Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marek Mitruś

O jakim Bogu wy mówicie?

elmo

A ja postanowiłam nie pisać już w tym wątku ,bo dyskusja tutaj prowadzi do nikąd  8).Jeden uważa tak drugi siak,trzeci jeszcze nie wie o jakim Bogu się pisze  :wink: :roll: papa i pozdrawiam  :wink:

Marek Mitruś

To chcesz zapomnieć o Bogu?

zbynek

Marek Mitruś napisał:
CytatCzy wierzycie w Boga?
Boga nie ma.
O jakim Bogu wy mówicie?
Ogólnie.....  w ostatnim pytaniu niepokój o „Elmo”? ..... przecież  to Ty martwisz się o tego swojego  BOGA w którego nie wierzysz.....  i stąd raczej ten wątek.   :o

Marek Mitruś

Czy wierzycie w Boga?
Boga nie ma.
O jakim Bogu wy mówicie?

Właśnie o to mi chodziło. :) Pozdrawiam. :)

nik

Słowo "Bóg" było wykorzystywane do tylu nieboskich celów, że obrzydzenie jest zupełnie zrozumiałą reakcją. No i jest pojęciem tak szerokim, że właściwie nic nie znaczy, więc zbędnym. Chociaż do paru rzeczy się przydaje, np do ściągania forsy i wygodnego życia na koszt wszystkich podatników. Do umacniania samooceny kosztem grzeszników (cokolwiek to słowo znaczy), do pozbawiania ludzi poczucia własnej siły i radości życia, do "zabijania lekarzy przed kliniką aborcyjną", do kojenia strachu przed śmiercią i do tego, zeby zawsze mieć racje.

elmo

Równie dobrze można by założyć wątek "Bee Gees"  :lol:  :lol:  :lol: .Jeden bedzie kochał bee geesów,drugi nienawidził a trzeci nie wiedział co to jest....  :roll: :mrgreen: :mrgreen: :roll:

Tomkiewicz

..a jeszcze czwarty poleca pierwsze albumy Bee Gees jako zahaczające o psychodelię :) Oczywiście, zanim stoczyli się w dyskotekę.

T

elmo

hehehehehehehe.Ja ich bardzo bardzo bardzo bardzo luuuuubięęęęęęęęęęęę. 8)  8)  8) .Zaraz ktos napisze ze ich nienawidzi  :lol:  :lol:   :lol: .A potem ktos napisze : a kto to jest?  :shock:

Halina Ch.

A kto to jest?

elmo

Przykładowo wejdzie Zbynek na strone i napisze ,ze ich nie znosi  :lol:  :lol:  :lol:.Sorki Zbynek ,ze akurat ciebie "wzięłam",no ale ty,  akurat się pojawiłeś w tym wątku.  :lol:  :lol:   :lol:

Marek Mitruś

I love them all! :mrgreen:

wojteks

Cytat: elmo w 2006-10-01, 11:30:24
Przykładowo wejdzie  na strone...

Wedle życzenia, co prawda są mi obojętni, ale mogę napisać - NIE ZNOSZĘ ICH :evil: :mrgreen:
Bardziej odpowiada mi YES - oczywiście bez Bruforda - dla zasady, choć ciężko się zorientować, kto bębny okłada :shock: :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

elmo

Wojteks,właśnie myslalam ,gdy wpisywałam Zbynka o tobie  :lol:  :lol:  :lol: ale ,ze nie uczestniczyles w tym wątku to cie nie "wzielam"  :lol: .No ,ale widac intuicja mnie nie myliła  :lol:  :lol:  :lol:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll: :twisted:. A ja ich kocham i jakby ich nie było ,nie miałabym czego słuchać ,ale są !    :D  :D   :D

Tomkiewicz

Yes bez Bruforda :) Mam nadzieję, że i jeden i drugi Bruford się ne obrazi :)
     To wolisz tam Alana White'a ? Dlaczego uważasz, że ciężko usłyszeć , kto w roli perkusisty ? Bruford ma wybitnie rozpoznawalny styl a perkusję White'a też nietrudno usłyszeć. Jest bardziej rozmyta, miękka. Lecz nie wyobrażam sobie takiego "Close To the Edge" bez Pana Bruforda.

Co do Bee Gees. Elmo, i fajnie. Lepiej słuchać Bee Gees niż jakiegoś bełkotu i pisku tlenionych panienek a la Anastacia  lub tym podobnych.

Tomek

elmo

ehhhhh,żeby pokochać Bee Gees  ,trzeba ich słuchać od dziecka -jak w moim przypadku  :D ,albo miec naście bądź dwadzieścia parę lat w latach 70-tych.  :D  :lol: .Dla mnie istnieje tylko Bee gees ,The Beatles ewentualnie ELO ,a reszta to reszta  :lol:  :mrgreen: Ale Bee Gees ponad wszystkie grupy .I nie porównuje ich z żadnymi innymi zespołami ,bo ich sie nie da porównać-są naaaajleeeepsiiiiiiiii. Pozdrawiam  8)   8)  8)

wojteks

Bo są zespoły, gdzie vocal, guitar, bass & keybord tworzy trzon dzięki któremu się wie :shock: z kim się ma do czynienia, a drums jak drums... :? Wyjątek - Led Zepp - gdzie całość była OPTYMALNA :lol:

wojteks

Cytat: elmo w 2006-10-01, 12:00:11
...A ja ich kocham...

Świetnie!. Cieszę się, że masz kogo słuchać.
A mnie było miło przytulać się do "narzeczonych" płci przeciwnej na prywatkach, a jeszcze bardziej po imprezkach, przy ich przebojach i  przez to bardzo dobrze ten zespół wspominam :shock: :lol: :lol: :lol:

elmo

Tomek wiesz o ktora mniej wiecej chodziło mi piosenke??

lutonn

nie jestem w temacie jestem chyba za mlody :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll: