Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

YT, to lubię

Zaczęty przez anakin, 2014-05-30, 01:48:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: RafałS w 2024-04-05, 16:23:01
Cytat: startom w 2024-04-05, 12:25:51
Cytat: RafałS w 2024-04-04, 15:52:27
Cytat: startom w 2024-04-04, 10:51:25
Bardzo dziękuję. Tak to prawda, że ze zwierzętami pracuje się znacznie lepiej niż z ludźmi - przeważnie wiemy czego od zwierząt można oczekiwać. Nasze zwierząta traktujemy jako naszych pracowników - najlepsze jest to że zawsze pracują za tą sama pensję i nie chcą podwyżek :D - chcą się dobrze najeść :D.
Zapewne przekłada się to na konkurencyjność i atrakcyjną rynkowo cenę? Może jakieś przykłady wybranych produktów? :)
Bardziej przekładaja się moje działania na jakośc produktu. O konkurencyjności cięzko mówić, jak w całym kraju jest tylko kilku hodowców mogących zaproponowac taki towar dla swoich klientów. Ja nie prowadzę również polityki atrakcyjnej ceny , bo atrakcyjne ceny są w marketach i dotyczą głównie paszy dla chlebozjadaczy.
Co zaś się tyczy naszych produktów sprzedawanych na terenie całego kraju to głównie będziemy mieli dostępnego kurczaka pastwiskowego - tegorocznych cen jeszcze nie znam - w zeszłym roku był po 27 zł/kg. Jajka i inne produkty sprzedajemy tylko lokalnie - i tak przeważnie jest kolejka oczekujących na zamówienie.
Czyli zwykła niepodyktowana tanią, naturalną metodą - drożyzna  8) . Widocznie można mieć "Doktora za guru" (od "tańszej żywności opty"), chwalić "Polskę Kazimierza" (Pan Bogdan) itd, a jednocześnie promować drożyznę. Czyli Białorusi długo tu nie będzie.  :wink:

Dobry towar musi być doceniony i mieć dobrą cenę. Jak ktoś chce tanio jeść, to idzie do Biedronki...

Jarek

Dokladnie, ważne żeby każdy miał prawo wyboru. Ale  mam obawy, jesli chodzi o przyszłość   zdrowej naturalnej zywnosci ...

renia

A ja jestem optymistką... :D Świadomość w narodzie rośnie. :-)

Jarek

:lol:
Konfederacja tylko  8%  :lol:

RafałS

Cytat: Jarek w 2024-04-05, 17:21:18
Nic nie poradzę -  smakuje mi lepiej od rolnika dobrodzieja , a relacja człowieka z człowiekiem przy kupnie zdrowej żywności,  polepsza mi  apetyt  ...
Jasne, zauważyłem że szczepionki i promocje po-pisowe też ci służą.  :wink:

RafałS

Cytat: renia w 2024-04-05, 17:29:35
Dobry towar musi być doceniony i mieć dobrą cenę. Jak ktoś chce tanio jeść, to idzie do Biedronki...
Wyjaśnisz w kontekście "tanich żółtków  :wink: Polski Kazimierza", "nie musi być-droższej opty żywności" Doktora, tudzież "dyktatury białoruskiej"? 8)

admin

Takie sprawy w tym kraju reguluje przetrącona komuszeniem "niewidzialna ręka rynku"... ;)
Wódki po 9,99zł za pół litra nawet zakażą!  :(

Jarek

Cytat: RafałS w 2024-04-05, 18:18:01
Cytat: Jarek w 2024-04-05, 17:21:18
Nic nie poradzę -  smakuje mi lepiej od rolnika dobrodzieja , a relacja człowieka z człowiekiem przy kupnie zdrowej żywności,  polepsza mi  apetyt  ...
Jasne, zauważyłem że szczepionki i promocje po-pisowe też ci służą.  :wink:
Jakie szczepionki? Nie mam pojęcia o co ci chodzi- oświecaj...

RafałS

Wytrzymasz jeszcze chwilkę? bo muszę obejść ten stolik do snookerka  :lol: . Tylko najpierw odłóż te widły i weź patolek... :wink:

Blackend

Cytat: admin w 2024-04-05, 18:26:05
Takie sprawy w tym kraju reguluje przetrącona komuszeniem "niewidzialna ręka rynku"... ;)
Wódki po 9,99zł za pół litra nawet zakażą!  :(

Niemiec rozpija. ;)

Jarek

Dalej nie wiem o co ci chodzi...

RafałS

Widły gnojne - odłożyć.  :lol:

Jarek

Znaczy, że widły gnojowe i snooker nie pasują do siebie ?

admin

RafałS

Cytat: Jarek w 2024-04-05, 20:12:34
Znaczy, że widły gnojowe i snooker nie pasują do siebie ?
A będzie z tego Białoruś?

Jarek

Na  Białorusi nie graja snookera ?

RafałS

Widłami? Chyba na Ukraini... :wink:

Jarek

U nas też chyba graja widłami,  bo nie widać naszych na ES :lol:

RafałS

Kij (patolek) z waszymi! :lol:

Jarek

Znaczy,  chcesz pisać o snookerze?