http://www.stachurska.eu/?p=20576
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... ;)
Teraz są nowoczesne metody leczenia... 8) A nie jakieś jaja... :wink:
Trzeba iść z po(d)stępem i osiągnięciami... 8)
Cytat: admin w 2017-06-01, 17:17:47
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... ;)
Spróbuję się dowiedzieć. Konto (FB) na Dieta Optymalna Kwaśniewskiego wciąż jest.
"na pytanie co jadam na śniadanie, odpowiedziałam że najczęściej 5-6 żółtek"
Ale żeby takie rzeczy lekarzowi mówić. :shock: ;)
Potem tylko będzie miał mętlik w głowie. ;)
Ale jak przepiórcze, to "naukowo" zdrowo... ;)
Bo zdrowe musi kosztować, aby cenić. 8)
:lol:
Trzeba na przyszłość zapamiętać, jak się wyrwie co się jada człowiekowi niechcący. ;)
A w wielu badaniach naukowych z ubiegłego wieku wyszło, że kobe beef jest antymiażdżycowe, jakby co! :D
Dlatego do dziś "polecają" z czerwonego tylko wołowinę, a baraninę tak na doczepkę się któremuś z Oxford dodało i tak zostało. :lol:
A bo MacDonald ma teraz promocje, sam widziałem. ;) :lol:
Cytat: admin w 2017-06-01, 17:17:47
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... ;)
Aktualne.
Specjalisty są takie jak były... :? :lol:
Cytat: Teresa Stachurska w 2017-06-01, 22:22:00
Cytat: admin w 2017-06-01, 17:17:47
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... ;)
Aktualne.
A to pewnie "formuł" nie stosuje, bo na "formułach" można sobie szybko zdrowie zszargać! :lol:
Szczególnie niebezpieczna dla zdrowia jest "formuła 4es", czyli - "spróbuj spieprzyć sobie sam(a)"! :shock:
To jest doskonała formuła, bo pretensje potem można mieć tylko do siebie. ;)
I to największa wada tej "formuły"! :lol:
Uniwersalna jest "formuła zmiany",
bez zmiany będzie jak jest, a nawet bardziej.
Film opowiadający historię grupki osób chorych na cukrzycę i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii
https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM
Cofanie Cukrzycy w 30 Dni (Napisy PL) FULL
https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM
Film opowiadający historię grupki osób chorych na cukrzycę i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii
8)
Super, ale tu jest coś lepszego na cukrzycę typ II - http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/marta-dymek-kuchnia-roślinna-wkrótce-stanie-się-koniecznością/ar-BBBQEVr?li=AA4RCL&ocid=spartanntp - bardzo szeroko należy propagować, bo w mięsnym ceny poszybowały w górę! :shock: :(
:lol:
Mnie tam bardziej bawi poszukiwanie części wspólnych:
http://surowadieta.pl/utopieni-w-toksycznej-zupie/
Cytat(...) Jak alarmują naukowcy, dzienne spożycie tylko 50 gramów przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko cukrzycy o 19 procent, a chorób serca o 42 procent. Jeśli zaś zjesz tyle samo mięsa ugotowanego czy upieczonego w domu, nie musisz się martwić chorobą. Wędzenie, solenie, marynowanie z dodatkiem związków azotu stosowane w całym przemyśle mięsnym to najlepsza droga do wyhodowania nowotworów. Szwedzcy uczeni przeanalizowali dane 7000 pacjentów. Okazało się, że każde powiększenie o 50 proc. dziennej dawki przetworzonego mięsa zwiększa aż o 19 proc. ryzyko wystąpienia raka trzustki, jednego z najbardziej podstępnych i praktycznie nieuleczalnych nowotworów. (...)
8)
Myślał indyk o niedzieli,... :roll: :wink:
www.ios.edu.pl/pol/pliki/nr40/nr40_46.pdf
CytatWyniki oznaczania zawartości azotanów (V) w badanych warzywach przedstawiono
w tabeli 1. Wykazano, że do warzyw o szczególnie dużej zawartości azotanów (V) należą:
? sałata (średnio: 3034,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 2877,0 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? burak ćwikłowy (średnio: 1038,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 1295,0 mg?kg-1
w okresie jesienno-zimowym).
Wśród roślin warzywnych, gromadzących średnie ilości azotanów (V) wyróżnić można:
? kapustę białą (średnio: 522,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 508,7 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
oraz:
Zawartość azotanów (ii ) i (V) w wybranych warzywach dostępnych w handlu detalicznym...
? kalafiora (średnio: 335,7 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 210,6 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).
Warzywa kumulujące małe ilości tych związków, to:
? marchew (średnio: 184,4 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 202,2 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
? ogórek (średnio: 105,9 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 98,4 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? pomidor (średnio: 82,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 62,5 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).
Między 3000 a 80 to przepaść jest, to jak skoczyć z 80cm albo z 30metrów.
:shock:
Ale azotany(V) są bezpieczne dla zdrowia, a chore to teraz azotany(III) dawniej zwane azotynami. 8)
Właśnie się zastanawiałam jak to możliwe, że w okresie letnim tych "trujących" związków jest więcej niż w zimowym, gdzie faszerują tę sałatę pestycydami aż miło i gdzie biedna zielenina nawet słońca na oczy nie widzi :D
W warzywach i owocach są minerały i witaminy, a to samo tylko w mięsie zwą "toksynami"... ;)
Akurat między
Bożym Duchem, a Bożym Ciałem
trąbienie o ksenobiotykach,
ze względu na nasilenie folgowania,
ze względu na nasilenie rocznic,
jest czasowo faux pas'iejsze.
:wink: 8)