forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wątek zaczęty przez: kristan w 2014-10-12, 13:36:04

Tytuł: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 13:36:04
http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria-przepisy-diety-optymalnej-zywienie-optymalne-stanislaw-dec/266-ps-do-kulinari.html
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 13:44:32
Mąka to stan umysłu :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 14:35:05
Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy.
Fanatyczne zaś podejście do dietetyki daje jak zwykle opłakane skutki, bo zamiast jeść dla życia, zaczyna się żyć dla jedzenia.  8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 14:38:42
Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra.
Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"...  :lol:
Jajca, jak berety.  8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 14:39:57
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:35:05
Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy.
Króciutkie rozwinięcie?😘
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 14:43:26
Króciutko?  :shock:
Z Ewy "Zarys fizjologii zwierząt", trawienie białek u monogastrycznych, wszystkożernych...  8)
Z trawieniem glutenu mają tylko kłopot mutanty. I tyle.  :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 15:12:14
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 14:39:57
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:35:05
Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy.
Króciutkie rozwinięcie?😘

A "kogo nie boli, temu powoli".
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Blackend w 2014-10-12, 15:21:30
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:38:42
Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra.
Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"...  :lol:
Jajca, jak berety.  8)

Do lekarza nie chodzi, to jeszcze nie zdiagnozowany. ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 15:26:17
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:38:42
Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra.
Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"...  :lol:
Jajca, jak berety.  8)
Ja na takie pytanie odpowiedzialbym: jestem uczulony na alergie  8) 8)
:lol:

Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Blackend w 2014-10-12, 15:28:46
I na lekarzy. ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 15:32:45
No i na glupote, zeby zamknac sprawe schematu alergicznego ax3 :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 15:41:53
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 14:39:57
Króciutkie rozwinięcie?

Tu jest fajnie :

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.pttz.org%2Fzyw%2Fwyd%2Fczas%2F2005%2C%25204(45)%2F02_Brzozowski.pdf&ei=WYI6VMb2E9LSaLyKgsAI&usg=AFQjCNHr7wVSuLOsw2YQu9TZGA7GqazYZg&bvm=bv.77161500,d.d2s

A mutanty mają upośledzony kompleks proteaz, który nie radzi sobie z peptydami o określonej sekwencji aminokwasów, a ich wchłonięcie powoduje, że stają się one determinantami antygenowymi. Ale to przeważnie zaś występuje u dzieci i z wiekiem przechodzi...  8)


Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 15:47:39
Nabiał też nie zabija...
http://www.pocztazdrowia.pl/krotko-o-szkodliwosci-nabialu/
A w tzw Raju były młyny , cukrownie , a na pastwiskach biegały holenderki...a ludzie żyli długo i szczęśliwie :)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 15:49:59
CytatTo on - cichy morderca stał się moim wrogiem nr jeden. To on zabił moją żonę!
:shock: Mocne. Nie bardzo rozumiem autora, Caly czas bedac na ZOi jedliscie sobie chlebek i kluseczki? :roll:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 15:53:53
 :) :D noooo :D :) widać przecie po przepisach :)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: renia w 2014-10-12, 15:59:14
Cytat: admin w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:

Przesadzasz... :evil: w Ostrzycach nie było... :P :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 16:04:05
Prawdopodobnie Kristan uznał, że czas najwyższy zejść do poziomu naszego Forum i tym samym włączył się aktywnie w wir poruszanych tu zagadnień, zupełnie przy okazji prezentując, co już promieniejącego stworzył.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 16:10:43
Cytat: kristan w 2014-10-12, 15:47:39
Nabiał też nie zabija...
http://www.pocztazdrowia.pl/krotko-o-szkodliwosci-nabialu/
A w tzw Raju były młyny , cukrownie , a na pastwiskach biegały holenderki...a ludzie żyli długo i szczęśliwie :)
Były żarna, barcie, a zwierzęta mlekodajne mają dwanaście tysięcy lat.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8)
- wiem swoje - adie :)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D

Mądrzy, mądrzy ..., znam?
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 16:19:21
Cytat: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D

Mądrzy, mądrzy ..., znam?
Nie, bo skąd?
Ty na innym levelu biegasz :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Maniek w 2014-10-12, 16:20:36
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :)

"- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek.

I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek  :shock:

kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę...
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 16:22:09
Mówimy o niebie , czy chlebie????
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 16:22:52
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8)
- wiem swoje - adie :)
Czyli homeopatia działa! ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 16:27:56
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.

Brudzą jak połączeni.  8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 16:30:29
Cytat: admin w 2014-10-12, 16:27:56
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.

Brudzą jak połączeni.  8)

Fajny kalambur :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 16:51:47
Cytat: admin w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:
Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.
Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc?
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 16:52:25
Ło matko! :shock:
Andkowa autokorekta!
Miało być "bredzą jak potłuczeni".  :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 16:54:04
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 16:19:21
Cytat: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D

Mądrzy, mądrzy ..., znam?
Nie, bo skąd?
Ty na innym levelu biegasz :D

A! Racja, przecież nadal piszę lewą ręką.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 16:54:14
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 16:30:29
Cytat: admin w 2014-10-12, 16:27:56
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.

Brudzą jak połączeni.  8)

Fajny kalambur :D

:lol: :lol: :lol: to nawet lepsze niz oryginal  :lol: :lol: :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 16:56:40
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny,  to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8)
- wiem swoje - adie :)
Podobno Paracelsus, czyli ojciec nowozytnej medycyny mowi "dawka robi roznice" a tu nagle sie okazuje, ze nie robi nic a nic?
Kristan, ja chetnie przeczytam zeby sie dowiedziec, nieobca jest mi rewizja pogladow i staram sie nie przezywac zbyt czesto dysonansow poznawczych.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 17:00:11
Cytat: Zyon w 2014-10-12, 16:51:47
Cytat: admin w 2014-10-12, 15:56:01
Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie!  :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"...   :wink:
Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.
Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc?
W lewej stopce Adasia jest tego jeszcze trochę :D
Ale w miarę rozwoju ich nauki, zostanie tylko tahini, szpinak i soki z Tesco, a jako źródła białka majonez i masło. ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: administ w 2014-10-12, 17:01:13
Cytat: Zyon w 2014-10-12, 16:51:47
ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.

Ale moje raki są kupione w zoologicznym!  :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 17:03:46
Niewazne! Rak to rak, wazne zeby udowodnic swoja teze  :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: renia w 2014-10-12, 17:04:35
Cytat: admin w 2014-10-12, 17:01:13
Cytat: Zyon w 2014-10-12, 16:51:47
ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem.

Ale moje raki są kupione w zoologicznym!  :D

Dobrze, że wyjaśniłeś, bo od razu huczałoby w internecie. Chyba, że chcesz sobie statystyki Forum poprawić... :roll: :wink:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 17:05:28
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:22:09
Mówimy o niebie , czy chlebie????

W tym szczególnym przypadku, dla mnie, to jest "wsio ryba".
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 17:08:45
Cytat: Maniek w 2014-10-12, 16:20:36
Cytat: kristan w 2014-10-12, 16:12:46
Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :)

"- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek.

I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek  :shock:

kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę...

:shock:
Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga  :shock:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 17:11:57
"Najpierw poznaj fakty, a potem możesz je sobie wypaczać, jak chcesz" :D
Kristan fakty zna, to niech sobie wypacza :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Maniek w 2014-10-12, 17:13:18
Cytat: Zyon w 2014-10-12, 17:08:45

Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga  :shock:

Profesora Gacionga poznałem osobiście i muszę przyznać, że oprócz nieuctwa nt. Diety Optymalnej, to bardzo miły i przystępny człowiek. Aha, i wygląda całkiem zdrowo, może faktycznie się tymi kłączami i liśćmi żywi. :shock:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-12, 17:15:22
Cytat: Maniek w 2014-10-12, 17:13:18
Cytat: Zyon w 2014-10-12, 17:08:45

Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga  :shock:

Profesora Gacionga poznałem osobiście i muszę przyznać, że oprócz nieuctwa nt. Diety Optymalnej, to bardzo miły i przystępny człowiek. Aha, i wygląda całkiem zdrowo, może faktycznie się tymi kłączami i liśćmi żywi. :shock:
Bo jest wiele dróg do celu, niekoniecznie DO 8)
Tylko trza umić, albo farta mić :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 17:18:06
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:35:05
Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy.
Fanatyczne zaś podejście do dietetyki daje jak zwykle opłakane skutki, bo zamiast jeść dla życia, zaczyna się żyć dla jedzenia.  8)
To fakt, i tego sie najtrudniej wielu osobom nauczyc. Wtedy wszelkie rezimy zywieniowe zwane dietami traca znaczenie
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-12, 17:44:02
W kazdym razie niech na swojej stronie kristan poprawi odmiane slowa "kulinaria", bo powazne strony nie moga sie roic od bledow.

Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 17:53:35
Tak. Znajomość języka do tego zobowiązuje.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 17:56:13
Skrzyżuję posty, aby czegoś nie popsuć.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5121.msg328360#msg328360
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-10-12, 17:57:03
Cytat: admin w 2014-10-12, 14:38:42
Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra.
Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"...  :lol:
Jajca, jak berety.  8)
Na wit C z warzyw.... ;) suplementuje w tab. :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-10-12, 18:01:35
Cytat: Radzio w 2014-10-12, 16:13:57
Cytat: Gavroche w 2014-10-12, 15:58:38
A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D

Mądrzy, mądrzy ..., znam?
Radzio tu jezdem ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 18:10:56
A! Silnoręki mój.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 18:12:40
Po całej Polsce i okolicach Szwajcarii za Tobą gonię i dogonię.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-10-12, 18:20:57
A ja na nizinie goszcze :) :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 18:34:32
Mam Cię! Niziny to moja specjalność.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-12, 18:49:04
Jak ja lubie kryptoreklamę - na jednej "jechałem"  18 lat , na drugiej 11 , a na tej mi nie zalezy... :)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-10-12, 18:52:55
prywaciarz ehhh :) :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-12, 19:04:34
Cytat: kristan w 2014-10-12, 18:49:04
Jak ja lubie kryptoreklamę - na jednej "jechałem"  18 lat , na drugiej 11 , a na tej mi nie zalezy... :)

W takim razie zaszalejemy jeszcze przy okazji organizacji jakiej konferencji, bywasz?
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-10-13, 05:07:04
Dr Jan Kwaśniewski wyraźnie napisał(czytać należy , a nie powielać paplaninę) , ze będąc na Żywieniu Optymalnych kilkanaście lat , łatwo uzyskać Informacje z TAM. Łatwo , po wyregulowaniu odbiornika nawiązać "dialog". Podpowiem - nie słowny , bo to najprymitywniejszy sposób porozumiewania się ,ale Inny(dla wiekszości nie zrozumiały).
Nie o to teraz chodzi.
Nieco krótkiej historii z mojej strony:
Od wczesnego dzieciństwa(lata 50-te ub. tysiąclecia) wychowywany i uhowywany byłem na wszechobecnym tłuszczu , który był przyjacielem każdego domostwa.
Dlatego nie ucząc sie , jechałem w Sz.P. na samych piątkach. W tech.mech - obróbka skrawaniem było podobnie. Średnia spadła do 3-czasami 4-ech(z "polaka" było "cy"-sorry ziom za błedy w kulinarii)
Jak przystało na technika mechanika(nigdy nim nie byłem) po 9-cio miesięcznym stażu zostałem technikiem budowy , a po kolejnym dwóch latach kierownikiem budowy , po to , aby z kolei zostac kier zespołu budów i gonić nizijerów po budowach.
Po 15-tu latach znudziła mi sie ta profesja i zajałem się...tym czym sie zająłem.Do partyjnej mafii nigdy nie należałem , mimo nacisków. Moje sukcesy wiąże z...TŁUSZCZEM , nie tłuscem.
Nie mając żadnej wiedzy żywieniowej , TŁUSZCZE NASYCONE zawsze królowały w moim domu , za wyjątkiem krótkiej , bo 4-ro miesięcznej przerwy. Zauważyliśmy ze nie tędy droga. Smalec - słonina powróciły do lodówki.Niepotrzebnie tylko W- w tamtych czasach
Nie pękałem przed zmasowanymi atakami , prasowymi i bezpośrednimi związanymi z dz.gosp.
Nie pękam i teraz.
Zapewniam , że moje myśli i słowa , na razie,  skierowane są na Fundację im Krystyny Dec.
Na czyny przyjdzie odpowiedni moment i...Maniek- Mariusz  - takich sponsorów nie będę potrzebował. Będą z TAM :) - wystarczy włączyć 5-6-7 czakram :D
Zamykam z mojej strony ten wątek. Pozdrawiam. Stanisław Dec
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-13, 08:34:31
A...to już wiem o so cho :lol:
Kolejny, co mu DO zaszkodziło, ale jak się jada chlebki i klusie, to nic dziwnego, że się widzi UFUsie z TAM :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-13, 08:49:34
Na to wychodzi, bo jak mowi, ze  toi gluten zabil, to znaczy, ze ten gluten ktos musial notorycznie jesc. Wiec to takie ZO jak Adasko pisal, mozna wyrobic na chlebie proporcjum.

