Chciałem zapytać czy znacie jakieś skuteczne sposoby oczyszczania wątroby. Czytałem o oliwie z oliwek ale musiałbym cały dzień nic nie jeść a to raczej nie możliwe. Z góry dziękuje.
Cytat: kristohuliciu w 2010-03-25, 08:04:27
Chciałem zapytać czy znacie jakieś skuteczne sposoby oczyszczania wątroby. Czytałem o oliwie z oliwek ale musiałbym cały dzień nic nie jeść a to raczej nie możliwe. Z góry dziękuje.
Wielkie szczęście, że tu jesteś.
Ta strona jest kuźnią wiedzy na temat zdrowia musisz tylko poczytać, zrozumieć i zastosować.
Nie trzeba wątroby oczyszczać, organizm to zrobi za Ciebie jeżeli tylko mu dasz szanse - a to takie tanie, proste i bez głodzenia.
Pozdrawiam.
A z czego tę wątrobę należy oczyścić?
Cytat: admin w 2010-03-25, 12:44:38
A z czego tę wątrobę należy oczyścić?
Chyba z ludzkiej motylicy wątrobowej,może jest jeszcze coś innego?
Stosuje ŻO od 6 miesiecy ponieważ miałem problemy ze zdrowiem. Cześć dolegliwości zmniejszyła sie ale dalej boli wątroba i jelita. Myślę że coś nie tak z wątrobą ponieważ jak boli to czuje jakby coś w środku ją blokowało. Czuje ból po czym następuje bulgotanie i trochę przestaje. Często tak mam i daltego chciałem ją spróbować oczyścić.
Kiedyś, stosowalem tzw. oczyszczanie watroby oliwa. Nie powiem wysypalo sie ze mnie sporo kamyczków o zolto-zielonym kolorze. Sa lzejsze od wody, tak wiec ladnie sobie plywaly. Byly to prawdopodobnie zlogi zolci, cholesterolu z drog zolciowych. Pozostaloscia po tym eskperymencie jest uraz do zapachu i smaku oliwy z oliwek. Nie cierpie tego paskudztwa.
Na Twoim miejscu zrobilbym badania w kierunku obecnosci pasozytow.
Tak się zastanawiam, co też może "bulgotać" w wątrobie? Nic...
kristoholiciu, ....
opór dobrej diety ważne jest też "SHIATSHU" jest to metoda skuteczna w leczeniu różnych chorób..
Zapoznaj się z nią , na pewno nie pożałujesz. Żarcie często wspomaga masaże.Jest ważnym elementem terapi.
żarrcie...mam na myśli DO. Na pewno nie zaszkodzi podczas stosowania takich masaży, :lol:
Super sprawa!
Badania na pasożyty robiłem kilka razy. Zastosowałem raz terapie metronizadolem chyba dobrze napisałem. Vigo na czym polegało twoje oczyszczanie możesz napisać coś więcej.
Nie kombinuj z wątrobą, a zajmij się florą bakteryjną w jelitach. Jak to zrobić - jest napisane gdzieś tu na Forum.
Po dwóch dniach będzie "jak ręką odjął".
kristohuliciu (bardziej skomplikowanego nicka nie mogles sobie wybrac ? :)) moje oczyszczanie watroby polegalo na wypiciu calej szklanki oliwy wieczorem. Oczywiscie zeby nie puscic pawia, to trzeba rozlozyc na - powiedzmy - 0,5h-1h. Mozesz popijac sokiem z cytryny. Oczywiscie caly dzien na czczo.
Albo pogoni Cie tego samego jeszcze dnia wieczorem, albo z rana. Mozesz wziazc Nospe na rozluznienie drog zolciowych.
"vigo"
a z jakich toksyn oczyszcza ta metoda?
PS
szklanka oliwy (250ml) waży pewnie ze 210g, czyli dostarczasz na noc około 1900kcal! :shock:
Cytatszklanka oliwy waży pewnie z 210g, czyli dostarczasz na noc około 1900kcal!
ale caly dzien nic nie jesz, tak wiec jest OK :lol:
Cytat"vigo"
a z jakich toksyn oczyszcza ta metoda?
nie potrzebny ten sceptycyzm :), ja tez uwazam ze to pic na wode. Ale kolega pytal to odpowiadam.
Faktem jest, ze za kazdym razem jak to robilem (a ze trzy razy), wylatywaly ze mnie zolto-zielone kamienie, mniej wiecej wielkosci orzecha laskowego.
Uwazam ze DO dobrze zabezpiecza przed powstawaniem tego typu kamieni, poniewaz:
po pierwsze: dostarczamy duza ilosc tluszczu, tak wiec drogi zolciowe sa ciagle "przeplukiwane" odpowiednia iloscia zolci
po drugie: te kamienie sa produktem nadmiaru weglowodanow
To żaden sceptycyzm, to proste pytanie - z jakich toksyn trzeba czyścić wątrobę?
Te "toksyny" to kamienie - przeciez pisalem. Nie wiem gdzie te kamienie siedzą, może w watrobie, a moze w drogach zolciowych a moze jeszcze gdzie indziej. Faktem jest ze ta metoda oczyszczania zwiazana jest duzym wyrzutem zolci z watroby.
Skoro na ŻO wątroba sie czyści to czemu u mnie po pół roku sie jeszcze nie wyczyściła. Czuje jakby mi coś tam w niej siedziało. Do tego bola mnie jelita. Z piciem oliwy na czczo wieczorem to nie za bardzo bo jak mam wytrzymać cały dzień bez jedzenia.
Ja uważam, że aby leczyć wątrobę, czy jelita, należałoby najpierw zrobić kompleksowe badania.
Cytat: kristohuliciu w 2010-03-26, 20:23:57
Skoro na ŻO wątroba sie czyści to czemu u mnie po pół roku sie jeszcze nie wyczyściła.
A to jest pytanie do lekarza i to nie przez Internet...
Najważniejsze to sobie "czyścić", ale co czyścić i z czego czyścić, a to już nie wiadomo... :(
Ciekawe jak odczuwasz, ze w watrobie cos siedzi. To bardzo malo prawdopodobne.
Admin poradzil Ci abys uporzadkowal/a flore bakteryjna, np. weglem aktywnym. To moze byc strzal w dziesiatke.
Co do badan. Znam pare osob z jakimis problemami, np chroniczny bol glowy, albo inny przypadek - czlowiek (45l) niemal przez cale zycie mial 37,5C dzien w dzien, dopiero obecnie mu wskoczylo prawidlowo na 36,6C. Ci i inni ludzie robili multum badan, z ktorych wychodzilo ze nic im nie jest i powinni byc zdrowi.
Cytat: admin w 2010-03-26, 08:58:08
Nie kombinuj z wątrobą, a zajmij się florą bakteryjną w jelitach. Jak to zrobić - jest napisane gdzieś tu na Forum.
Po dwóch dniach będzie "jak ręką odjął".
Ale gdzie napisane nie mogę znaleźć.
Badania miałem zrobione chyba wszystkie od USG po tomografie i jeszcze kilkanaście innych.
Jestem właśnie jednym z tych ludzi. Czułem że się wykańczam a doktorzy za każdym razem mówili że jestem zdrowy.
Masz do dyspozycji "wyszukiwarkę". Wpisz co trzeba np: "flora", "sterptococus", "lactobacillus" i pewnie ci zaraz wyjdzie.
PS
pomógłbym ci wyszukać, ale na TVN-nie leci "300"... :D
Na czym polega uporządkowanie flory napisz prosze więcej jak to mam zrobić
Nie wiem nie umiem tego znaleźć. Jak ktoś wie to prosze podesłać linka
Może chodzi tutaj o uporządkowanie flory jelitowej bakteriami lactobacillus, które zawiera ser
"Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese)? Ale nie mogę znaleźć linka.. :(
AC-Zymes czy coś takiego może być dobre na flore bakteryjna.
Stawiam, że te twoje bóle i odczucia to woreczek daje znać o sobie. Być może zbyt szybko przeszedłeś na DO a być może to kamyki.
Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?
dla kristohuliciu
węgiel aktywny -rada vigo i
ser "Emmentaler" szawjcarski (Swiss cheese) - rada Reni yo bardzo dobry pomysł
Tu jest co nieco o bakteriach w serach........ może będzie przydatne :)
8) parmezan
Ma twardy, kruchy i ziarnisty miąższ białokremowej barwy. Powstaje głównie dzięki szczepom Lactobacillus. Dzięki niskiej temperaturze dojrzewania (ok. 15OC), silnemu nasoleniu i małej zawartość wody rozkład białek i tłuszczów przebiega bardzo wolno. Po dwóch-trzech latach dojrzewania parmezan nabiera charakterystycznego pikantnego smaku z lekko wyczuwalnym aromatem korzennym.
8) ementaler
Znany na całym świecie ser z dziurami, czyli ementaler, urzeka lekko słodkim smakiem. Za dziurki odpowiadają bakterie z rodzaju Propionibacterium. To właśnie one rozkładają wydzielany przez ich krewniaczki kwas mlekowy, a tworzony przy tym dwutlenek węgla powoduje tzw. oczkowanie. Charakterystyczna słodycz tych serów związana jest z występowaniem aminokwasu - wolnej proliny.
8) cheddar
Historia angielskiego cheddara sięga XII wieku. Miąższ dojrzałego sera jest zwięzły, jednolity, plastyczny, a na przekroju nie ma widocznych oczek. Smak i zapach powinny być kwaśne, czyste i lekko ostre. Osiągnięcie takich cech jest możliwe dzięki zastosowaniu bakterii Lactococcus lactis i Lactococcus cremoris, które prawie cały cukier zawarty w mleku przekształcają w kwas mlekowy.
8) limburger
Po belgijski maziowy limburger lub romadur sięgają amatorzy silnych wrażeń. Sery te mają bardzo ostry smak i lekko amoniakalny zapach, przez wielu określany jako odrażający. Ale i takie rarytasy mają swoich zwolenników. Podczas dojrzewania na powierzchni sera tworzy się szarożółta lub czerwona maź, a wnętrze staje się miękkie, woskowate i nabiera mazistej konsystencji. To sprawka bakterii z rodzaju Brevibacterium wyposażonych w wiele enzymów degradujących białka.
8) roquefort
Zwolennicy lekko pikantnego smaku chętnie sięgną po pochodzący z południa Francji roquefort. Ten ser z tysiącletnią tradycją wyrabiany jest z mleka owczego, dzięki czemu ma tak niepowtarzalny aromat. Francuski smakołyk jest pikantny i pieczarkowy dzięki pleśniom z gatunku Penicillium roqueforti. W porównaniu z bakteriami pleśnie te syntetyzują znacznie więcej enzymów rozkładających tłuszcze w serze. Tworzące się wówczas wolne kwasy tłuszczowe, np. masłowy czy kapronowy, decydują o ostatecznym smaku.
8) camembert
Delikatny, lekko kremowy miąższ camemberta wabi tych, którzy lubią, gdy ser rozpuszcza im się w ustach. Oczywiście mowa o serze, który dojrzewał około miesiąca. Podczas tego procesu camembert przechodzi ewolucję od sprężystej, zwartej masy niemal pozbawionej smaku do lejącego się i aromatycznego wnętrza okrytego kruchą skórką. Porasta ją gatunek szlachetnej pleśni Penicillium camemberti. To właśnie ona odpowiada za bardzo łagodne i lekko pieczarkowe smak i zapach.
8) edamski
Holenderskie gouda i edamski mają lekko orzechowy posmak, który zawdzięczają bakteriom Lactococcus diacetylactis i Leuconostoc cremoris. Oprócz enzymów rozkładających laktozę do kwasu mlekowego drobnoustroje te przekształcają naturalnie występujący w mleku kwas cytrynowy i jego sole. Tworzy się diacetyl - związek zapewniający orzechowy aromat.
