administ
Go
|
Cóż począć, takie jajca!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kurtynka... Tu przysłonić, tam uchylić. Bla bla bla, itp.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Kurtynka... Tu przysłonić, tam uchylić. Bla bla bla, itp. Może nie warto się tak frustrować przed weekendem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Przeważnie, ale zależy z którego poziomu świadomości się to zjawisko obserwuje. Najlepiej patrzeć na wszystkie poziomy, albo ...na żadne... Dokładnie, dlatego najlepiej zacząć od drobnych prac domowych
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Polecam zacząć od smarowania zawiasów drzwi - jak słyszę jest to zajęcie silnie niedoceniane.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciągle skrzypi...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
dlatego musi nastąpić Grecja+
to może być, że powinieneś się uzbroić w cierpliwość (i nie zgrzytać bo szkoda zębów) No i podałeś przykład zadłużenia w procentach, a procent procentowi nierówny co może niejeden menel po pierwszym łyku potwierdzić. Zarabiasz 100k i masz 50% dług Zarabiasz 1,2k i masz 50% dług Dlatego Grecja jest tam gdzie jest, a Niemcy tam gdzie są. Wyjście z nadmiernego deficytu w obecnych warunkach demokracji poprzez cięcia jest raczej niemożliwe, dlatego robi się to w ten sposób, że nie zwiększa się dalej zadłużenia (np. Niemcy i Anglia), a dług spada dzięki wzrostowi gospodarczemu. Oczywiście uprzedzając kontrę od razu napiszę, że Dobra Zmiana ma najlepszy wzrost gospodarczy, najlepsze inwestycje i najlepsze uszczelnienie podatków - po prostu ten obóz nie kradnie, tylko pobiera słuszną pensję za ciężką pracę.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Napisałem posta uszczegóławiającego, ale ale ale potem skasowałem, bo przypomniałem sobie, że jest weekend. Zresztą i tak masz wystarczająco skrystalizowane zapatrywania ekonomiczne.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Paradoks finansowy na kosmiczną skalę...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie pamiętam, ale ja mam najlepsze z możliwych wytłumaczeń - to przez Doktora...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wystarczy że Jowisz zniesie dług Ziemi, a Ziemia Jowiszowi i znów będzie jak dawniej. Znaczy Mogą się wówczas u się zadłużać na świeżo.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Spoko, wystarczy tu lekki kryzys jak to dawniej bywało i wszystko wróci do normy, bieda co już "coś" miała, zaś się będzie dorabiać, a bogaci zgarną co swoje. A strzyża się zbliża nieuchronnie, bo ponoć już zaś balon "złych pożyczek" pęcznieje... I tak co dekadę średnio, bo wojna globalna się kompletnie nie opłaca, bo ryzyko zbyt duże.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale w zamian podniesie im się pensję i będą zadowoleni.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A tu już druga transza zaległych, wyczekiwanych opadów leci i to dopiero jest to.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A tu jeszcze nic, ale ma się w nocy rozkręcić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to piątkowy wieczór, to się z całą pewnością rozkręci...
|
|
|
|
|
|
|
|