Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

KK-700 540. Sernik luksusowy z kruchym podkładem

Zaczęty przez zofijeczka, 2015-06-14, 17:10:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

tak se siedziałem, oglądałem pszenne wiadomości  i pomyślałem, że go zrobię. I zrobiłem. Piecze się. Przygotowywałem 10 minut. 5 minut myłem garki. Oczywiście nie mieliłem twarogu. Obaczymy, która wersja wyjdzie ;-)  ?   Dodatków nie dawałem wszystkich, bo muszę przetestować czy się uda. Chyba trochę za dużo mąki ziemniaczanej dałem, cukru ( pudru )  mniej. Nie będzie gumowy ?

Gavroche

A kogo to..!? :lol:
Sernik to sernik, zawsze jest pyszny. ;)
A jak szkodzi elegancko :P

Diogenes z Synopy

e tam zawsze, estetyka też jest ważna. Zosia robi sernik 1,5 godz, ja 10 minut. Co ona robi w tym czasie ? ;-)
Widzę, że wyrósł, kwestia teraz tego czy oklapnie :)  ?  Ale na tę chwilę poczekam do jutra. Czyli śniadanie mam.

administ

:shock:
Co za desperado, żeby samemu sobie robić...  :(
Normalnie, to się zagląda do lodówki i jak jest to spoco, a jak nie ma, to się wali focha z migreną i zaraz się robi... ;)

Gavroche

Blackend

Diogenes z Synopy

a ile radochy?  ;-)   może to nie jest szczyt kunsztu kulinarnego, ale smakował wyśmienicie. Tak właśnie smakuje jak się samemu coś zrobi  ;-) Wyszedł w wersji nr 2 z zakalcem  :)

Otwieram rano lodówkę, a tam sernik!  ;-)    Będzie na 2 śniadania. 

Focha to ja mogę jedynie zrobić do lusterka. Za tydzień - owszem.  Tera to moje królestwo.  ;-)    Przymusowe.

administ

Najważniejsze, że wyszedł i że smaczny!  8)  :D

Diogenes z Synopy

zofijeczce wyszedł większy  ;-)   mówiła, że nawet lepszy taki . Obacz początek wątku.    . Tam nie  mąki, więc to wszystko jest jadalne.   :)       Zosi mojej  nieraz wychodzi z foremki. Wydaje mi się, że jest wtedy gorszy, bo część staje się nie do odzyskania  ;-)  I można wówczas powiedzieć, że wyszedł! Część na amen.  Mój na szczęście nie wychodzi !  ;-)

renia

Okej, tylko chciałam zobaczyć czy się wkurzysz... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

tylko mnie dopinguje to, drugi raz zrobiłem, urósł jak na drożdżach, podwójna ilość. Jutro posmaruje przesmażoną jagodą i poleje masłem z czekoladą.  :)   Dałem więcej masła aby suchy nie był. Obaczymy jutro.

Diogenes z Synopy

nie dam :-)  , ale wyszedł ok, opad mi  pod koniec. Znowu. 

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-26, 07:35:07

Przecież zawsze opada... ;)  :lol:

Gavroche

:lol:
Ba!
I jeszcze okres refrakcji trzeba przeczekać. ;)

Zyon

Cytat: admin w 2015-08-26, 08:06:31
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-26, 07:35:07

Przecież zawsze opada... ;)  :lol:
Wieko?  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Jakby mozna bylo trumne zrotowac dnem do gory, to by nie opadalo.....
Work Buy Consume Die