Cytat: Teresa Stachurska w 2010-03-27, 15:42:42
Na DO nie przechodzi się na raty... Być może niezbyt dokładnie jest stosowane DO? Jakby miała pomóc oliwa to może i 0,5 l śmietany na śniadanie też pomoże?
Oczywiście myli się pani.
Chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze:
"..Jeżeli ktoś posiada problemy zdrowotne i podejrzewa błędy dietetyczne, to powinien przede wszystkim zapytać się o to lekarza,a nie szukać samemu lub słuchać porad ludzi, którzy wcale nie muszą się na tym znać, bowiem rozwiązanie może leżeć zupełnie gdzie indziej...."
Lek. med. Przemysław Pala
Optymalny konsultant medyczny.
Z autopsji potwierdzam, ze piasek z pecherzyka zolciowego mozna wyplukac oliwa z oliwek. Watpie zeby kamien o wielkosci orzecha laskowego przeszedl przez przewod zolciowy.
U mnie trzy kamienie o wielkosci 5mm nie przeszly przez przewod zolciowy i pecherzyk zolciowy byl usuwany. Piasku natomiast wyplukalem okolo 15ml. Podczas opercji jeden z trzech kamieni uciekl do przewodu zolciowego i przechodzilem druga operacje prze gardlo.
Objawy z bulgotaniem w jelitach moga wskazywac na obecnosc pasozytow. Szansa wykrycia pasozytow jest 20%. DO nie usunie pasozytow. One tez na DO czuja sie dobrze.
kangur - masz rację. I choć smak ten nie wszyscy lubią to ten sposób leczenia jest naprawdę skuteczny.
Cytatprzechodzilem druga operacje prze gardlo.
niezła jazda. Mam nadzieję, że przy pełnym znieczuleniu.
Bulgotanie występuje częsciej w wątrobie. Boli jakiś czas np. 30 minut a potem bulgotanie i ulga. Przez 4 dni wieczorem rozgrzewam poduszka watrobe i cały czas bulgota. Czasami bulgota i przelewa sie w jelitach. Nie mam możliwości skorzystania z usług doktora optymalnego bo mieszkam za granicą.
Jeszcze jedno gdy sie położe na lewym boku i ucisne w prawym boku dokładnie pod żebrem do boli. A gdy na plecach to już nie boli.
CytatNie mam możliwości skorzystania z usług doktora optymalnego bo mieszkam za granicą.
ale przyjezdzasz chyba do Polski, do rodziny od czasu do czasu. Wtedy mozesz nagrac wizyte. A jesli mieszkasz gdziesz blisko, np UK., to ja na Twoim miejscu bym specjalnie po to przyjechal. Zdrowie najwazniejsze.
Tutaj juz wiecej raczej sie nie dowiesz. Sam widzisz, ze co czlowiek to inna opinia - wrozenie z fusow.
Przyjeżdzam do Polski na tydzień w czerwcu. Wcześniej czyli pół roku temu leczyłem się w Arkadi w bielsku białej. Zapewnili mnie że mi pomogą i wyleczą nawet jak wyjade to sie mogę cały czas kontaktować telefonicznie lub przez internet. Dzwoniłem kilka razy że źle się czuje i potrzebuje jakiejś porady czego moge spróbować, co zmienić a oni kazali mi czekać i mówili może pasożyty a może stres, ciągle jakieś dziwne wymigiwanie. Jak byłem w arkadi to zapewniali wszystko bedzie dobrze, proszę sie nie martwić pomożemy bo była kaska a później mają to w dupie. Do bólu już sie przyzwyczajiłem i musze przyznać że poprawa nastąpiła ale zatrzymała się w tym punkcie i już poprawy wiekszej nie ma.
Zdrowie najważniejsze ale bez kasy zdechniesz jak pies. Jak ktoś jest chory to gdzie sie nie obrócisz to wszędzie chcą pieniędzy. Raz na pewnym forum był taki jeden który chciał mi pomóc ale jego pierwsze pytanie to ile masz kasy. Pisali że jest dobry ale ja zrezygnowałem.
Tu na forum jest za darmo i co jeden to inna diagnoza inny pomysł, a może któryś pomoże i bedzie dobrze.
Na pewno nie warto "leczyć" się w Internecie - tym bardziej za kasę.
Ale co możesz zrobić, żeby być zdrowym? Nic innego (moim zdaniem) jak ponownie udać się do lekarza optymalnego. Dobrze by było wziąć ze sobą wyniki badań, żeby lekarz miał lepszy obraz sytuacji. Niech zweryfikuje Twoją dietę i odpowiednio ustawi, może zaleci jeszcze prądy, albo da jeszcze inne zalecenia.
Uważam, że często jest tak, że jeśli ktoś będąc na DO poczuje się gorzej, to od razu uważa, że DO jest do..niczego, albo działa nie na wszystkich. Mało kto próbuje zweryfikować ponownie z lekarzem produkty zjadane, jak i ilości BTW.
Wiem po sobie jak łatwo wyjść z zalecanych proporcji, jeśli się ich co pewien czas nie sprawdza.
Lepiej by było tym razem udać się do innego lekarza. Lekarze optymalni nie są wszyscy równi - są (jak wszyscy ludzie) ..równi i równiejsi..
Najlepiej jak najszbciej zrobić sobie próby wątrobowe. Badanie takie można sobie zrobić nawet za granicą i to za nieduże pieniądze. Doradzanie na podstawie objawów jest bardzo ryzykowne. Nie rezygnować z żywienia optymalnego. Życzę dużo zdrowia.
Dzięki wszystkim.
Dodam że miałem zrobione próby wątrobowe, badania na bilirubine oraz zapalenia tybu B C, oraz szereg innych badań i za każdym razem jest wszystko dobrze.
