70 gr masla
70 gr zoltek (4)
50 gr jajka ( 1 )
60 gr wedzonego filetu z makreli, moze byc kazda inna np. z puszki albo inna smazona
30 gr smietany albo smietanki 38 %
Maslo topimy na patelni
zoltka, jajko i smietane trzepiemy ale nie za scisle aby omlet nie byl twardy
rybe ugniatamy widelcem w miseczce
Na bardzo gorace maslo kladziemy rybe i mieszamy aby sie "rozpuscila" na patelni
dodajemy utrzepane jajka ze smietana
i smazymy az omlet sie zetnie
Waga calosci: 280 gr
B:30,8 T:108,8 W:2,3
BTW 1:3,5:0,1
"adampio" skąd ta nazwa? Czy to aby nie trucizna?
;)
Cytat: renia w 2009-08-18, 19:01:02
"adampio" skąd ta nazwa? Czy to aby nie trucizna?
hahahahhaa , to Ci sie udalo!!!!!hahahhaah
Nie poisson wym. plason czyli ryba po francuzku.
Hihihihihi, dobre. Masz poczucie humoru i lubisz gre slow
Francuskiego się akurat trochę uczyłam, a jeśli rano go jadłeś, to chyba można bez obawy spróbować. ;-))
Rano ryba? ;) Hmm no w sumie czemu nie :)
A jakie ryby lubią lekarze?
..no to odpowiem - duże sumy :-))
Cytat: renia w 2009-08-18, 19:42:20
..no to odpowiem - duże sumy :-))
..... :lol: :lol: :lol:....pukkt......
Cytat: renia w 2009-08-18, 19:42:20
..no to odpowiem - duże sumy :-))
:) nie znałem :)
Wyraźnie widać, że lato się kończy, jedne ptaki szykują się do odlotu i inne przylatują.
Gwidon wrócił, to znaczy, że wakacji czas minął :-))