forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Żywienie Optymalne => Wątek zaczęty przez: adamel w 2011-07-04, 11:30:38

Tytuł: Gorzka czekolada
Wiadomość wysłana przez: adamel w 2011-07-04, 11:30:38
Dla miłośników dobra informacja; f-ma "Wawel" zmieniła swoją 90% kakao - było BTW - 8,9 - 41,1 - 32, a jest; 11,7 - 43,9 - 17. W smaku jest faktycznie bardziej gorzka, ale i tak o niebo lepsza od szwajcarskich.
Tytuł: Odp: Gorzka czekolada
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska w 2011-07-04, 20:01:16
Robiłam już z "nową" bitą śmietanę, nadal bez cukru, nie kolidowała :)   
Tytuł: Odp: Gorzka czekolada
Wiadomość wysłana przez: Diogenes z Synopy w 2016-12-01, 17:54:09
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/161209912-Nestle-mniej-cukru-w-czekoladzie.html#ap-1

Ciekawe czy w makaronie tez obniżą zawartość?  :roll:  ;-)
Tytuł: Odp: Gorzka czekolada
Wiadomość wysłana przez: renia w 2016-12-01, 19:37:14
Czym więcej kombinacji, tym gorzej... :?