Przerażające:
http://wiadomosci.onet.pl/1328483,242,kioskart.html
Mariszka
I co bedziemy jesc jak nam dr Jing Kang zmodyfikuje krowy, swinie i kury????
Hana
Nie wiadomo jeszcze (podobno!), czy produkty transgeniczne nie sa szkodliwe dla czlowieka. Niewazne czy to jajka, swinie z tluszczem omega-3, kurczaki z wielkimi udami, warzywa, czy cokolwiek innego. Slyszlam kiedys, ze wychodowali swinie wogole bez tluszczowe (nie wiem czy to prawda).
Jak dla mnie wszystko, co modyfikowane jest szkodliwe. Nie przystosowalismy sie do tego, moze za milion lat ;)
W "Angorze" czytalam ciekawy artykul pt: "Myj ręce po jedzeniu". Uhh, bylo tam min o ogorkach, ktore dojrzewaja w 2 (dwa) dni, na dodatek wypalaja dziury w woreczku foliowym. O calkowicie bezwartosciowych owocach, dojrzewajacych bez slonca... i duzo innych. Nie pamietam juz. Ale to bylo straszne.
Nie musimy czekac na modyfikacje, co jest w naszych wedlinkach dokladnie pisze pan Andrzej F. Nowak w"Swinstwa w swiniach" "Optymalni" kwiecien 2004-wlos sie na glowie
jezy.Mam cicha nadzieje,ze nozki, zeberka, watrobka i inne podroby nie sa szpikowane tymi swinstwami .
Hana
CytatZ roku na rok Polska produkuje coraz mniej świń. Mamy ich najmniej w naszej historii - tylko ok. 11 mln sztuk, a jeszcze parę lat temu było ich ponad 20 mln - informuje "Gazeta Wyborcza".
http://stooq.pl/n/?f=992352&c=1&p=4+22
koniec świńskiej potęgi