RafałS
|
Nawet grzyby rosną. Podgrzybka dziś widział w lasku . Nie zrywał. Ale i grzybiarza jeszcze widział. No i nóż kolejny znalazł. Pewno jaki grzybiarz zgubił.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nawet grzyby rosną. Podgrzybka dziś widział w lasku . Nie zrywał. Ale i grzybiarza jeszcze widział. No i nóż kolejny znalazł. Pewno jaki grzybiarz zgubił. Ładnie z ich strony Kolega wędkarz mówił, że ryb całkiem sporo i raki są... Ja jeszcze żabę trawną w dzień widziałem i wstężyka ogrodowego. A mówią, że przyroda ginie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wróbli przybyło...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wróbli przybyło... I gołębi miejskich...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tych to się namnożyło co niemiara.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ładnie z ich strony Kolega wędkarz mówił, że ryb całkiem sporo i raki są... Ja jeszcze żabę trawną w dzień widziałem i wstężyka ogrodowego. A mówią, że przyroda ginie Mówią też że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Rugowanie przyrody jest rzeczą oczywistą. Niewielkie, regulowane laski, które pozostały to żadna ostoja dla większych zwierząt...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ładnie z ich strony Kolega wędkarz mówił, że ryb całkiem sporo i raki są... Ja jeszcze żabę trawną w dzień widziałem i wstężyka ogrodowego. A mówią, że przyroda ginie Mówią też że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Rugowanie przyrody jest rzeczą oczywistą. Niewielkie, regulowane laski, które pozostały to żadna ostoja dla większych zwierząt... Nie chcemy dużych zwierząt w mieście, ani one miasta. Mali kosmopolici są teraz na topie. Potem wyewoluują w co będzie trzeba Bo dla dużych zwierząt nie ma już miejsca...sad but true.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Za dużo mi pejzaży w głowie . Człowiek nie jest pejzażystą przyrody, jak Sedlak był zauważył.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Za dużo mi pejzaży w głowie . Człowiek nie jest pejzażystą przyrody, jak Sedlak był zauważył. Człowiek nic nie może. Siedmiomiliardowa populacja ma swoje prawa. Już po ptokach
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ptoki wrócą, ... na wiosnę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ładnie z ich strony Kolega wędkarz mówił, że ryb całkiem sporo i raki są... Ja jeszcze żabę trawną w dzień widziałem i wstężyka ogrodowego. A mówią, że przyroda ginie Mówią też że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Rugowanie przyrody jest rzeczą oczywistą. Niewielkie, regulowane laski, które pozostały to żadna ostoja dla większych zwierząt... Nie chcemy dużych zwierząt w mieście, ani one miasta. Mali kosmopolici są teraz na topie. Potem wyewoluują w co będzie trzeba Bo dla dużych zwierząt nie ma już miejsca...sad but true. A duże zwierzę, które jednak wyewoluowało do "miasta" uważa, że- po ucieczce na "z kosmosu wypatrzone pozycje"- Prawda jest tylko ta, którą on uznaje. Jak to tak, bez zbadania- mój PLUMciu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ładnie z ich strony Kolega wędkarz mówił, że ryb całkiem sporo i raki są... Ja jeszcze żabę trawną w dzień widziałem i wstężyka ogrodowego. A mówią, że przyroda ginie Mówią też że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Rugowanie przyrody jest rzeczą oczywistą. Niewielkie, regulowane laski, które pozostały to żadna ostoja dla większych zwierząt... Nie chcemy dużych zwierząt w mieście, ani one miasta. Mali kosmopolici są teraz na topie. Potem wyewoluują w co będzie trzeba Bo dla dużych zwierząt nie ma już miejsca...sad but true. A duże zwierzę, które jednak wyewoluowało do "miasta" uważa, że- po ucieczce na "z kosmosu wypatrzone pozycje"- Prawda jest tylko ta, którą on uznaje. Jak to tak, bez zbadania- mój PLUMciu. Ano, że to nie dokońca tak. Prawda to prawda, bez względu na uznania A mylę się dosyć często, z badaniem czy bzy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W czasach panowania słynnej tzw. Komuny pewien "Bibol", siedzący obok mnie i mojej miski ze swoją porcją galaretowatej, ale kształtnej mazi z niemożliwą do oddzielenia "pojedynczą różową nitką" czegoś, rozanielony rzekł- w wojsku to dobrze jest! Mięso dają. A zapytany bez powodu przeze mnie odrzekł, że z Podlasia jest... Żeby chociaż więcej skóry na "porządnych" porcjach "boczku" było, to samą bym zeżarł.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj w Wierchojańsku było - 42 st.C a w Ojmiakonie, uuuu tylko - 30 st.C. Gorąc taki. Sprawdziłam prognozę pogody dla nich na 2 tygodnie i w zasadzie poniżej - 30 st.C to już nie schodzi. W mordę jeża , jednak wolę u nas pogodę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Je im woda w studni nie zamarznie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Boże, coś Polskę...".
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Cały IR uleciał, temperaturka najbardziej niedorobiona tej jesieni (minus 7 nawet). Do tego niebo byle pierwszy łizer strolował m.in.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale nie jest źle, zważywszy że słońce coś tam pokazuje mimo wielu innych smug na niebie.
|
|
|
|
|
|
|
|