http://www.stachurska.eu/?p=10682 .
Musi być dobre... :D
Na pewno! :D
Do tego nie każdy lubi majonez.
Tylko czy ma być ukwaszona śmietana? (wiem, że słodkiej śmietany nie ma) :roll:
Jak ogórek kwaszony, to się śmietanka od niego ukwasi. :D
Ano, jak to mówią Kaszubi... 8) :lol:
Ano, ano... :lol:
To u Was już podwójnie "anują"... :shock: to my tutaj trochę w tyle zostaliśmy... :? ano tak wyszło... :(
U nas mówią "jo", ale to nie po kujawsku, tylko po krzyżacku... :wink:
Ano jo... :D
Cytat: renia w 2012-11-18, 19:07:57
Tylko czy ma być ukwaszona śmietana? (wiem, że słodkiej śmietany nie ma) :roll:
Jo, kwaśna :)
Mam jeszcze pytanie w kwestii formalnej... 8) Mówi się ogórek kwaszony czy kiszony?
A kwasiłaś czy kisiłaś? :|
Kiszony i kwaszony to dokładnie to samo.
A śmietana to nie śmietanka, a śmietanka ukwaszona to śmietana. :wink:
Ano teraz jest wszystko jasne... :D
Ja robie podobna, tylko twarog tlusty do niej wrzucam
Wlasnie taka zjadlem, tylko z 250g twarogu poltlustego :D
A ja planuję co najmniej od dwóch lat zrobić twarożek ze śmietaną i gotowanymi jajkami albo żółtkami i jakoś mi to nie wychodzi 8) :?