vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wystarczy tych upałów, słońce coraz niżej w południe czyli coraz bardziej prostopadle do okna - co nie pomaga. Aż mi się USB "antena" HSPA+ w pokoju przegrzała i musiałem dorobić jej grawitacyjny kominek z rurki tekturowej po ręcznikach papierowych przebitej w połowie na wskroś. Adam Słodowy
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja na razie tylko puzderko komutra roztwarłem - dzięki temu w kluczowych momentach jest lepiej . Wczorajszy deszcz schłodził nieco dzionek, ale na schłodzenie budynków to za krótko.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dziś mam szanse zgarnąć podwójną ulewę/burzę itd. Najpierw skróciła mi wypoczynek pod granicą. Najpierw lało potem grzmiało, potem w grad lodowy przeszło. Dotarłem pod dom (25km) - sucho, stara duchota. Teraz tamta burza jakby dochodzi tutu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Coś tam w oddali niby słychać, ale na razie nic się nie dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Przewaliło się, pieroni pierdykli, woda w rynnach nie mieściła się. A teraz, chodniki już prawie suche, z powrotem do nieba...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przewaliło się, pieroni pierdykli, woda w rynnach nie mieściła się. A teraz, chodniki już prawie suche, z powrotem do nieba... [/quote} Wniebowzięcie mamy i to dlatego...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Przez te wniebowzięcie burza ciągle wisi w powietrzu. A wytłumaczenie tego byłoby mniej więcej takie, że mnóstwo ciepła wchłonęła materia w ostatnich dniach. Teraz zaś chwila deszczu i chyc! Woda wraca do góry - do chmury. I tak w kółko. Dlatego burze "nawracają" i trochę zejdzie nim ten ogrom ciepła wybędzie z materii.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Deszczowo, poniżej 20 stopniC utrzymuje się. Po dwóch tygodniach i w chałupiu temperatura do znośnego przedziału zjechała.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mam balkon na oścież otwarty i poniżej 25 nie chce zejść tak mury nagrzane.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To samo . Ale poniżej 26 jest już do przyjęcia.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Sucho w laskach niczym jesienią, na ziemi warstwa liści. Drzewa co niektóre prawie łyse. Niech no się jesień ciepła przeciągnie, a znów wcześniej drzewka co niektóre wystartują. Podobnie jak w roku ubiegłym. Hmm, hmm...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mnie bardzo odpowiadają cztery pory roku, coś pięknego.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No pewnie, te poprawiające się humory na wiosnę, coś pięknego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|