Jak wyliczać barszcz czerwony z buraka czerwonego,po ugotowaniu buraczków z listkiem bobkowym ,przyprawami cebulka.na żeberkach
po ugotowaniu żeberka odebrano, barszcz przecedzono ,pozostał czysty wywar do picia ,ewentualnie wyciśnięto sok z cytryny do smaku.
Buraczki mają w tabelach podane B-1,8 T-0,1 W-7,3 Wpisujcie jak to liczycie.
Cytat: jurek46 w 2008-07-07, 14:28:57
Jak wyliczać barszcz czerwony z buraka czerwonego,po ugotowaniu buraczków z listkiem bobkowym ,przyprawami cebulka.na żeberkach
po ugotowaniu żeberka odebrano, barszcz przecedzono ,pozostał czysty wywar do picia ,ewentualnie wyciśnięto sok z cytryny do smaku.
Buraczki mają w tabelach podane B-1,8 T-0,1 W-7,3 Wpisujcie jak to liczycie.
Moim zdaniem taki czysty barszczyk czerwony traktuj jak rosół. Nawet jeśli rozpuściło się trochę W to są to ilości niewielkie.
Cytat: bea561 w 2008-07-07, 17:19:27
Cytat: jurek46 w 2008-07-07, 14:28:57
Jak wyliczać barszcz czerwony z buraka czerwonego,po ugotowaniu buraczków z listkiem bobkowym ,przyprawami cebulka.na żeberkach
po ugotowaniu żeberka odebrano, barszcz przecedzono ,pozostał czysty wywar do picia ,ewentualnie wyciśnięto sok z cytryny do smaku.
Buraczki mają w tabelach podane B-1,8 T-0,1 W-7,3 Wpisujcie jak to liczycie.
Moim zdaniem taki czysty barszczyk czerwony traktuj jak rosół. Nawet jeśli rozpuściło się trochę W to są to ilości niewielkie.
Też tak myślę, ale może ktoś ma inne zdanie ?