forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wątek zaczęty przez: Teresa Stachurska w 2012-01-22, 23:03:30

Tytuł: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska w 2012-01-22, 23:03:30
http://www.stachurska.eu/?p=6458
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 07:52:15
Zjadłabym. 8) Ale pewnie z wykonaniem jego jest niemało "zachodu"...
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska w 2012-01-23, 09:30:39
Nie więcej niż przy mielonych kotletach :)  Mak można kupić mielony, a migdały (lub orzechy) zemleć w maszynce do mięsa (elektrycznej) i potem mikser zrobi. Zważ że nie ubijam piany, ani nie ucieram masła.
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 09:38:00
Tak sobie pomyślałam, że chciałabym mieć w pobliżu sklep z wyrobami optymalnymi. 8) Moglabym sobie kupować po jednym kawałeczku ciasta i codziennie inne... (ewentualnie po 2 kawałeczki - dla męża też  :wink:) :P :lol:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska w 2012-01-23, 10:01:51
Codziennie? To by się chyba źle skończyło. Ja przez rok zrobiłam nie więcej niż 10 ciast (serniki 4, keksy makowe 2, może to już wszystko?) i to głównie dla przepisów ;)  Bitej śmietany przez cały rok też może z 10.
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 10:09:20
Przesadziłam.  8) Też rzadko piekę. No ale raz na tydzień, czy dwa razy w tygoniu to śmiało można sobie by bylo takie ciasteczko fundnąć...A może dobrze, że takiego sklepu nie ma... :roll: :lol:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: friga w 2012-01-23, 10:47:50
Reniu mysle ze wystarczyłoby zeby taka Teresa mieszkala po sasiedzku:)I takie pysznosci piekla:)
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska w 2012-01-23, 11:24:27
Cytat: friga w 2012-01-23, 10:47:50
Reniu mysle ze wystarczyłoby zeby taka Teresa mieszkala po sasiedzku:)I takie pysznosci piekla:)


Nooo :)  pewnie. Tym bardziej że mam w zwyczaju sobie zostawić niewiele, a inne porcje zanieść z wizytą :)  Zamiast kwiatków.
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 11:35:32
Cytat: friga w 2012-01-23, 10:47:50
Reniu mysle ze wystarczyłoby zeby taka Teresa mieszkala po sasiedzku:)I takie pysznosci piekla:)


Oj biedna by Ona była. Nie wiem czy by się nie wyprowadziła...  8) :lol: :wink:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 12:01:37
Piekę dzisiaj sernik (już kupiłam produkty) ale bez maku. Robię taki z poduszonego widelcem twarogu - bez mielenia. Chodzę skrótami... 8) :lol:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: friga w 2012-01-23, 12:01:45
No ja czytalam ze bys tylko kawaleczek chciala  :lol:
A tu wychodzi jednak wieksza pokusa  :lol:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: renia w 2012-01-23, 12:04:03
Ja bym się u Teresy zaprowiantowała - na całodzienne posiłki. Karnet bym wykupiła sobie... 8) :wink:
Tytuł: Odp: Sernik z makowym spodem
Wiadomość wysłana przez: Halina Ch. w 2012-01-23, 13:10:45
Cytat: Teresa Stachurska w 2012-01-23, 09:30:39
Mak można kupić mielony,
Ochyda.   Nie radzę.