Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Nabiał

Zaczęty przez friga, 2012-07-14, 22:19:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Za dużo sera jedzą, a za mało low-fat'a!  :?

Octaver

admin

"Naukowo" to się zatuczyli, a teraz kombinują...  8)
Najważniejszym problemem dekadę temu dla nich było, czy dadzą radę opatentować anonimowo pewną "dietę" wyrażoną w proporcji, ale się okazało, że nie mogą, więc teraz kombinują, jakby  tu, żeby zarobić... ;)  :lol:

vvv

Żółtko jako proporcja wzorcowa jest do ogarnięcia 1:2:0
ale właśnie w tym zerze jest pies pogrzebany,

wczoraj Renia wklejała, że ŻO jest od 0,5 do 0,8 grama węglowodanów na kg nmc,
i to szczupli tak twierdzili.

Potem zaczyna się kombinowanie prowadzące do 150g "skrobi" + kawałek czekolady + truskawki z bitą śmietaną + piwo i jest tak se.
:?

admin

Na szczęście od połowy czerwca 2019 to już nie moja bajka.  8)

renia

Czerwca czy maja... :roll:

admin

Nieistotne.  8)

madre

Cytat: admin w 2019-12-03, 09:36:49
Za dużo sera jedzą, a za mało low-fat'a!  :?

Cytat: vvv w 2019-12-03, 12:31:09
Żółtko jako proporcja wzorcowa jest do ogarnięcia 1:2:0
ale właśnie w tym zerze jest pies pogrzebany,

wczoraj Renia wklejała, że ŻO jest od 0,5 do 0,8 grama węglowodanów na kg nmc,
i to szczupli tak twierdzili.

Potem zaczyna się kombinowanie prowadzące do 150g "skrobi" + kawałek czekolady + truskawki z bitą śmietaną + piwo i jest tak se.
:?

Cytat: admin w 2019-12-03, 12:40:59
Na szczęście od połowy czerwca 2019 to już nie moja bajka8)

Doktor z Adminem nie zabronił cytować:
Cytat...W diecie kapłanów izraelskich na l g białka przypadało 5-7 g tłuszczu i poniżej 0,5 g węglowodanów. I był to tylko tłuszcz zwierzęcy, nasycony....
Jako nie kapłan ani żyd uprzejmie "zapypytototywuję":
1) Czy kapłani mieli zapętlenie z ostrym iskrzeniem na synapsach, jeśli jadali codziennie tłuste sery twarogowe ze zbyt małą ilością zjadanych węglowodanów a z towarzyszącym im źródłem tłuszczu-łoju, (rzadziej z masłem) zawsze wraz z żółtkami? / serniki, placki serowe /
2) Nie wiem czy celnie, czy kulą w płot, ale bajeczka improwizowana o "fiolecie" (nie na kacu ani pod wpływem alko), to taka "kombinezowana" jazda bez trzymanki. Czy możliwe aby na ketonach?
3) Czy usuwanie z moczem ketonów może spowodować niedobór mikroelementów, mimo zjadania najlepszych białek(żółtka, pasztety z podrobów, rzadko mięsa)?

admin

:lol:
Najgorsze jest jak zacznie iskrzyć po synapsach!  8)

admin

:shock:
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/przepisy/genialny-trik-który-sprawi-że-smażone-jajka-będą-jeszcze-lepsze-użyj-śmietanki/ar-AAIVrVF?ocid=spartanntp - tu pierwszosortowi, co od zawsze smażyli tylko na "zdrowym oleju" mogą doznać zwarcia synaps! ;)  :lol:
"Na śmietance!" - normalnie jak w Diecie Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego!  8)

Octaver

Jakiej Diecie Optymalnej, przecież to Oni "odkryli"  :lol:

admin

A tak zapomniałem, że to "ketogenizm" jest teraz "w modzie", a nie DO!  :lol:

renia

Cytat: admin w 2019-12-05, 19:19:59
:shock:
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/przepisy/genialny-trik-który-sprawi-że-smażone-jajka-będą-jeszcze-lepsze-użyj-śmietanki/ar-AAIVrVF?ocid=spartanntp - tu pierwszosortowi, co od zawsze smażyli tylko na "zdrowym oleju" mogą doznać zwarcia synaps! ;)  :lol:
"Na śmietance!" - normalnie jak w Diecie Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego!  8)

Jak mogą namawiać do tak "niezdrowego" jedzenia? :shock: A "chorysterol"? :shock: 8)

admin

Jeszcze będą żałować tych pochopnych informacji, bo 5*wio jest jedynie słusną dietą, jak się ją połączy z "formula4es" i "formula8U".  ;)

kelin211

"Formula8U" ciekawe co to  8)

Jarek

Nowość na rynku, na razie w fazie testów.

Blackend

admin

Formuła zaczyna się od "urozmaicenie" później już gorzej, bo "umiar", a później już nie doczytałem, bo na pierdoły szkoda czasu.  8)

renia

Cytat: admin w 2019-12-06, 14:21:33
Formuła zaczyna się od "urozmaicenie" później już gorzej, bo "umiar", a później już nie doczytałem, bo na pierdoły szkoda czasu.  8)

Kończy się na "ubikacji"... 8) :lol:

admin

Nie wiem, czy podali tę oczywistą oczywistość! ;)