Cytat: kristan w 2014-10-13, 05:07:04
Na czyny przyjdzie odpowiedni moment
Juz to pare razy pisales, i ciagle nie ma konkretow. Zamiast uczciwie przyznac, ze chcesz sobie nabic licznik wejsc na strone to robisz jakies podchody.
A jak sie kto zapyta to figa z makiem, na Nobla czekam..
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-13, 08:52:42
Szkoda czasu na bajkopisarzy 8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-13, 09:02:22
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
To właśnie mówię, bajkopisarz, kacyk, szaman, Jezus, wszyscy mają nierówno pod deklem, a traumatyczne przeżycia jeszcze pogłębiają ten stan :?
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-10-13, 09:05:05
Cytat: Gavroche w 2014-10-13, 09:02:22
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
To właśnie mówię, bajkopisarz, kacyk, szaman, Jezus,
taki jezus chytrus ;) lub pies ogrodnika ;)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-13, 09:08:55
Jezus przecież nie był ogrodnikiem, pasterze zaś miewają psy.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-13, 09:09:57
Suki, z resztą, też.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-13, 09:20:51
Zaś nie ten level do medytacji wybrałem?!
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-13, 09:49:20
Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :)

Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w

Nie dziekuj :D
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Dasna w 2014-10-13, 09:51:42
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię.

A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie.  8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Dasna w 2014-10-13, 09:52:45
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 09:49:20
Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :)

Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w

Nie dziekuj :D
:lol: :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-13, 09:55:19
Cytat: Dasna w 2014-10-13, 09:51:42
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię.

A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie.  8)
Przecież nic złego w tym nie ma, przeciwnie, ubaw jest :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Dasna w 2014-10-13, 10:11:19
Cytat: Gavroche w 2014-10-13, 09:55:19
Cytat: Dasna w 2014-10-13, 09:51:42
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię.

A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie.  8)
Przecież nic złego w tym nie ma, przeciwnie, ubaw jest :lol:

Też tak uważam. :D
Normalka. 8)
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-13, 10:17:29
Cytat: Dasna w 2014-10-13, 09:51:42
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię.

A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie.  8)
Ach jak tak to przepraszam matka, nie wiedzialam, ze to ty uzylas pierwsza. Radzio w kazdym razie naduzywa i pewnie dlatego mi sie w oczy rzucilo 8)
Mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas i nie bedziesz mnie zaraz rownac z gleba jak przyszly noblista kristan  :?
:lol: :lol:

Co do kristana - to oczywiscie nie ma nic zdroznego w zarabianiu na wiedzy, w koncu po to sie ja (miedzy innymi) zdobywa. Na swojej wiedzy w koncu zarabiaja np Mistrz Slonecki czy "sasiad" JW i nie ma w tym nic zdroznego.

Jedynie forma jest lipna, bo podpinanie sie pod doktora z ta pseudobezinteresownoscia jest lekko (albo i nie lekko) zenujace i nic wiecej.
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-10-13, 10:22:45
Biedny Kristan :(
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Dasna w 2014-10-13, 10:25:48
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 10:17:29
Cytat: Dasna w 2014-10-13, 09:51:42
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi"
Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię.

A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie.  8)
Ach jak tak to przepraszam matka, nie wiedzialam, ze to ty uzylas pierwsza. Radzio w kazdym razie naduzywa i pewnie dlatego mi sie w oczy rzucilo 8)
Mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas i nie bedziesz mnie zaraz rownac z gleba jak przyszly noblista kristan  :?
:lol: :lol:

Co do kristana - to oczywiscie nie ma nic zdroznego w zarabianiu na wiedzy, w koncu po to sie ja (miedzy innymi) zdobywa. Na swojej wiedzy w koncu zarabiaja np Mistrz Slonecki czy "sasiad" JW i nie ma w tym nic zdroznego.

