http://www.stachurska.eu/?p=18142
Proste, smaczne, zdrowe. :D
Wiem!- beret. 8)
:lol:
Radziu, Radziu, no jak Ci nie wybaczyć... ;)
8)
Masz wybór!- wobec tego, Szefu mój. :D
Nie podoba mnie się to mleko. :?
Kwaśna śmietana to nie to samo?
Ja czasem używam "grzybka kefirowego" mojej pani do zakwaszania śmietanki, wychodzi taka śmietano - kefiro - maślanka. :D
Z samą śmietanką (bez mleka) też można :) Jak ją zamrożę w woreczkach do kostek lodu i w drugich żółtka ubite na parze (ostudzone), a potem zmiksuję to dostanę lody z jogurtową nutą? Jeszcze jogurtu nie mroziłam, trzeba spróbować :)
Moim zdaniem się rozwarstwi...
Ale taki tłusty, to nie wiem. :D
Miksuję czasem śmietanę 30 % z mrożonymi truskawkami (shake) i jest OK :)
Też to zrobieę, ale jeszcze jest za zimno... :? :wink:
Lody powinno się jeść zimą, jak Ruscy, wtedy jest zdrowiej. ;)
Trzęsę się na sam ich widok... :lol:
Cytat: Gavroche w 2015-04-17, 07:16:19
Lody powinno się jeść zimą, jak Ruscy, wtedy jest zdrowiej. ;)
Wystarczy łeb nieco odsunąć, ... od podusi. ;) :lol: :lol: :lol:
Zima- ciepły beret, ciepły budyń;
wiosna- beret przechodzący łagodnie w budyń;
Lato- Looody, odpowiednie dla klimatu umiarkowanego;
Jesień- ... wiadomo. :D