Cytat: kristohuliciu w 2010-03-30, 08:07:47
Dodam że miałem zrobione próby wątrobowe, badania na bilirubine oraz zapalenia tybu B C, oraz szereg innych badań i za każdym razem jest wszystko dobrze.
Oj!
to bardzo niedobrze, że za każdym razem jest wszystko dobrze, bo odpada w takim razie detox wątroby! :(
http://www.e-pasozyty.pl/oczyszczanie-z-pasozytow/kuracja-oczyszczajaca-dla-doroslych/
Co myślicie o czymś takim warto zastosować.
Warto to sobie wziąć na spokój :D szklanę wody, może być gazowana :lol:
Przepraszam z góry, jeśli urażam.
Nic lepszego jak do tej pory to http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80
gadza sie Halinko, tylko ile bialka mam jesc przy wzroscie 186 cm :lol:
TO NAPRAWDĘ DZIAŁA !
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4256.0
Troszkę inny temat , ale wątrobowy ...
Kochani po raz drugi proszę o pomoc .
Wróciłam z wojaży po Rodzince , wizyta udana , owocna w moją stronę , ale mniej po tamtej ..dlaczego?..już wyłuszczam.
Moja ukochana ciocia od czterech miesięcy z determinacją , ale i z zadowoleniem (waga leci w dół) stosuje dietę Dukana . Zapoznałam sie z nią na gorąco i jak na razie z opowiadań współbiesiadników.
Stwierdziłam ups! ,że może być dla niej szkodliwa :shock:. Zaznaczyłam oczywiście ,że takie jest moje pierwsze wrażenie , że jak sie zapoznam bliżej , to się wymienię swoimi spostrzeżeniami już w miarę poprawnymi.
Ona choruje na stłuszczenie wątroby . Jest osobą raczej... powiedziałabym otyłą ,a nie nadwaga jak mówią lekarze.
Dieta Dukana jak widzę ostro wyklucza węglowodany , a szczególnie w pierwszym etapie.
Nie zapomnę moich pierwszych dni na diecie J.Kwaśniewskiego :lol: jak zwykle zero węgli ..no bo trzeba schudnąć !...aj ! nerki dostały popalić jak nie wiem co . Teraz wiem jakie głupoty robiłam , ale wtedy wydawało mi sie logiczne hi,hi, że jak będę jadła mięsko i troszkę surówek to będzie ok ;).
Nic bardziej mylnego .
Ciocia popełnia dokładnie moje błędy już czwarty miesiąc!. Martwi mnie to ponieważ jest w wieku , który nie wybacza błędów żywieniowych , a tym bardziej robienia z siebie królika doświadczalnego :? .
Proszę o podpowiedzi jak "zmusić" Panią Ciotkę do zmiany żywienia i nie chodzi mi na razie ,że ma się odżywiać jak my . Chcę wprowadzić ją powoli , motywować , chwalić itp. Nic na siłę . Pani magister jest uparciuchem i wie swoje .
Nie namawiałam Jej do diety J.K.
Opowiedziałam tylko o doświadczeniach , odczuciach , wynikach... zresztą była zachwycona moim , męża wyglądem . Mam wrazenie ,że nie bardzo przyjęła, uwierzyła ,iż mąż nie bierze leków na cukrzycę że wszystko uporządkowaliśmy dietą. Widziałam to po oczach.
Jakie macie pomysły , może doświadczenie ?...uda się z uparciuszkiem ? , ja pierwszy raz chcę komuś "wleźć" w talerz :(.
pozdrawiam cieplutko M.
Można cioci podesłać informacje o skutkach nadmiernego spożycia białka :) I wytłumaczyć że ten nadmiar białka organizm ogromnym wysiłkiem przetwarza na węglowodany (100 g białka = 58 g węglowodanów) co oznacza tyle, że rozsądniej jest zjeść węglowodany z warzyw niż kosztem organizmu je sobie produkować.
Mari - przecież stłuszczenie wątroby występuje w wyniku zbyt MAŁEJ ILOŚCI BIAŁKA......
Cieplutko odradzam jakiekolwiek dyskusje z ciocią na temat jadzenia!
Po co robić sobie wroga i to z rodziny! :shock:
BACA, jakiś czas temu liczyłam sąsiadce ile białka ma zjadać przy diecie Dukana i było go 170 g na dobę.
To rzeczywiście bardzo dużo. Cofam swoją wypowiedż. Po prostu nie znam tej diety.
Teresko masz rację .Dziękuję .
Puszczę Jej kilka 'NIEZALEŻNYCH' , czyli z różnych źródeł ...żeby nie pomyślała ,że Ją nagabuję , namawiam itd...
WojciechS właśnie tego się obawiam najbardziej , ale Teresa już podpowiedziała i podprogowa wojenka może się udać :) . Przechytrzę niepokonaną .
Dzięki i pozdrawiam .
Baca Facet ! zwaliłeś mnie z nóg !. Już się biorę za przerabianie przerabianego . Wiesz?..nie bardzo Ci zawierzam , bo wiem/domyślam się jak Ona jadła . Świnka z tego samego źródła co ja - ze wsi 2 x w roku ,Śmietana(tylko), warzywa i okopowe także ze wsi . Co prawda talerza nie widziałam , co po nim się przewracało :( .
Hmm..nie sądzę ,żeby miała za mało białka , choć prawdą jest ,że odkąd zaczęłam rozumieć ludzką mowę :D , to Ona sie odchudzała . No cóż , teraz to ja nic już nie wiem .
Dzięki Ci :) .
Tereso ,
a więc może jadła po 'Dukańsku' przed wynalezieniem diety i stąd to otłuszczenie ? .
Tutaj jest o otłuszczeniu wątroby..
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=289
Cytat: BACA w 2010-11-23, 20:23:08
Mari - przecież stłuszczenie wątroby występuje w wyniku zbyt MAŁEJ ILOŚCI BIAŁKA......
