forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-20, 02:16:19

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
659884 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZNYCLE PO WIEDEŃSKU.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SZNYCLE PO WIEDEŃSKU.  (Przeczytany 2704 razy)
MORGANO
Go


Email
SZNYCLE PO WIEDEŃSKU.
« : 2007-02-07, 04:25:47 »

SZNYCLE PO WIEDEŃSKU.

Składniki.
600 g cielęciny z udźca
100 g jajka /2szt./
100 g masła /lub oliwa do smażenia/
 50 g bułka tarta
mąka pszenna, sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, mąkę i tartą bułkę wysypać na płaskie talerze. Sznycle panierować kolejno w mące, jajku i bułce. Lekko przycisnąć panierkę ręką, aby dobrze się trzymała. Na patelni rozgrzać masło lub oliwę, włożyć sznycle. Smażyć na rumiano z obu stron. /Podawać z plasterkiem cytryny i gotowanymi ziemniakami, których nie wliczono/.

Ogółem 850g B-T-W 137,5 – 112,8 – 40,6   / 1710 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  16,2 -13,3 – 4,8 / 200 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  24,3- 19,9 – 7,2 / 300 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 0,8 : 0,3
B+T/150G – 44,2g



Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.