http://www.stachurska.eu/?p=17451
Wskazana dla tych, co mają niewyparzony język... 8) :wink:
:)
Robie bardzo podobnie z ta roznica, ze nie miksuje. Wowczas mam pewnego rodzaju paprykarz, leczo, ktore zastepuje kazda surowke.
Mozna tez zalac jakim dobrym wywarem kolagenowym i jest swietna zupa rozgrzewajaca!!!! :lol:
...można i spirytusem zalać... 8) :wink:
Pan Nemer podał u mnie ( w tym wątku - patrz komentarze) przepis na ajwar , zapraszem :)
Cytat: renia w 2014-09-13, 15:18:20
...można i spirytusem zalać... 8) :wink:
Nooooo. to bedzie goralska zupa!!!! :lol:
Tylko skad wziac spirytus? :lol:
A tego to ja już ni wim... :?
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa
Cytat: Zyon w 2014-09-14, 09:23:00
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa
Warto zrobić w domu, choćby po to by nie było z puszki? Pracy nie jest wiele, bo czasochłonne to tu jest czekanie na odparowanie wody z warzyw.
Cytat: Zyon w 2014-09-14, 09:23:00
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa
Cala przyjemnosc polega wlasnie na tym aby stac w kuchni i zrobic wszystko samemu od podstaw....bez zdbednych dodatkow :D
Harissa jest akurat bez konserwantow, to stara przyprawa z dalekiego wschodu
yhy!!! :shock: :lol: