Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

KK700-57 "Omlet naturalny" w wersji z dodatkami

Zaczęty przez Radzio, 2014-11-27, 15:47:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Jadam i liżę. Kości sysam, znajomi to zaakceptowali, choć czasami jest im ich własnych psów żal, mnie też. :lol: Napisałem tak dla czytających, żeby Szefu mój życzliwiej na mię łypnął choć jednym, swym siekierowym okiem. :mrgreen: :wink:

Gavroche

Phi! :lol:
Normalka.

Dot. co Ci tam jeszcze brakuje.

Radzio

Ja też ich żale wszelakie akceptuję. :D A to, że gaz do ogrzewania pałaców drożeje, że nie ma na kogo głosować, bo sami złodzieje i takie tam ogniwka w łańcuszku. :D
W tym zakresie nie ma braków. :lol:

Gavroche

Ludzie są dziwni, pitolą od rzeczy i to jeszcze przy jedzeniu! :shock:
Nie masz tak czasem ochoty, na proszonym spotkanku, wstać walnąć tą sysaną kością w stół i powiedzieć o co naprawdę tu chodzi?
Ja mam, ale nieśmiały od dziecka jestem 8)

Radzio

A ja ... cierpliwy. :D
Jak już osysę, to nie ma czym walnąć. :lol:
Wiedzą, że jestem Optymalny, ale deklarowana uczciwość to zbyt mało, nie jestem przekonywujący, żebym jakie "pieniąse", abo układy miał, mogące poprawić "jakość życia"(brak dostrzegania związku przyczynowo-skutkowego z żywieniem- żywność ma jedynie zaspokajać najważniejsze potrzeby organizmu, a umysłu w szczególności- liczy się praca, status, wykształcenie, wiara, pasje w tym rodzina, p o g l ą d y . Siedzą przecież tak wygodnie na drzewach i chcieliby, aby ktoś rozumny ich jeszcze wyżej podsadził, bo bezpieczniej), a tak to co ... wypięta pupcia. :D
Ale do spacerów porywam- przyklaskują, rozumieją taką potrzebę, doraźnie stosują, choć niekiedy dopiero pod wpływem konkretnych dolegliwości- zawał serca.
Swoimi wrażeniami z odbytych tzw. "mas krytycznych" dzielą się radośnie, a przecież nie są już dziećmi. :D

A! Przypomniałem sobie. :)
Zaakceptowali też ewidentne braki w wierze, o braku stosownej wiedzy o niej u mnie tylko wspomnę. :D
A! Jestem ponoć niezwykle inteligentny, ale to "efekt koryta" daje im takie omamy.
I stale zdrabniają moje imię- ... że niby taka inteligencja jak u dzieciaka. :lol:

Gavroche

Cóż, na bezrybiu i rak ryba.
Ale za to tutaj, oooo, tutaj możesz porozmawiać z równymi sobie, optymalnymi, biegającymi, bez kasy i układów :D

Radzio

Mi się widocznie z biedą najsprawniej dogaduje. :D
Wygląda na to, że pełno Nas, Was i zdaje się mni, choć pozycję lidera roczniak z okładem utrzymuje. :lol:
Widocznie temu zaś gdzieś spieszno. ;)

Radzio

Szefu mój! A dostrzegłeś, że "tło" potrawy jest niedostatecznie wymieszane? ;) :mrgreen:

Radzio

Dziś jest nieco mroźniej, więc płatków masła niechcący wpadło więcej, a i pierzynka ze śmietanki jakby głębszy śnieg przypomina. :D
Ile to będzie w proprcjum? 1:4;7;...12 - kto liczy, ten wie. ;) jeje

administ

Radzio!
Zaś te jajca i mleczne, że o skoncentrowanej paszy dla cieląt nie wspomnę?  :shock:
Pamiętaj, tylko jedynie słuszna jest karkówka, cebula, szpinak i soki warzywne z marketu, a wszystko stosownie zrotowane!  8)

