forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wątek zaczęty przez: adampio w 2013-03-21, 20:45:10

Tytuł: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: adampio w 2013-03-21, 20:45:10
Witam,

akurat na swieta mazurek bez maki. Co prawda tez bez tluszczu ale..............

http://babeczka.zuzka.pl/2012/04/mazurek-rosyjski/
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-21, 20:48:30
Tłuszczu anini. :shock: :lol:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: renia w 2013-03-21, 21:00:12
No jest trochę śmietany kremówki...
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-21, 21:02:13
I ciut orzechów...
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-21, 21:03:09
I drobinka tych... no!... żółtek. O!
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 07:32:28
Świetny na sklerozę, dlatego, żółtka koniecznie do zlewu, a zamiast mlecznej - dać roślinnej śmietanki i będzie cacy.
Samo zdrowie.  :D
Tylko te orzechy jeszcze czymś zastąpić, bo za dużo mają nasyconych tłuszczy zwierzęcych!   8)
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 07:54:10
Poczucie humoru, to ważny wskaźnik w każdym wieku- taki ...no...ten...niskoindeksoglikemiczny. :D Przydatne to jest szczególnie na drugim brzegu- taki pomost jakby się chciało, albo musiało kiedyś wrócić. ;) :D
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 07:54:39
Cytat: admin w 2013-03-22, 07:32:28
Świetny na sklerozę, dlatego, żółtka koniecznie do zlewu, a zamiast mlecznej - dać roślinnej śmietanki i będzie cacy.
Samo zdrowie.  :D
Tylko te orzechy jeszcze czymś zastąpić, bo za dużo mają nasyconych tłuszczy zwierzęcych!   8)

Mogą być otręby? 8)
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 07:59:04
Myślałem o jakimś żywym błonniku, może wytłok buraczany, aby było dietetyczniej, bo dużo Mg,K,P i Ca ma!  :roll:  :D
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 08:09:29
A nie będzie taki trochę brejowaty? 8)  Jak ... te... powidła śliwkowe. :D

Może pomieszać proporcjonalnie. :roll:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 08:12:01
Wytłok jest dość suchy, co najwyżej wyjdzie pyszny zakalec.  :D
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 08:16:48
Do porannej kawusi jak znalazł.  :lol: Na przykład. 8)
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 08:22:57
Ale kawusia musi być bezkofeiniwa, z trzema łychami cukru i śmietanką roślinną...  :D
Ładnie się wkomponuje.  8)
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 20:14:58
Śmietanki olejowe mają bardzo ładne opakowanie, można się skusić. :D
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 20:48:58
I do tego nie zawierają cholesterolu, co podobno "naukowo" jest zaleta!  :wink:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: renia w 2013-03-22, 20:59:29
Ale czas tych śmietanek minął. Już nie cieszą się one takim wzięciem. Nie wiadomo dlaczego 8) ludzie teraz bardziej kupują śmietanę tortową... :shock:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 21:03:16
A która się lepiej ubija? 8)
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: administ w 2013-03-22, 21:05:42
Dla mnie to jest zagadka!   :roll:
Ciekawe, czy wegeśmietanka się maśli, a w zasadzie margaryni?  :wink:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: renia w 2013-03-22, 21:08:31
Jasne! Masło wychodzi i nawet krowa... 8) :lol:
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-22, 21:14:27
Cytat: admin w 2013-03-22, 21:05:42
Dla mnie to jest zagadka!   :roll:
Ciekawe, czy wegeśmietanka się maśli, a w zasadzie margaryni?  :wink:

Pewnikiem jakiś ciekawy bukiecik można z niej ubić. Wiosenny. :D
Tytuł: Odp: Mazurek rosyjski
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2013-03-23, 17:04:35
A Mazurek jak był bez tłuszczu, tak bez tłuszczu pozostał...