Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

kwasica metaboliczna i hipoglikemia

Zaczęty przez Karolina, 2011-08-24, 10:55:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

U dorosłych zamienia się w glukozę.

Radzio

Domyślam się, albo instynkt mi podpowiada, że- "dorosły" to taki, który wymieni sobie mleczaki. :)

administ

Właśnie co do tego, to nie mam pewności...  :wink:

friga

A czy zamiast tych kosci do obgryzania dla dziecka nie wystarczy wywar kolagenowy??

Radzio

Najlepsze są żeberkowe, można sysać do woli i pomiętosić ich końcówki. Cudowny atawizm. :D

Jak zabraknie zębów kolagenowy wywar jest jedynym, wartościowym substytutem. :) Ale mogę się mylić. :D

Zyon

Cytat: admin w 2013-02-22, 08:13:01
Właśnie co do tego, to nie mam pewności...  :wink:
O tak...ja tez mam identyczne  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-02-23, 19:10:19
...
O tak...ja tez mam identyczne  :lol:

Nic się z tego powodu nie stało, ufam. :D

Karolina

CytatDawno temu pięcio-sześcioletnie dziecko posysające pierś (przeważnie przy kolejnym dziecku) było normą. 

Teraz to nie jest jeszcze normą, ale mam nadzieję, że wkrótce nią będzie.
Jak ja karmiłam córkę będąc jednocześnie w ciąży, to różnych rzeczy się nasłuchałam.
A teraz jak karmię oboje, to też lepiej się do tego nie przyznawać, bo ludzie nie potrafią zaakceptować mojej decyzji.

Dobrze że tu mogę liczyć na wsparcie i się wyżalić  :D

Córka od września idzie już do szkoły (reforma - 5 latek do zerówki), póki co ssania nie zamierza porzucać i przypuszczam,
że będzie ssała przed wyjściem do szkoły i po powrocie  :)
Teraz ssie średnio 3,4 razy dziennie, więc raczej wytrzyma taką przerwę.
Dostanie coś optymalnego na drugie śniadanie i będzie dobrze.

Radzio

Cytat: Karolina w 2013-02-24, 17:57:46
CytatDawno temu pięcio-sześcioletnie dziecko posysające pierś (przeważnie przy kolejnym dziecku) było normą. 

....
A teraz jak karmię oboje, to też lepiej się do tego nie przyznawać, bo ludzie nie potrafią zaakceptować mojej decyzji.

...

Jesteś pewna, że to ludzie? :shock: To kim są ci, którzy to akceptują, propagują i też np. w pociągu wyczyniali "cuda", gdy "koń"- dwulatek ;) 8)- pakował się na kolana z pieluchą w garści osobistej Mamy ze słowami- "...jestem głodny", bezceremonialnie rozpinając jej bluzkę.  :D

Aż tak dobrze to ja w żadnym środku lokomocji nie miałem.  :? Albo nie pamiętam.  :D

Radzio

Cytat: Karolina w 2013-02-24, 17:57:46
...
Córka od września idzie już do szkoły (reforma - 5 latek do zerówki)...

Widzisz, a rzekomo dorośli klockami się bawią, a oni swoimi pomysłami tak dzielnie świat ratują. :) Prawdopodobnie przed "zestarzeniem", ale to całkowicie w przeciwnym kierunku powinno podążyć. Oczywiście, że się mylę. Przecież większość sobie własną starość mości jak umie, a większość się nie myli.   :D