forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Książka Kucharska => Wątek zaczęty przez: renia w 2014-11-19, 16:03:42

Tytuł: KK-700 352. Kaczka duszona w czerwonej kapuście
Wiadomość wysłana przez: renia w 2014-11-19, 16:03:42
Dusiłam ją nie 40 minut - jak jest w przepisie - ale ok. 1,5 godziny.
Dopiero po takim czasie kapusta i kaczka były całkowicie miękkie.

(http://images70.fotosik.pl/381/e94acb72675ca8c5gen.jpg)

Mięso z kaczki po obsmażeniu skurczyło się gdzieś tak o połowę (wytopił się tłuszcz),
myślałam, że z kaczki zrobi się zając... :shock: :wink:
Tytuł: Odp: KK-700 352. Kaczka duszona w czerwonej kapuście
Wiadomość wysłana przez: zofijeczka w 2014-11-21, 19:20:14
 :lol: o kaczki dawno nie jadłam
Tytuł: Odp: KK-700 352. Kaczka duszona w czerwonej kapuście
Wiadomość wysłana przez: renia w 2014-11-21, 20:04:56
To nie była kaczka z tej modnej, czarnej odmiany, tylko zwyczajna, tłusta "blondynka"... 8)
Tytuł: Odp: KK-700 352. Kaczka duszona w czerwonej kapuście
Wiadomość wysłana przez: Gavroche w 2014-11-21, 20:24:56
Czyli głupia gąska? :D
Tytuł: Odp: KK-700 352. Kaczka duszona w czerwonej kapuście
Wiadomość wysłana przez: renia w 2014-11-21, 20:26:26
 :lol: 8)