Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nie mają zbytu na ten ryż, że tak muszą go polecać... :roll:
Tego co jest naprawdę zdrowe nie polecają...

Blackend

No ale ryż przy odpowiednich proporcjach jest ok i można wtedy drugą Japonię budować. ;)

RafałS

Od wałęsa do morawiecki... Solidarność! brought to you by ciam ciaram ciam. 8)

admin

To zakup raz na kilka lat, ceny chleba że smalcem i elektryki, opału i ogólnie "życia" się  liczą.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2022-09-13, 10:04:39
To zakup raz na kilka lat, ceny chleba że smalcem i elektryki, opału i ogólnie "życia" się  liczą.  8)
Na kilka lat to jak na szlaku niewolnika pozwolą. Mnie już jednego szajsunga wyłączyli. A niespodziewajka jest taka że już mnie smarkfony zmęczyły więc kupować i tak nie zamierzam. Ten wyłączony nadal jest najlepszy. :)

Jarek

admin

:lol:
Jak działa, to nie ma co psuć... ;)

Jarek

To moze byc szczepionka cud :lol:

renia

Może już dawno mają lek na raka...Ale lepiej im się opłaca chemią "leczyć"... :roll: :wink:

admin

Nie jest to możliwe, bo różnorodność "raków" jest za duża, aby jedno "placebo" zadziałało na wszystkie rodzaje tego schorzenia! ;)

renia

No tak... :roll: Ale chyba wszystkie rodzaje nowotworów mają jakieś cechy wspólne, np. żywią się glukozą...

Gavroche

Cytat: admin w 2022-09-13, 16:41:42
Nie jest to możliwe, bo różnorodność "raków" jest za duża, aby jedno "placebo" zadziałało na wszystkie rodzaje tego schorzenia! ;)
Ale "ukrywają lek na raka!" dobrze się klika. :lol:

admin

admin

Cytat: renia w 2022-09-13, 17:33:16
No tak... :roll: Ale chyba wszystkie rodzaje nowotworów mają jakieś cechy wspólne, np. żywią się glukozą...

A to błędne twierdzenie, bo równie dobrze raki karmią się białkiem, a dokładniej aminokwasami glukogennymi, bo tu nie chodzi o substrat wyjściowy, a o produkt karmiący raka.
Dlatego samo wykluczenie węglowodanów z diety rakowca czasem nie daje oczekiwanych efektów, ale to jest "wiedza" na której się na szczęście nie znam. ;)

admin

Znaczy dopiszę z dobroci serca, że kluczowym elementem rakowacenia jest hipoksja, a w zasadzie "upośledzenie" fosforylacji oksydacyjnej powodujące uruchomienie czynnika transkrypcyjnego HIF-1 który aktywuje geny kodujące transportery glukozy, a w efekcie znaczny wzrost poziomu kinazy dehydrogenazy pirogronianowej (ang. PDK1) która radykalnie pogłębia upośledzenie tlenowego oddychania mitochondrialngo, a mimo niedotlenienia tkanka nowotworowa silnie poliferuje jednocześnie z wybitnie nasiloną angliogenezą - teoretycznie poprawiającą natlenienie nowotworu, ale tak nie jest.
A jak jest - no to powiedzmy, że "nie wiem", bo to zbyt obszerny temat.
W sumie szkoda czasu na takie "mędrkowanie".  :lol:
Zastanawianie się i przeżywanie ile i czego pożreć przez całe życie też nie jest skuteczne, bo jak się ma dostać raka, to się dostanie, niezależnie od zapobiegliwości.  8)
Hiperbaria nie powodująca alkalizacji krwi -może uratować życie w niektórych przypadkach - żeby nie było, że jestem "przeciw", bo nie jestem.
Jednakże Doktor bez wątpienia jest najbliżej prawdy ze wszystkich, którzy zajmowali się cudzym zdrowiem. 

renia

Cytat: admin w 2022-09-13, 19:08:10
.................
Zastanawianie się i przeżywanie ile i czego pożreć przez całe życie też nie jest skuteczne, bo jak się ma dostać raka, to się dostanie, niezależnie od zapobiegliwości.  8)
.....................

Czyli taka karma... 8) ;-)

admin

Chleb ze smalcem i starczy... ;)