Mari,a moze pomoz ciotuni,policzyc wszystkie skladniki jakie zjada w ciagu dnia.Ciocia bedzie zadowolona,ze sie interesujesz,a ty bedziesz miala na oku co i le jada.
Zwroc uwage na slodzik,ktorego w Diecie Dukana cale mnostwo.
Baca ma racje z bialkiem,bo do chudniecia tez odpowiednia jego ilosc potrzebna.
Gorzej,jezeli twoja ciocia,po schudnieciu zostanie przy wysokiej ilosci bialka.Serdecznosci i glowa do gory,dacie sobie rade. :P
A jakim prawem się wtrącać w cudze jedzenie?
To zupełny brak wychowania!
Kodar Kochanie ,
za słodzik to mało w dziób nie dostałam , bo wrzuciłam do pieca :shock: , a ,że jestem kochanym dzieciakiem to wtuliłam się w Cioci ramiona i poprosiłam Ją o minimalne (jeśli już nie może się obejść ) dosładzanie najwyklejszym cukrem.
Wojtek Barbarzyńco , wichrzycielu mój miły :) a będę i basta!
Cytat: renia w 2010-11-23, 20:48:54
Tutaj jest o otłuszczeniu wątroby..
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=289
Dziękuję ! , ależ z Ciebie szybka Babeczka :) .
Nie zawsze.. :lol:
Mari,
ciotunia cię znienawidzi! :(
Wiem ,że znienawidzi , a mam to gdzieś !
A jak nie będzie chciała za jakiś czas po mojemu , to się do nie przeprowadzę i założę kłódkę na lodówkę .
Będzie mogła tylko jajka z kurnika hi,hi.
Cytat: Mari w 2010-11-23, 21:01:36
A jak nie będzie chciała za jakiś czas po mojemu , to się do nie przeprowadzę i założę kłódkę na lodówkę .
Będzie mogła tylko jajka z kurnika hi,hi.
a po mojemy,to dacie sobie rade bez klodek :lol: :lol:
Tutaj jest ciekawy artykuł na temat stłuszczenia wątroby. Głównym winowajcą są węglowodany..
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1935.0
Cytat: Radzio w 2010-03-27, 17:48:01
Tu jest co nieco o bakteriach w serach........ może będzie przydatne :)
8) parmezan
Ma twardy, kruchy i ziarnisty miąższ białokremowej barwy. Powstaje głównie dzięki szczepom Lactobacillus. Dzięki niskiej temperaturze dojrzewania (ok. 15OC), silnemu nasoleniu i małej zawartość wody rozkład białek i tłuszczów przebiega bardzo wolno. Po dwóch-trzech latach dojrzewania parmezan nabiera charakterystycznego pikantnego smaku z lekko wyczuwalnym aromatem korzennym.
8) ementaler
Znany na całym świecie ser z dziurami, czyli ementaler, urzeka lekko słodkim smakiem. Za dziurki odpowiadają bakterie z rodzaju Propionibacterium. To właśnie one rozkładają wydzielany przez ich krewniaczki kwas mlekowy, a tworzony przy tym dwutlenek węgla powoduje tzw. oczkowanie. Charakterystyczna słodycz tych serów związana jest z występowaniem aminokwasu - wolnej proliny.
8) cheddar
Historia angielskiego cheddara sięga XII wieku. Miąższ dojrzałego sera jest zwięzły, jednolity, plastyczny, a na przekroju nie ma widocznych oczek. Smak i zapach powinny być kwaśne, czyste i lekko ostre. Osiągnięcie takich cech jest możliwe dzięki zastosowaniu bakterii Lactococcus lactis i Lactococcus cremoris, które prawie cały cukier zawarty w mleku przekształcają w kwas mlekowy.
8) limburger
Po belgijski maziowy limburger lub romadur sięgają amatorzy silnych wrażeń. Sery te mają bardzo ostry smak i lekko amoniakalny zapach, przez wielu określany jako odrażający. Ale i takie rarytasy mają swoich zwolenników. Podczas dojrzewania na powierzchni sera tworzy się szarożółta lub czerwona maź, a wnętrze staje się miękkie, woskowate i nabiera mazistej konsystencji. To sprawka bakterii z rodzaju Brevibacterium wyposażonych w wiele enzymów degradujących białka.
8) roquefort
Zwolennicy lekko pikantnego smaku chętnie sięgną po pochodzący z południa Francji roquefort. Ten ser z tysiącletnią tradycją wyrabiany jest z mleka owczego, dzięki czemu ma tak niepowtarzalny aromat. Francuski smakołyk jest pikantny i pieczarkowy dzięki pleśniom z gatunku Penicillium roqueforti. W porównaniu z bakteriami pleśnie te syntetyzują znacznie więcej enzymów rozkładających tłuszcze w serze. Tworzące się wówczas wolne kwasy tłuszczowe, np. masłowy czy kapronowy, decydują o ostatecznym smaku.
8) camembert
Delikatny, lekko kremowy miąższ camemberta wabi tych, którzy lubią, gdy ser rozpuszcza im się w ustach. Oczywiście mowa o serze, który dojrzewał około miesiąca. Podczas tego procesu camembert przechodzi ewolucję od sprężystej, zwartej masy niemal pozbawionej smaku do lejącego się i aromatycznego wnętrza okrytego kruchą skórką. Porasta ją gatunek szlachetnej pleśni Penicillium camemberti. To właśnie ona odpowiada za bardzo łagodne i lekko pieczarkowe smak i zapach.
8) edamski
Holenderskie gouda i edamski mają lekko orzechowy posmak, który zawdzięczają bakteriom Lactococcus diacetylactis i Leuconostoc cremoris. Oprócz enzymów rozkładających laktozę do kwasu mlekowego drobnoustroje te przekształcają naturalnie występujący w mleku kwas cytrynowy i jego sole. Tworzy się diacetyl - związek zapewniający orzechowy aromat.
