Autor
|
Wtek: Pogadajmy o pogodzie.. (Przeczytany 1496447 razy)
|
Radzio
Go
|
Dla wszystkich nie styknie. "Paroles" styknie, dla wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No popa. A tu ludziska aż modły ślą, aby cywilizację kto w mądrość zaopatrzył. Tutu Hipokryzja i tutu ma jedno ze swych źródeł. Zakazy wstępu, polowań na zwierzynę królewską, ograniczenia w pozyskiwaniu drewna, chrustu, owoców leśnych- jako czysto snobistyczne często na tle łowieckim przyczynki stały się poniekąd parasolem ochronnym w dobie narastającego zapotrzebowania na surowiec i rozwijającego się osadnictwa. Parasol, śmieszne.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie po barbarzyńsku to jest, nie po poganickiemu. A jeszcze bardziej nie po indiańskiemu np.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wniosek mą myśl tak posunął. Znaczy, tyle prawdopodobnie powinienem zrozumieć, a przynajmniej zaakceptować. To dzięki miastom puszcze, bory, gaje mają jeszcze szansę przetrwać, jednak tylko w formie parków, bowiem państwo, mimo zakazów, wszystko rżnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz pytanie, czy zdążymy wszędzie asfalt położyć, czy wcześniej nas szlag trafi?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zdążycie, zdążycie. Z jednym i z drugim.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twoja szklana kula ma za mało gigamajtów Proste pytanie, a ta mota...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja krótkowzroczna strasznie jest Znaczy, w d... ma daleką przyszłość, wiesz, zawijam się niedługo Ale natura ludzka, znaczy, kociej mordki dostaję, to pytam mądrzejszego
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przywiązany jestem do niej, pogodę dobrze przewiduje, na jutro... A rotacje przecież zdrowiuśkie są, w książce stało, jak boniedydy
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Moja kula tak to widzi. (przepraszam, ale to rykoszety po ostatniej huśtawce nastroju) Kulę, wobec tego, trzymaj blisko siebie i noś z godnością, a książkę wywal czym prędzej, jeżeli jeszcze do głowy wszystkiego nie zdołałeś przepisać. Nabądź tę autorstwa Przyjaciela mojego, albo jako substytut- Szefu mojego, każda z nich świetnie pustkę wypełnia i próżność. Jajec nie odstawia się gwałtownie, tą czynność trzeba łagodnie roztrenować, każdy komuszy sportowiec to wie. Tyle moja kula, o dalekim zasięgu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szefuuu, wydałeś książkę!?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nam, wam i nie przypadkiem im, w szarej strefie przyszło bycie. Gdzie wiadomo - braku danych trapienie znosić trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla jednych trapienie, innym błogosławiony spokój
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szara strefa dobrze na psychikę działa, gdy nie trzeba całej tej komuni na grzbiecie nosić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|