Nabyłem ostatnio łopatkę z dzika, "mięso z daniela na kiełbasę", "mięso z sarny na pasztet".
Czy ktoś się orientuje jakie mniej więcej mogą być proporcje ostatnich dwóch? Mięso na kiełbasę chyba jest nieco tłustsze czyli wartościowsze, z kolei na pasztet to powinno byc trochę podrobów.
Co radzicie kupować z dziczyzny?
Cytat: Waldek w 2008-06-15, 14:38:56
Co radzicie kupować z dziczyzny?
Dzikie koty.
Cytat: Waldek w 2008-06-15, 14:38:56
...Co radzicie kupować z dziczyzny?...
Cos bez "
Trichinella spiralis" i jeszcze gorszych 8) :P
Dzikie i mlode "sarenki" sa bardzo smaczne
zwlaszcza gdy "
konsumuje sie" taka, pierwszy raz. :shock: 8) :P
Stare juz tak nie "smakuja" :cry: 8) :P
Cytat: grizzly w 2008-06-15, 15:34:41
Stare juz tak nie "smakuja" :cry: 8) :P
Stare,tzn. jaki przedział wiekowy?
A jak smakują młode jelenie? Moze ktoś wie?
Cytat: Edyta w 2008-06-15, 19:54:49
...Stare,tzn. jaki przedział wiekowy?...
Generalnie jak duzo lipazy "siem wydziela" 8)
to od pulapu "jak ustawa przewiduje" 8) :P
Jak lipaza "nie wyplywa" to "sarenka" juz leciwa. :P :P :P
Cytat: grizzly w 2008-06-15, 15:34:41
Dzikie i mlode "sarenki" sa bardzo smaczne
zwlaszcza gdy "konsumuje sie" taka, pierwszy raz. :shock: 8) :P
A dzikie, młode kotki? Lubisz? :P
Cytat: Waldek w 2008-06-15, 14:38:56
Co radzicie kupować z dziczyzny?
Jak "podchodzisz" do dziczyzny poraz pierwszy,to myślę,że młode,dzikie sarenki -tak jak radził Grizzly mogą okazac się dla Ciebie za dzikie (możesz mieć kłopoty z "okiełznaniem" jej).Na poczatek,młode ,dzikie kotki wystarczą.
Są kraje gdzie polują sezonowo na misie :shock:
Tłusciutkie są chyba,pycha?