Fajne 8)
I przelewanie w wątrobie fajne :D
Złośliwe takie. 8)
Toksyny :lol:
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/08/10/terapie-oczyszczania-z-toksyn-kasa-za-nic-1/
Ale detoks jest w modzie, to czemu nie skubnąć naiwniaków na parę groszy? :roll: :wink:
Na naiwniakach zawsze najlepiej się zarabia. :D
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Cóż, nikt nie jest doskonały, nawet Dukkan :lol:
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
O właśnie!
Grunt to świetna reklama! :D
Cytat: Gavroche w 2014-08-12, 17:13:28
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Cóż, nikt nie jest doskonały, nawet Dukkan :lol:
Dododoprawdy.? :shock: :lol: :lol: :lol:
:lol:
Cytat: Gavroche w 2014-08-12, 16:11:15
Toksyny :lol:
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/08/10/terapie-oczyszczania-z-toksyn-kasa-za-nic-1/
Wczesniej tez byla podobna stronka milosnika biologii, okazal sie brufordopodobnym studenciakiem, a jak wiadomo, to wiadomo czego ich tam ucza.
Dla mnie stek bzdur.
Cytat: Zyon w 2014-08-12, 18:43:55
Cytat: Gavroche w 2014-08-12, 16:11:15
Toksyny :lol:
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/08/10/terapie-oczyszczania-z-toksyn-kasa-za-nic-1/
Dla mnie stek bzdur.
Znaczy nosisz plastry Aikido?
Jujitsu :D
o, znalazlem tego misia, slynnego przeciez na dd ze zbity z bioslone, ktore zreszta toksemia stoi ;)
http://blogdebart.pl/2009/11/23/test-buraczkowy-miski-haribo-i-parowka-na-glowe/
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Co to za "znafca" pisał? :roll:
Kolejny ignorant z wypranym móżdżkiem.
Cytat: renia w 2014-08-12, 23:40:54
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Co to za "znafca" pisał? :roll:
A brufcio taki. Nie wiem czy pamietasz jak rozmawialem ostatni raz z Brufordem, i pytalem go o rozne rzeczy takie a on, ze jest takim hobbystycznym maniakiem sprawdzania wszelkiej alt-medycyny. I ze jeszcze nigdy nie znalazl dzialajacej, bo zawsze cos nie dzialalo. A z drugiej strony nie wiedzial co to jest homeostaza. Ale wystarczylo zebym sie odezwal sie do niego per konowal i juz sie od razu obrazil :D To wlasnie taki przeczulony na swoim punkcie brufcio :D
Srać na konowałów! :lol:
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 09:40:58
Cytat: renia w 2014-08-12, 23:40:54
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Co to za "znafca" pisał? :roll:
A brufcio taki. Nie wiem czy pamietasz jak rozmawialem ostatni raz z Brufordem, i pytalem go o rozne rzeczy takie a on, ze jest takim hobbystycznym maniakiem sprawdzania wszelkiej alt-medycyny. I ze jeszcze nigdy nie znalazl dzialajacej, bo zawsze cos nie dzialalo. A z drugiej strony nie wiedzial co to jest homeostaza. Ale wystarczylo zebym sie odezwal sie do niego per konowal i juz sie od razu obrazil :D To wlasnie taki przeczulony na swoim punkcie brufcio :D
Jestem przekonana, że tacy "znafcy" jak on, nie robią tego tej dezinformacji medialnej bezinteresownie. Albo w siedzą w branży farmaceutycznej, albo dostają wynagrodzenie za ostrzeganie ludzi przed alternatywnymi metodami leczenia - aby sobie "krzywdy" nie porobili. Nawet wtedy, gdy lekarz postawił już krzyżyk na pacjencie, zawsze jeszcze mogą włożyć rękę do jego kieszeni.
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 10:06:41
Srać na konowałów! :lol:
krótko, konkretnie, i prozdrowotnie :)
Cytat: renia w 2014-08-13, 10:39:38
Jestem przekonana, że tacy "znafcy" jak on, nie robią tego tej dezinformacji medialnej bezinteresownie. Albo w siedzą w branży farmaceutycznej, albo dostają wynagrodzenie za ostrzeganie ludzi przed alternatywnymi metodami leczenia - aby sobie "krzywdy" nie porobili. Nawet wtedy, gdy lekarz postawił już krzyżyk na pacjencie, zawsze jeszcze mogą włożyć rękę do jego kieszeni.
E tam, jest prawdopodobnie jest zupełnie odwrotnie, mamy do czynienia z dobrym, lecz strasznie spranym baniakiem. Nie mieści mu się w głowie, tak jak wszystkim nam nie mieściło się przed przeczytaniem książek Dr-a, i zastosowaniem na sobie. Co prawda niektóre z jego pytań (konieczność badań i dokumentacji) są uprawnione, ale kieruje on je nie tam gdzie trzeba. Już dawno, ludzie stosujący ŻO powinni być przebadani, wszystko powinno być udokumentowane, i byłby spokój.
ps. jedno co można zauważyć, to o wiele mniejsza aktywność takich brufordów i innych negatorów - liczne publikacje i postępująca popularyzacja diet LCHF, oraz efekty uzyskiwane oprócz Polski np. w Szwecji, skutecznie zamykają im ich bezmyślnie szczekające mordy. Oni już się wystarczająco ośmieszyli, i liczą na to, że zostanie to zapomniane, a ich tożsamość nie ujrzy światła dziennego. Ale tak jak napisał przedmówca: "srać na TAKICH konowałów" :)
Cytat: Maniek w 2014-08-13, 10:43:47
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 10:06:41
Srać na konowałów! :lol:
krótko, konkretnie, i prozdrowotnie :)
Jeden z moich klientów chciał schudnąć na LC, poleciłem mu ŻO, z pół roku go nie widziałem, niedawno się pojawił, lżejszy o 10 kg, z włoskami na jeża (dotąd się golił, bo miał łysienie plackowate) i z bananem na twarzy :lol:
Autoagresywne łysienie minęło, mimo, że je chlebek razowy i pije kefir, ale proporcjum działa 8)
Lekarze to się nadają... :?
no, to dla przeciwwagi ja mam historię sąsiada:
Trzy lata temu, chłop koło 50-ki, przeciętnie zdrowy, silny. Lekkie kłopoty z sercem. Udał się po pomoc do lekarza. Prochy i dieta.
Dziś wrak człowieka. Zatłuszczony, po trzech zawałach. Idąc trzyma się za serducho. Właśnie na dniach idzie na jakąś następną operację na serce.
Trzy lata było potrzeba lekarzom, żeby z faceta zrobić niedołężnego starca. :(
Cytat: Maniek w 2014-08-13, 11:50:56
no, to dla przeciwwagi ja mam historię sąsiada:
Trzy lata temu, chłop koło 50-ki, przeciętnie zdrowy, silny. Lekkie kłopoty z sercem. Udał się po pomoc do lekarza. Prochy i dieta.
Dziś wrak człowieka. Zatłuszczony, po trzech zawałach. Idąc trzyma się za serducho. Właśnie na dniach idzie na jakąś następną operację na serce.
Trzy lata było potrzeba lekarzom, żeby z faceta zrobić niedołężnego starca. :(
A co przez trzy lata robił instynkt samozachowawczy i rozum tego pana? :shock:
Sluchal zalecen oficjalnej medycyny
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 12:40:01
Sluchal zalecen oficjalnej medycyny
Powinien wystąpić dysonans 8)
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 12:41:41
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 12:40:01
Sluchal zalecen oficjalnej medycyny
Powinien wystąpić dysonans 8)
Następuje w chwili zgonu... :(
Ja mam sasiada, wrocil z wycietym zoladkiem i sledziona, ale z racji przerzutow na wezly i gdziestam jeszcze byl za slaby na chemioterapie. Pomyslalem, ze moze z tego wyjdzie. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze zalatwil sobie chemioterapie na za tydzien. No juz go tak milczaco pozegnalem.
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 12:33:38
A co przez trzy lata robił instynkt samozachowawczy i rozum tego pana? :shock:
Schorowany człowiek, który nie potrafi sam sobie pomóc, to jeszcze można go wytłumaczyć, ale osoby zabraniające stosowania i wszelkich informacji związanych z wiedzą Doktora Kwaśniewskiego, jak choćby "parszywa trzydziestka" onegdaj, to dopiero sk*&*o. :?
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 12:47:28
Ja mam sasiada, wrocil z wycietym zoladkiem i sledziona, ale z racji przerzutow na wezly i gdziestam jeszcze byl za slaby na chemioterapie. Pomyslalem, ze moze z tego wyjdzie. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze zalatwil sobie chemioterapie na za tydzien. No juz go tak milczaco pozegnalem.
Już chyba Arystoteles mówił, że lepiej nie ruszać nowotworów, dla przeżycia lepiej...
Cytat: Blackend w 2014-08-13, 12:51:15
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 12:33:38
A co przez trzy lata robił instynkt samozachowawczy i rozum tego pana? :shock:
Schorowany człowiek, który nie potrafi sam sobie pomóc, to jeszcze można go wytłumaczyć, ale osoby zabraniające stosowania i wszelkich informacji związanych z wiedzą Doktora Kwaśniewskiego, jak choćby "parszywa trzydziestka" onegdaj, to dopiero sk*&*o. :?
Blokowanie informacji to w ogóle #%^*+£$}{ 8)
Niestety do nas, na dno oceanu, dociera tylko g... :(
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 12:53:34
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 12:47:28
Ja mam sasiada, wrocil z wycietym zoladkiem i sledziona, ale z racji przerzutow na wezly i gdziestam jeszcze byl za slaby na chemioterapie. Pomyslalem, ze moze z tego wyjdzie. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze zalatwil sobie chemioterapie na za tydzien. No juz go tak milczaco pozegnalem.
Już chyba Arystoteles mówił, że lepiej nie ruszać nowotworów, dla przeżycia lepiej...
Hipokrates, pisalem o tym opisujac Cesarza Wszech Chorob :D
Cytat: renia w 2014-08-12, 23:40:54
Cytat: Dasna w 2014-08-12, 17:00:10
A czytaliście drugą część m.in o DO?
http://www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
Co to za "znafca" pisał? :roll:
Ano taki, co nie zna "półkorytko p. Ponomarenki" lub Paul Jaminet`a ;)
Sam nie wie,że nie wie.... powołując się na badania jw. ;)
oj tam oj tam :) ;)
http://www.stachurska.eu/?p=15729 nie dziękuj Tereso ;)
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 13:14:52
Cytat: Gavroche w 2014-08-13, 12:53:34
Cytat: Zyon w 2014-08-13, 12:47:28
Ja mam sasiada, wrocil z wycietym zoladkiem i sledziona, ale z racji przerzutow na wezly i gdziestam jeszcze byl za slaby na chemioterapie. Pomyslalem, ze moze z tego wyjdzie. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze zalatwil sobie chemioterapie na za tydzien. No juz go tak milczaco pozegnalem.
Już chyba Arystoteles mówił, że lepiej nie ruszać nowotworów, dla przeżycia lepiej...
Hipokrates, pisalem o tym opisujac Cesarza Wszech Chorob :D
Arystoteles też, i zalecał mumio, piwo i spacery :D
Cytat: MariuszM w 2014-08-13, 13:21:54
Ano taki, co nie zna "półkorytko p. Ponomarenki" lub Paul Jaminet`a ;)
Sam nie wie,że nie wie.... powołując się na badania jw. ;)
oj tam oj tam :) ;)
http://www.stachurska.eu/?p=15729 nie dziękuj Tereso ;)
P. Szczygieł strona 251 ;) PZWL Podstawy Fizjologi Żywienia.
Akurat rozmawiałem na temat cholesterolu z wirtualnym kolegą :)
"Gdy jednak za pomocą
masowych badań (for Brufcio i innych dochtorów ;) )
na ludziach stwierdzono,że
przy 8-14% kcal z tłuszczu poziom cholesterolu jest niższy o 25-50% niż wtedy, gdy ilość kcal z tłuszczów wynosiła 38-49%%, zalecono zmniejszenie spożycia tych składników pożywienia."