Radzio

Uwaga! Ważne. Zbytnie nabicie białka powietrzem skutkuje próbą wyjścia poza ramy patelachy, o ograniczeniach pokrywką tylko wspomnę. ;)
Do nieba idzie omlecisko! :lol:

Cytat: admin w 2014-11-29, 10:33:28
Radzio!
Zaś te jajca i mleczne?  :shock:
Pamiętaj, tylko jedynie słuszna jest karkówka, cebula, szpinak i soki warzywne z marketu, a wszystko stosownie zrotowane!  8)

A! Jak tylko sobie przypomną. :D

administ

A do tego, na chlebie też proporcjium wyjdzie!  :D
Dlatego na wszystkich "opty"-spotkaniach jest chleb.  8)

Radzio

Cytat: Szefu mój, ulubiony :D
A do tego, na chlebie też proporcjium wyjdzie!  :D
Dlatego na wszystkich "opty"-spotkaniach jest chleb.  8)

Rzetelna uwaga. :D
Przypomniałem sobie!- na zdjęciu tego nie widać. ;)
Śmietanka zawiera "chlebowy składnik"-  g e n e t y c z n i e  m o d y f i k o w a n ą  s k r o b i ę  ...  ku ... kuku ... k u k u r y d z i a n ą. O! :twisted: :wink: :mrgreen:
Baba, ta spod "hali Mirowskiej" dosypała. ;) :lol:

Teresa Stachurska

W Lido 9,5 roku temu chleb biszkoptowy i "fabryczny" razowy były do każdego śniadania  :lol:  Na sali każdego dnia był lekarz optymalny z rodziną.

administ

Cytat: Radzio w 2014-11-29, 10:56:22
Baba, ta spod "hali Mirowskiej" dosypała. ;) :lol:

A bo teraz baby przebiegłe są. Kupują se lewe jajca z fermy bez stempelków, a sprzedają pod halą jako "zerówki"...  :D
Naiwniacy bulą jak za świeże bułeczki, a baby se swoje myślą...  :lol:

administ

Cytat: Szefu mój, ulubiony :D:twisted:
- Radzio nie baw się tu w cebulaka!  :shock: 

administ

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-11-29, 10:58:11
W Lido 9,5 roku temu chleb biszkoptowy i "fabryczny" razowy były do każdego śniadania  :lol:  Na sali każdego dnia był lekarz optymalny z rodziną.

Jakieś wnioski?  :roll:

Teresa Stachurska

Radzio

Cytat: admin w 2014-11-29, 11:03:46
Cytat: Szefu mój, ulubiony :D:twisted:
- Radzio nie baw się tu w cebulaka!  :shock: 

No przecież to "strachy na Lachy" są, a Optymalni- ... wiadomo. :D

Cytat: admin w 2014-11-29, 11:05:31
Cytat: Teresa Stachurska w 2014-11-29, 10:58:11

Jakieś wnioski?  :roll:

Ja mam! Ja!
9,5 roku poszłooo- zacytuję sformułowanie rozpowszechniane w polskich i nie tylko kinach- "w pizdu". :D
I ma to bezpośredni związek z cytowanym wielokrotnie: "..., aby dzieci były zdrowe". ;)
Jakim cudem!? Jakim cudem mają być zdrowe, kiedy je się przedwcześnie od cycka odrywa i na ratunek cywilizacji rzekomej(Bałtroczyk) spieszyć zachęca. Przecież, niektóre, już są tak inteligentne, że od- a co tam, od drugiego roku kołtunić je można, bowiem ktoś, wraz z-być może- odzyskanym zdrowiem, chciałby się emeryturką móc nacieszyć w spokoju... . A przecież powszechnie wiadomo, że to nie dzieci "zgotowały Nam, Wam i mni ten los".

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-11-29, 11:15:45
Niemiłe ;) 

A całym zdaniem, odważniej? ;)

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-11-29, 11:23:46
...

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-11-29, 11:15:45
Niemiłe ;) 

A całym zdaniem, odważniej? ;)

A! Przypomniałem sobie. :)
Racjonalnie i dyplomatycznie zapracowana jesteś. :D
Pytania nie było.