|
RafałS
|
Dobrrry! -10C od Aury dostałem . Trochę za wcześnie, co zrobić? Trza kurtkę i buty zimowe wyciągać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Fokarium? Pod korytko bardziej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Dobrrry! -10C od Aury dostałem . Trochę za wcześnie, co zrobić? Trza kurtkę i buty zimowe wyciągać... A terenów na nartki biegowe tam nie ma? Sam bym chętnie wskoczył, tyle że tu nie ma gdzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj tam, to tylko wymówka, bo jakby się naprawdę chciało...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dobrrry! -10C od Aury dostałem . Trochę za wcześnie, co zrobić? Trza kurtkę i buty zimowe wyciągać... A terenów na nartki biegowe tam nie ma? Sam bym chętnie wskoczył, tyle że tu nie ma gdzie. Ze dwadzieścia km na południe bardziej zaczynają się, przy granicy... Jedynie śnieg jeszcze nie przywieźli.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiadomo, knedliczki z piwkiem...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oni lubią też nalewki wszelkiej maści, a nie czystą wodę ognistą. Do tego wiadomo, że jak się pociągnie "zioła szwedzkie", to dla kurażu przecież, bo litr jest po około dwie stówki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Już samo nalewanie piwa tak długo aby piana gęsta była jest kompletnie inne niż tutejszy zwyczaj nalewania bez piany ale ważne żeby pod kreskę było.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale żeby docenić piankę, to trzeba mieć wąsy, bo inaczej można nosem wciągnąć przy wąchaniu i smakowaniu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Oni lubią też nalewki wszelkiej maści, a nie czystą wodę ognistą. Do tego wiadomo, że jak się pociągnie "zioła szwedzkie", to dla kurażu przecież, bo litr jest po około dwie stówki. A no tak, mają Becherovkę taki odpowiednik Jagermeistra.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Lubiłem anyżowe posmaki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lubiłem anyżowe posmaki. Wiadomo, dla zdrowotności nie takie rzeczy człowiek wypije.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Już samo nalewanie piwa tak długo aby piana gęsta była jest kompletnie inne niż tutejszy zwyczaj nalewania bez piany ale ważne żeby pod kreskę było. Prawda. Pracowałem w Anglii z Czechem, mówił, że nalewanie to ważna sprawa, nawet 4-6 minut w zależności od rodzaju piwka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|