;)
W trosce o zdrowa watrobe, poczytajcie :lol:
CytatWątrobowe przysmaki
Wątroba nie jest szczególnie wybredna. Lubi królika, indyka, chudą wołowinę, ryby, ryż, lane kluseczki, ziemniaki z wody, marchewkę, owoce jagodowe, chude mleko, kefiry, jogurty, zupy warzywne (niekoniecznie na tłustym wywarze - lekkie, chociaż pożywne), kompoty owocowe (niezbyt słodkie) - jest z czego wybierać.
Praca gruczołu przebiega sprawniej, gdy dieta obfituje w gotowane, młode warzywa. Zapewnij wątrobie źródła probiotyków, w tym kiszoną kapustę.
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,140283,13184664,5__Nakarm_ja_wlasciwie,,6.html
"Chuda wołowina", znaczy stek może być?!
To pięknie! Sława Cię wyróżni.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4253.msg315361#msg315361
Cytat: MariuszM w 2014-08-13, 14:13:06
Cytat: MariuszM w 2014-08-13, 13:21:54
Ano taki, co nie zna "półkorytko p. Ponomarenki" lub Paul Jaminet`a ;)
Sam nie wie,że nie wie.... powołując się na badania jw. ;)
oj tam oj tam :) ;)
http://www.stachurska.eu/?p=15729 nie dziękuj Tereso ;)
P. Szczygieł strona 251 ;) PZWL Podstawy Fizjologi Żywienia.
Akurat rozmawiałem na temat cholesterolu z wirtualnym kolegą :)
"Gdy jednak za pomocą masowych badań (for Brufcio i innych dochtorów ;) ) na ludziach stwierdzono,że przy 8-14% kcal z tłuszczu poziom cholesterolu jest niższy o 25-50% niż wtedy, gdy ilość kcal z tłuszczów wynosiła 38-49%%, zalecono zmniejszenie spożycia tych składników pożywienia."
;)
Co tam, "ważne, żeby dzieci były zdrowe". Tylko kogo to obchodzi, prócz kobiet?!
Cytat: Zyon w 2014-11-17, 12:22:19
W trosce o zdrowa watrobe, poczytajcie :lol:
CytatWątrobowe przysmaki
Wątroba nie jest szczególnie wybredna. Lubi królika, indyka, chudą wołowinę, ryby, ryż, lane kluseczki, ziemniaki z wody, marchewkę, owoce jagodowe, chude mleko, kefiry, jogurty, zupy warzywne (niekoniecznie na tłustym wywarze - lekkie, chociaż pożywne), kompoty owocowe (niezbyt słodkie) - jest z czego wybierać.
Praca gruczołu przebiega sprawniej, gdy dieta obfituje w gotowane, młode warzywa. Zapewnij wątrobie źródła probiotyków, w tym kiszoną kapustę.
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,140283,13184664,5__Nakarm_ja_wlasciwie,,6.html
Prawidłowo przecież.
Smutna wiadomosc dla detoksow i oczyszczaczy: to sciema :? Diecie Dabrowskiej tez sie dostaje.
Co teraz zrobia tabuny oczyszczajacych sie wiecznie Adasiow i innych zanieczyszczonych? :shock:
http://natemat.pl/126467,naukowcy-oblaja-mit-diety-cud-detoks-wcale-nie-taki-dobry-jak-przekonywano
:lol:
Zyon- super wiado. ;)
Naukowcy zaś coś obalają- uf, te lata całe, mozolnej nauki, jednak nie poszły na marne. :lol: :lol: :lol:*
Zle wiadomosci dla wszelkiego rodzaju oczyszczaczy watroby, otoz oczyszczanie.......nie dziala :shock: :shock: :?
http://www.styl.pl/zdrowie/porady/news-gdy-kluje-w-boku,nId,1593797
Oj co to będzie! :shock: :wink:
Na szczęście fanatycy łatwo zdania nie zmieniają. :lol:
:lol: no racja :lol:
8)
I na oczyszczanie woreczka, najlepiej na prawym boku... :wink: :lol:
Bo to dla wielu sens zycia jest, tylko oni jeszcze nie zdaja sobie z tego sprawy.
Co by zrobil Adam jakby nagle jakims cudem wyzdrowial? Budzi sie rano, i nie ma alergii, nietolerancji, nie trzeba wazyc moczu przed wypiciem.....taka pustka.
To tak jak my pijemy kawe :D
Teraz weganizm jest modny, lewatywy z kawy i wyciskarki do sokow z trawy :D
Ostatnio tak slyszalem od jednego takiego co wygladal jakby z Auschwitz wlasnie przyjechal :D
Cytat: Zyon w 2015-01-23, 14:12:31
Teraz weganizm jest modny, lewatywy z kawy i wyciskarki do sokow z trawy :D
Aeropress wydoli... :wink: :mrgreen:
Cytat: admin w 2015-01-23, 14:25:21
Cytat: Zyon w 2015-01-23, 14:12:31
Teraz weganizm jest modny, lewatywy z kawy i wyciskarki do sokow z trawy :D
Aeropress wydoli... :wink: :mrgreen:
:D
Trezba miec sile a alergicy to biedni schorowani ludzie :D
W ogole to podobno alergicy nie powinni sie stolowac w hipermarketach, nie wiem czy mozna soki i oleje.. http://www.wprost.pl/ar/490412/Jestes-alergikiem-Unikaj-pieczywa-z-marketow/
To już nic zdrowego nie ma do jedzenia? :shock:
Znaczy, całe żarcie szykują dla fanatyków oczyszczania wątroby? :roll: :wink: