Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy:
- szklanką wina białego,
- szklanką wina czerwonego,
Dodajemy
- 100 ml ginu,
- 100 ml koniaku,
- 200 ml smirnoffa
- 50 ml białego rumu
- 150 ml tequli - obowiązkowo!!!!
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka wywalamy, bo jest zbędny.
Natomiast ..... sos... mmmmm...sos jest wyśmienity...paluszki lizać!
P.S. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje !!!
SMACZNEGO :D :D :D
Obawiam się, że skutki tej degustacji mogą być katastrofalne :roll:
Piorunujący przepis :lol:
Ciekawe jakie BTW ma ta potrawa... :roll: :lol:
Halina Ch. rozumiem,że ten przepis wstawiłaś tutaj po posileniu sie już tym sosem? :lol: :lol: :lol: bardzo ciekawy przepis, chyba wypróbuję :mrgreen: