Gavroche
|
Bo mąka mniej zapowietrzona taka. Garść zaś miała Biblia twoją i moją. Cukier jest puder, bo łatwiej się rozpuszcza w soku. A o tej garści, to ładnie powiedziałeś
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Najcięższa cukru jest głowa . Co się zaś tyczy garści mąki najprzedniejszej to na razie zatrzymałem się na etapie teoretycznym - garść zaciśnięta, czy rozwarta ino (znaczy "łycha" taka)? A nie piszą tam w Biblii?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najcięższa cukru jest głowa . Co się zaś tyczy garści mąki najprzedniejszej to na razie zatrzymałem się na etapie teoretycznym - garść zaciśnięta, czy rozwarta ino (znaczy "łycha" taka)? A nie piszą tam w Biblii? Zaciśnięta, bo to garść Ja mam inną wątpliwość, czy może się wysypywać między palcami? I czy wierzchem dłoni do góry, czy do dołu?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Ja mam inną wątpliwość, czy może się wysypywać między palcami? I czy wierzchem dłoni do góry, czy do dołu?
Trywialne... W okolicach równika: 90 stopni. Na antypodach kostkami do nieba. Ale tylko z naszego punktu wyobrażenia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Ja mam inną wątpliwość, czy może się wysypywać między palcami? I czy wierzchem dłoni do góry, czy do dołu?
Trywialne... W okolicach równika: 90 stopni. Na antypodach kostkami do nieba. Ale tylko z naszego punktu wyobrażenia.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie sprawdzałem,ale gdy sprawdzę ,nie omieszkam poinformować Uwaga podaje W garsci miesci sie mi pi razy oko 15-20g maki tort krolewskiej typ 450
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie sprawdzałem,ale gdy sprawdzę ,nie omieszkam poinformować Uwaga podaje W garsci miesci sie mi pi razy oko 15-20g maki tort krolewskiej typ 450 15 g to łyżka stołowa. Faktycznie masz małe dłonie...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jak zauwazyl Rafal,garsc to zacisnieta piesc, a nie lycha. I tak jest ok waga w piesci
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tyle mi DOść będzie, ponieważ znam rym... . Dziękując, przytoczę : "Baloniku, mój malutki, Rośnij duży, okrąglutki. Balon rośnie, że aż strach, Przebrał miarkę (tyle co w garści skrobi ), no i trach!!! No dobra, wziąłem raz przy pieczeniu ciasta tej najprzedniejszej mąki w garść i mi wyszło prawie 100 g. I DOść tego!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... ... Bo u mnie na ogół owca syta i wilk cały . A i w kosmitkowie radzi być może . Jednak nie wiem co na to kolega Gawrocze. Polecam go Radziowi. Myślę że prof. Gavro jako wybitny specjalista z zakresu kodów informacyjnych byłby biegły rozsądzić w sprawie powyższej zasadniczo i wykładniczo. Wyrazy zawoalowania. Pzdr. Dr. Nijaki taki (taki nijaki) To dosyć trudne być pomiędzy "owcą", a "wilkiem". Radzę sobie jak mogę, zwłaszcza wobec następującego poniżej, ale konsekwentnie dążącego DO równowagi. Biega mi tu o pewien szczegół, gdy rzekomi: owca- "dziabnie...", a wilk- "przytuli...". "... kropka"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ile bym- tak ogólnie- napisał, to przyznaję, że Towarzystwo pokryło mój zwyczajny doktorat w mig. I to całkiem, całkiem z poszanowaniem autora. Niebawem, ale rychlej niż wkrótce podam DO publicznej wiadomości kolejną, zwyczajną pracę doktorską, której tematem będzie nieco zawoalowany aspekt misji kosmitków we władaniu boskimi wyrokami.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Gdy tak się nam listopad ciepło rozpoczynał niewiele brakowało a drzewa tuż po stracie liści drugi raz w roku owiośniały by. Jednak zimny klin wszedł zdecydowanie. Tak więc po staremu...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Gdy tak się nam listopad ciepło rozpoczynał niewiele brakowało a drzewa tuż po stracie liści drugi raz w roku owiośniały by. Jednak zimny klin wszedł zdecydowanie. Tak więc po staremu... Oj, jak ten zimny klin wszedł zdecydowanie Aż mnie ciarki po kręgosłupie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ubierz się pan, a nie jak zbok do wątku kulturalnego niczym klin jaki...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ubierz się pan, a nie jak zbok do wątku kulturalnego niczym klin jaki... Przymknąłem okno
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale tylko trochę, nie zamknąłeś zupełnie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale tylko trochę, nie zamknąłeś zupełnie? Kapkę.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kapkę pada? Dobrze, może jeszcze zielono będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kapkę pada? Dobrze, może jeszcze zielono będzie. Bangla troszku. A trawa wysoka i chwasty rosną, jak nie listopad!
|
|
|
|
|
|
|
|