Jedynie forma jest lipna, bo podpinanie sie pod doktora z ta pseudobezinteresownoscia jest lekko (albo i nie lekko) zenujace i nic wiecej.
Ach, lubimyj moj Zyonu , Tobie prawie wszyćko wybaczam. :lol: :lol:
Jezdem tylko człowiekiem, małym i omylnym, więc som typy , którym nawet drobiazgu nie wybaczam, ale to nie Ty. :lol: :lol:


No, tak. Maestrii w tym niet. :( Tak grubymi nićmi szyte , że aż się włos jeży. :?
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Dasna w 2014-10-13, 10:27:34
Cytat: Gavroche w 2014-10-13, 10:22:45
Biedny Kristan :(
Sorry Winnetou, business is business.  8) :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Radzio w 2014-10-13, 12:14:35
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 08:59:50
... Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
...

Wziąłem jak swoją i będę jej nadużywał, bo to konkretna i merytoryczna rada jest, która na pochwałę zasługuje. (według młodzieży- pochwę)
To w mojej kwestii, a teraz to:
- "... coś wiesz, to mówisz ..."- całkiem niedawno ustaliliśmy zgodność na poziomie "daj, daj, daj ...". Daruj @kristan'owi, bowiem o zdrowie ze sobą walczy.
Bierz książeczkę, tę z DO i ... wio. Nie ma potrzeby targać za kudły fanatycznie usposobionych nałogowców. Za kilka lat zrobisz sobie formacik i z podziwem dostrzeżesz, jak towarzystwo sobie nie tylko w talerz, ale i pod liszkę zagląda w sposób niezwykle cywilizowany. Proste i merytoryczne!
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-10-14, 16:05:02
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 09:49:20
Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :)

Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w

Nie dziekuj :D

Jeszcze raz, tym bardziej tak jak tato do nierozgarnietego Jasia:

Dopelniacz - kogo? czego? (np )nie widac

Maria (l.poj)  - (podejsc) do Marii
Akwaria (l.mn) -  (podejsc) do akwariów
NIE DO AKWARII
Kulinaria (l.mn) - DO KULINARIOW  :lol: :lol:

Popraw sie pan panie kapitanie kristan, bo raz piszesz, ze jedni psuja jezyk polski a sam nie jestes lepszy  :lol: :lol:

PS. Nie dziekuj  :lol: :lol: :lol:
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: kristan w 2014-12-13, 20:07:37
Cytat: Zyon w 2014-10-14, 16:05:02
Cytat: Zyon w 2014-10-13, 09:49:20
Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :)

Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w

Nie dziekuj :D

Jeszcze raz, tym bardziej tak jak tato do nierozgarnietego Jasia:

Dopelniacz - kogo? czego? (np )nie widac

Maria (l.poj)  - (podejsc) do Marii
Akwaria (l.mn) -  (podejsc) do akwariów
NIE DO AKWARII
Kulinaria (l.mn) - DO KULINARIOW  :lol: :lol:

Popraw sie pan panie kapitanie kristan, bo raz piszesz, ze jedni psuja jezyk polski a sam nie jestes lepszy  :lol: :lol:

PS. Nie dziekuj  :lol: :lol: :lol:

Dzięki Zyon,mordo ty moja za  http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria-przepisy-diety-optymalnej-zywienie-optymalne-stanislaw-dec/266-ps-do-kulinarii.html  (uwieczniłem nawet)

Dopiero dziś odczytałem wątek do końca- dzięki całej reszcie świata tego-jestem pełen podziwu dla powagi wpisów poszczególnych postów. Brawo,bravo...
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: Zyon w 2014-12-13, 20:19:45
Nie ma sprawy, jestem po to zeby pomagac
Tytuł: Odp: PS DO MOICH KULINARI
Wiadomość wysłana przez: MariuszM w 2014-12-13, 20:44:44
Cytat: Zyon w 2014-12-13, 20:19:45
Nie ma sprawy, jestem po to zeby pomagac
aj love ta game ;)