Zawsze mi wychodzi. Jest smaczny i wilgotny i ile się go za długo w piecu ie trzyma - wtedy jest też smaczny ale jest bardziej formą sucharka i trzeba masłem grubo smarować.
Jak widać nie opada.
(http://babkawmrowkach.pl/wp-content/uploads/2015/08/IMG_2363b_sm.jpg)
Pięknie się prezentuje i najważniejsze, że nie opada! ;) :D
A gdyby tak masłem orzechowym posmarować.
Ale czy nie byłoby to wtedy masło maślane?
:wink:
Bita śmietanka, bita śmietanka - 30% i porządnie schłodzona, póki upały... :D
ha bita śmietanka byłaby pyszna do tego - zaiste :)
moje łaciate ostatnio chyba nie wytrzymują drogi do domu i już do ubijania się nie nadają. zmieniłam na Pilosa w kubeczkach jeszcze nie testowałam z ubijaniem. Ale i tak teraz planuję lody śmietankowe :D
Cytat: zofijeczka w 2015-08-17, 08:20:32
..... Ale i tak teraz planuję lody śmietankowe :D
...bez żółtek?
Nie wszyscy czytający to Forum wiedzą, że przepisy do podawanych tutaj zdjęć potraw,
są w Książce Kucharskiej dr Kwaśniewskiego. Nie wiedzą, co ten skrót KK-700 oznacza. Miałam w tej sprawie pytania...
A już tłumaczę: wg dobrychdzieci KK-700, to Księga Ksiąg 700, a nieogarniętymi się nie przejmujemy. ;) :lol:
Ja chętnie wyjaśniam... :D :P
krem z mascarpone ! można dodać tortową 36 % ,
krem z masła i żółtek ,
biszkopt przeciąć na płasko na 2 -3 warstwy. gotowy - górę posypać czymś zmielonym > czekolada, kawa , kakao, wiórki.
jedną warstwę mozna przesmażonymi owocami ( np jagodami ) przesmarować, Z ananasem jadłem smaczne , ale białe kremy trzeba zrobić. Nie czekoladowe i nie kakaowe. I najlepiej jasny biszkopt.
Z 30 % dobrze ubija się Piątnica 30 % 400 ml. Ja używam tortowych UHT 36% . Są gęstsze, i nie light ;-)
bardzo ładny :)
W popdtytule działu jest napisane "Książka Kucharska 700 przepisów z ilustracjami Forumowiczów."
Reniu lody zawsze z żółtkami - wymieniam tylko smaki. Przedwczoraj orzechowe a jutro czekoladowe (lub po jutrze)
A ja muszę robić takie jakie moja młodzież sobie życzy, bo inaczej nie jedzą...albo kupią sobie "śliczne - chemiczne"... :? :lol:
Zosiu, nie wszyscy czytają nagłówki... 8)
chyba nie
Na szczęście... ;)
Bo to jeszcze pojąć trzeba, a to wymaga uruchomienia ciągłego procesu poznawczego polegającego na skojarzeniach i wnioskowaniu... ;) :lol:
No i ten zwiększony przepływ elektronów, co niektórych boli z zakwaszenia... 8)
Ostatnio pomyślałam sobie że na str. Dr-kwaśniewski też jest trochę orzepisów z KK-700, będę musiała przejrzeć i powstawiać w linki w odpowiednie tematy, niech już będzie i tu zebrane.
.i nikt już poza mną nie robi żadnych przepisów z książki wyżej wymienionej? Czy się nie chce zdjęć porobić? ;)
Ale jak w kółko je się to samo, to nie ma co wstawiać. ;) :D
Hehe, no wiem..... ale miałam nadzieję, ze jednak niektórzy wybierają inne coinnego.... ale też się przyłapałam na "to samo" lub też na wariacjach tegosamego.
Cytat: zofijeczka w 2015-08-28, 21:03:41
Ostatnio pomyślałam sobie że na str. Dr-kwaśniewski też jest trochę orzepisów z KK-700, będę musiała przejrzeć i powstawiać w linki w odpowiednie tematy, niech już będzie i tu zebrane.
.i nikt już poza mną nie robi żadnych przepisów z książki wyżej wymienionej? Czy się nie chce zdjęć porobić? ;)
Mam lenia... :oops:
:lol: bo gorąco było!
Właśnie... :D 8)
Gadzia pogoda wraca ponoć na dwa trzy dni... :? ;)
A potem już "z górki"... :D
'Sorry, taki mamy klimat... " ;)
:lol: