admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
A najdziwniejsze dla mnie, że opowiadanie takich pierdół ma 6tys. wyświetleń w 8h!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dla mnie za trudne . Frakcjonowanie: ketogeniczna, ketogeniczna mięsna, Kwaśniewskiego itd, itp... Coś jak mleczne, niemleczne. Czy jak to tam szło.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie jestem dietetykiem, nie interesuje mnie też co tam oni wiedzą, ale coś mi się o uszy obiło przy okazji, że odkryli cztery różne allele determinujące 4 odmiany apoE, z których tylko nr 4 ma wpływ na poziom amyloidu w CUN, ale dla mnie te informacje są nieprzydatne.
Ja za to jestem dietetykiem i to dobrym dietetykiem, dlatego nie zasmiecam twardego dysku konsekwencjami uruchomienia genow (kolcami SarsV2 ) przez sybstrat...(nie glukozy, gdyz z niej glownie gkicerol powstaje) Natomiast ci zza wielkiej wody ketogenicy mielo odmiany apoE po proznicy. Wole usunac przyczyne problemu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Świetnie, mnie zaś dokonywanie jednostkowych "cudów uzdrowienia" kompletnie nie interesuje, bo to dreptanie w miejscu. Masowa skala na społeczeństwie - o to ciekawe - jak przekonać i nauczyć, aby Kowalsky zaczął sam dbać skutecznie o własne zdrowie, a nie po dohtorach łazić - to jest wyzwanie. Stymulacja rynku rolnego - no piękne zagadnienie, żeby produkowali opłacalnie to, co pożyteczne dla ludzi, a nie to co przemysł przetwórczy sobie życzy. No tym mógłbym się nawet zająć, ale jak widzę taką "agrounię" to natychmiast mi się odechciewa...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to by trzeba zamknięty obóz PRLu przywrócić. Do tego system kartkowy i regulowane ceny.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Świetnie, mnie zaś dokonywanie jednostkowych "cudów uzdrowienia" kompletnie nie interesuje, bo to dreptanie w miejscu. Masowa skala na społeczeństwie - o to ciekawe - jak przekonać i nauczyć, aby Kowalsky zaczął sam dbać skutecznie o własne zdrowie, a nie po dohtorach łazić - to jest wyzwanie. Stymulacja rynku rolnego - no piękne zagadnienie, żeby produkowali opłacalnie to, co pożyteczne dla ludzi, a nie to co przemysł przetwórczy sobie życzy. No tym mógłbym się nawet zająć, ale jak widzę taką "agrounię" to natychmiast mi się odechciewa... Wymowki i nic wiecej. Stworzyc cos wielkiego potrafia tylko noeliczni... Skad wiesz, czy bys podolal takiemu wyzwaniu w skali makro? Skoro w skali mikro nie sprobowales? Z gadania i pisania nic sie zazwyczaj wartosciowego nie rodzi. Rzezbie swoje plemie tylko https://youtu.be/xs7YU06AkiYoptymalni, ketogenicy, tluszczowcy, 0 weglowodanowct, wysokoweglowodanowcy moga umierac wsia rawno.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to by trzeba zamknięty obóz PRLu przywrócić. Do tego system kartkowy i regulowane ceny. Właśnie nie - "niewidzialna" z "dotacją" może szybko uczynić cuda.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej... Ok, trzam za slowo.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie nie - "niewidzialna" z "dotacją" może szybko uczynić cuda. A właśnie że nie Bo dotacje zawsze wypaczają rynek nie w tym kierunku, w którym zażyczył sobie regulator.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to zależy, kto daje i w jakim celu! Bo jak w "zbożnym" ku celowym wypaczeniom - to jest ok, a nie - jak niektórzy usiłują tylko prymitywną "dyktaturą", która zawsze się źle kończy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ludziska są mega kreatywne i w zbożnym, i jeszcze bardziej w bezbożnym celu. Nikt jeszcze najbardziej szlachetnymi dotacjami, kartkami, regulowanymi cenami nie pokonał wolnego rynku - ale też podobno nigdy nie mów nigdy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie macie jakiego bogatego Wujka z zagranicy przypadkiem...?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Jedynie słuszna..." Normalnie, jak gadają anglosasi - "want to puke"... Czym głupszy, tym bardziej widzi narzuconą z urzędu "jedynie słuszną dla każdego drogę" - fuj. I "kneble na ryje"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"
2-3 tysiące masz?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej... oksymoron "A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"
Straci? ....
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member