Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

KK-700 nr 12.

Zaczęty przez renia, 2019-12-04, 12:16:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Chleb orzechowy z orzechami laskowymi.
Nie wiem co mi z tego wyjdzie, ale piecze się, na razie wygląda dobrze.
A czy zakalec nie będzie w efekcie końcowym, tego nie wiem. 8)
Na "kanapki" dzieciom do szkoły powinien być dobry... :roll:
Postaram się wrzucić jego zdjęcie... :roll:

renia

Nawet, nawet... :D

(https://images91.fotosik.pl/289/354b2e0585e69004gen.png)

Zrobiłam go z połowy ilości składników jak w przepisie, czyli 250g orzechów laskowych (łuskanych oczywiście).

Blackend

Do smalcu będzie jak znalazł. ;)  8)

admin

Wyszedł pięknie!  :D
Kogo chwalić? :roll: ;)

Zofia

Cytat: admin w 2019-12-04, 14:36:22
Wyszedł pięknie!  :D
Kogo chwalić? :roll: ;)
Pewnie tego co wyszedł?? :lol:

renia

Chyba tak...  :lol:
Robiłam go z "moją Panią" 8), ale podglądałam tutaj... https://www.youtube.com/watch?v=zHxqHmUAh1I

Chociaż ilości składników brałam ściśle z Książki KK-700, bo on nie bierze dokładnie... :roll:
Dlatego też pewnie mój chlebek jest ładniejszy i nie opadł... :D 8)

admin

Fajne, ale ja te wszystkie "chleby" to bardziej lubiłem, jak Mama albo Ania na słodko robiły, a nie takie "fantomy" boskiego ciała produkować!  :shock:  :?
Teraz takich ciast się już tu nie robi, bo nikt jeść tego nie chce.  :D
Pod smalec lepiej ser żółty pasuje, ale ponoć ma tyle wapnia, że żyły zatyka!  :shock:  :lol:
Ciężko "dietę" utrzymać, bo tyle sprzeczności i ta nowa "formuła 8U"!  :shock: :( ;)

Gavroche

O, nie słyszałem o niej! :lol:
Co to, co to?

renia

Cytat: admin w 2019-12-04, 17:05:12
Fajne, ale ja te wszystkie "chleby" to bardziej lubiłem, jak Mama albo Ania na słodko robiły, a nie takie "fantomy" boskiego ciała produkować!  :shock:  :?
Pod smalec lepiej ser żółty pasuje, ale ponoć ma tyle wapnia, że żyły zatyka!  :shock:  :lol:
Ciężko "dietę" utrzymać, bo tyle sprzeczności i ta nowa "formuła 8U"!  :shock: :( ;)

To już chyba łatwiej przejść na dietę wege-liście według Gacionga...... 8) :wink:

admin

Octaver

Cytat: admin w 2019-12-04, 17:05:12
Pod żółty ser jest też masło dobre - taka "kanapka"  8) :D

renia

Nie pod, tylko na ser... :lol:

RafałS

Zależy.
W Australii - pod. Anty-pody.  8)

renia

I po co tak daleko kombinujesz? :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2019-12-04, 18:26:05
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/8u-czyli-zasady-zdrowszego-żywienia/ar-BBXJfXm?ocid=spartanntp - oryginalny link! Normalnie plagiat "formuła4es", tylko 2*więcej! ;)
:lol:
Co się dziwić, że dziwaczą na tym SGGW, skoro to jest chyba jedyna uczelnia rolnicza, gdzie studenci boją się psów.
Serio, chodzę tam na spacery z suką, to mało się o barierki nie pozabijają, tak z chodnika zmykają!

Octaver

Jak tak możesz ich straszyć?  :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2019-12-04, 19:04:13
I po co tak daleko kombinujesz? :lol:
A podałaś bliższy przykład, czy to prawie sprawiedliwie próbujesz?

renia

Jo, prawie sprawiedliwie... :mrgreen: