Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Spotkanie

Zaczęty przez adampio, 2009-06-09, 11:36:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

viola44

Cytat: marian05 w 2009-06-17, 10:34:30
Halo Viola!

Te 50 gramow bialka  zalecili mi moi lekarze i jest mi z tym dobrze poza tym jem bialka wysokowartosciowe z zoltek i podrobow  ( w mojej poprzedniej wypowiedzi napisalem obiad-karkowkw- lopatka-golonka)  staram sie trzy razy w tygodniu jesc podroby tzn watrobka, serca,nerki, albo robie z tych produktow pasztet i "zazywam"go jak lekarstwo- dlatego wystarcza 50 gramow- bialko nie ma nic wspolnego z aktywnoscia fizyczna, nie jest paliwem a ja nie robie nic aby zwiekszyc mase miesni chce zeby te ktore mam dostaly dosyc budulca i te 50 gramow wystarcza na ich utrzymanie.

Pozdrawiam

helo marian  :)
rozumiem, no faktycznie masz racje, skoro jadasz wysokowartościowe białko to tak jakbyś jadał 100 g tylko w mięsie, z drugiej strony nie jesteś 18 latkiem a oni faktycznie potrafią chłonąc tego białka więcej, po pierwsze rosną po drugie zależy im na masie...dobrze że o tym piszesz , to jeszcze jeden dowód na to że każdy jest inny i powinien umieć wyciągać wnioski z własnych obserwacji....myślę ze Twoja obecność tutaj jest bardzo cenna z dwóch powodów:

1) nie byłeś zdrów przechodząc na DO, sercowicze obawiaja się diety z uwagi na cholesterol, jesteś przykładem iż nie trzeba sie bać....dodajesz optymizmu
2) masz doświadczenie w stosowaniu diety, masz kontakt z lekarzami optymalnymi
myśle że jeszcze nie jedno nam powiesz co "będzie miało ręce i nogi"   :) pozdrówka

Chcębyćzdrowy

Chciałem się zapytać w tym temacie czy planujecie w tym roku jakieś spotkanie forumowe , najlepiej w Warszawie ?
Chętnie bym z Wami porozmawiał na żywo w realu :)

viola44

Cytat: Stachu w 2009-07-23, 16:04:42
Chciałem się zapytać w tym temacie czy planujecie w tym roku jakieś spotkanie forumowe , najlepiej w Warszawie ?
Chętnie bym z Wami porozmawiał na żywo w realu :)

najlepiej w malopolsce...hi
kazdy by chcial u siebie...

nic mi o takich planach nie wiadomo....umów się tutaj z kimś kto mieszka najblizej i sobie pogadasz...hi

Teresa Stachurska

Cytat: viola44 w 2009-06-17, 11:33:36
Cytat: marian05 w 2009-06-17, 10:34:30
Halo Viola!

Te 50 gramow bialka  zalecili mi moi lekarze i jest mi z tym dobrze poza tym jem bialka wysokowartosciowe z zoltek i podrobow  ( w mojej poprzedniej wypowiedzi napisalem obiad-karkowkw- lopatka-golonka)  staram sie trzy razy w tygodniu jesc podroby tzn watrobka, serca,nerki, albo robie z tych produktow pasztet i "zazywam"go jak lekarstwo- dlatego wystarcza 50 gramow- bialko nie ma nic wspolnego z aktywnoscia fizyczna, nie jest paliwem a ja nie robie nic aby zwiekszyc mase miesni chce zeby te ktore mam dostaly dosyc budulca i te 50 gramow wystarcza na ich utrzymanie.

Pozdrawiam

helo marian  :)
rozumiem, no faktycznie masz racje, skoro jadasz wysokowartościowe białko to tak jakbyś jadał 100 g tylko w mięsie, z drugiej strony nie jesteś 18 latkiem a oni faktycznie potrafią chłonąc tego białka więcej, po pierwsze rosną po drugie zależy im na masie...dobrze że o tym piszesz , to jeszcze jeden dowód na to że każdy jest inny i powinien umieć wyciągać wnioski z własnych obserwacji....myślę ze Twoja obecność tutaj jest bardzo cenna z dwóch powodów:

1) nie byłeś zdrów przechodząc na DO, sercowicze obawiaja się diety z uwagi na cholesterol, jesteś przykładem iż nie trzeba sie bać....dodajesz optymizmu
2) masz doświadczenie w stosowaniu diety, masz kontakt z lekarzami optymalnymi
myśle że jeszcze nie jedno nam powiesz co "będzie miało ręce i nogi"   :) pozdrówka

Ja się (dalej okienko skacze) ) się nie bałam!

akazah

dopisuję się do listy chętnych wraz z mężem!!!!! już sobie to kiedyś pomyślałam, że fajnie byłoby się spotkać.... a tu proszę dziś wątek na forum znalazłam na temat spotkanie :)

naprawdę jestem bardzo chętna :)

renia

Pojedziesz z maleństwem?  :D

admin

Jak tylko będę dysponował programem Konferencji, to wpasujemy się ze spotkaniem forumowym tak, aby nic nie kolidowało.  :D

akazah

Cytat: renia w 2009-12-14, 22:43:52
Pojedziesz z maleństwem?  :D

jak będzie trzeba to pojadę z maleństwem... hihi, ale raczej zostawię z babcią w domku..... i tak od września szykuję się na powrót do pracy, także moje wychowawcze nie potrwa długo...

Opal

akazah, na kiedy masz termin porodu? Zostawisz takie maleństwo już w kwietniu? Będziesz miała możliwość karmić piersią po powrocie do pracy, czy od razu sztuczne mleczko?

akazah

Cytat: Opal w 2009-12-15, 17:37:54
akazah, na kiedy masz termin porodu? Zostawisz takie maleństwo już w kwietniu? Będziesz miała możliwość karmić piersią po powrocie do pracy, czy od razu sztuczne mleczko?

a spotkanie jest już w kwietniu??? to może faktycznie może być kłopot. Termin porodu mam na koniec lutego..... niestety raczej już nie będę karmić piersią jak wrócę do pracy.... do września chcę na pewno a później się zobaczy. Moją pierwszą córkę karmiłam 7 m-cy później pokarm mi sam zanikł....a jak będzie tym razem to się okaże...
Jak będzie później zorganizowane spotkanie to chciałabym się z mężem wybrać :) zobaczymy...czas pokaże...

Opal

W dniach 10 - 11 kwietnia 2010r.
odbędzie się Konferencja Optymalnych w Ciechocinku - w Teatrze Letnim.
Pisaliśmy o tym w innym wątku. Pewnie będą jeszcze inne spotkania, więc wybierz takie, które nie skomplikują życia Twojej rodzinie. Najważniejsza jest rodzina, dobro dzieci.

akazah

nie zwróciłam uwagi na ten post.... no to może być dla mnie za wcześnie.... :(