administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się widzi, że rebus to jest jednak składanka obrazkowo-literkowo-wykreśleniowa.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Byłem w ciemni, napawałem się pięknem bezchmurzowia, a i spostrzegłem sobie zjawisko, którym tu z państwem podzielę się... Mianowicie o Plejady rozchodzi mnie się bo już drugi raz ostatnio się w nie gapię ku upewnieniu. Zidentyfikujcie je sobie państwo i przyglądnijcie się im podczas bezchmurzowia, z dogodnej pozycji. Sięgnijcie pamięcią przed laty. Porównajcie. Coś mnie wychodzi jakoby wyraźne przed laty główne plejadiańskie gwiazdy, uległy rozemgleniu. Tak że obecnie jawią się niczym jedna świetlista plama. Czyżby Merope spowiła swoje towarzystwo? Hmm hmm...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba za krótko, żeby do nas światło stamtąd dotarło...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To się już zaświeciło lat temu ok. 400 bo tyle podają odległości. Dla jasności - komentujemy po fakcie. Można o tym pamiętać choć to bez znaczenia. Proste, choć nic to z zaszkoczenia nie odejmie. Przykład: Było wyraźnie 410 lat temu stąd - widziałem w 2005. Zemgliło 400 lat temu stąd - zobaczyłem dziś.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak palnąłem, dla podtrzymania tematu.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak palnąłem, dla podtrzymania tematu. Dzięki, uratowałeś temat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może to w naszej atmosferze nie tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A widzisz?! Konia nie widać, a tumana zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
400lat w drodze, mógł wyszczupleć nieco. Jakbyś to zliczał, tuman występuje w ... parze. :lol :
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to ładne. Jeśli dobrze zrozumiałem. A jeśli nie, ufam, że też ładne.
|
|
|
|
|
|
|
|