admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Jak sobie pomyślę, że w poniedziałek do Łodzi i z powrotem spaliłbym ze czterdzieści litrów benzyny, to mnie wzdryga na samą myśl o zrzucie "na biedne dzieci" A tak oblecę na 12l ropy i tyle składki zrobię, bo muszę.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, do jazdy miejskiej idealne.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Po mieście poniżej 5l, a na trasce przy prędkości około 90-100 - poniżej czterech. Fantastyczne!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
LPG jest po 2 złote i bez rzepaku i etanolu, ale co ja tam wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale do garażu podziemnego w galerii nie możesz wjechać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
LPG jest po 2 złote i bez rzepaku i etanolu, ale co ja tam wiem. Ale LPG zaciera pierścienie powyżej 5tys. obrotów, a do tego LPG jest mniej kaloryczny od benzyny więc 12-15% musi gazu łyknąć więcej.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale do garażu podziemnego w galerii nie możesz wjechać. Czyli wiocha, "elitarność" przebywania w galerii i tak mnie dostatecznie odstrasza Cytat z niemieckiej strony na ten temat: https://i.postimg.cc/7Y1XZJg3/lpg.png
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
LPG jest po 2 złote i bez rzepaku i etanolu, ale co ja tam wiem. Ale LPG zaciera pierścienie powyżej 5tys. obrotów, a do tego LPG jest mniej kaloryczny od benzyny więc 12-15% musi gazu łyknąć więcej. (1) Samochód LPG jak ma parownik to syf zostaje w parowniku, dodatkowo: https://www.emag.pl/olej-syntetyczny-k2-texar-5w40-5l-benzin-diesel-lpg-o34b0005/pd/DY5DNDBBM/Bezpośredni wtrysk LPG jest przyznaję problematyczny bo widziałem co u mnie było w filtrze LPG i w parowniku, no w cylindrach bym tego widzieć nie chciał. Czyli do LPG lepiej mieć silnik zasilany fazą gazową nie ciekłą. Jeszcze 10 lat i i tak wszystko będzie elektryczne. Czyli LPG to jest temat dla lubiących starocie, a nie nowinki z obowiązkowym przeglądem za 2000PLN. A co do ropy to wlać sobie do litrowego słoika i zapomnieć do wiosny, a wiosną zobaczyć z czego to paliwo się składa (rozkłada). (2) 2zł + 12do15% = 5zł (no prawie)
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jeszcze 10 lat i i tak wszystko będzie elektryczne.
A to zależy, bo jak kto liczy na polski matielectric, to za 50lat będzie jeszcze tradycyjnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, nawet Polcolor się nie zdążył przestawić...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale może dzięki temu stonkę wywieje?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale stonka robi obrót w Trójmieście! Potrafią stówkę za smażoną rybkę zapłacić i trzy dyszki za 200g zestawu surówek od osoby wybulić i nie narzekają, że "drogo".
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A skąd PiS tyle głosów zdobył?
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja tam nie widzę na ulicy, aby było widać kto jakiej orientacji jest. Jak dwie dziewczynki idzie za rękę, a nawet dwóch chłopców, to mnie wcale jakoś nie razi. Byle odblaski nawet za dnia były dobrze widoczne.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|