Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Ale to tylko jak masz kompleksy i kryzys meskosci 8)
Work Buy Consume Die

Blackend

No tak, mam wszystkie te kompleksy.  8)

admin

Dasna

Wczoraj fajny trening poprzedzony obowiązkową rozgrzewką i rozciąganiem.

Czyli skakanka, różne podskoki, wykroki, w rozkroku przysiady, rozciaganie platyzmy, z kijkiem przysiady w chwycie rwaniowym, mobilizacja nadgarstków, rozciąganie stawu skokowego w wykroku, rozciaganie w nozycach. Itp. Aktywne 15 min . rozgrzewki i mozna przystąpic do pustego gryfu, aby zacząc od wzorca ruchowego .  :D

admin

No masz!
Zaś ryzyko kontuzji wzrasta... ;)

Dasna

Cytat: admin w 2025-07-18, 10:34:05No masz!
Zaś ryzyko kontuzji wzrasta... ;)

Tak, bez rozgrzewki , bez uelastyczniania, bez przygotowania ryzyko kontuzji wzrasta.

Ja jak rano pomagam mężowi rozładować towar ( cięzkie pojemniki trzeba zdjąc z pólek, wejśc na platforme itd.) to nie mam czasu na rozgrzewke i juz doświadczylam ( co prawda lekkiego naciągnięcia mięsnia łydki).

Natomiast do treningu bez rozgrzewki nie przystapię. Inni jak sobie chca , moga podchodzic do 100 kg nawet z biegu. Hejo, wchodze na sale i widze zaladowana sztange , ooo 100 , 150 kg a co tam. Dźwigam.  :lol:  :lol:

oldboy

Oj tam.  Gavro pisał o ciągach, że wszedł na 120kg od razu i w sumie to dla niego jakieś pewno 35% maksa. Ja w ciągach kręce się w okolicy 150kg i chyba nigdy nie podniosłem w mc mniej niż 50kg i to tylko dlatego że gryf mam 10kg + 2 fajery po 20kg. Policz swoje procenty, może pusty gryf jednak już swoje waży ')