Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Z cyklu: I znowu dr Kwaśniewski ma rację...

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2006-11-11, 00:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Jarek w 2017-03-28, 18:21:38
Mam takie samo samopoczucie. Ale racji nie mam zamiaru nikomu udowadniać  :lol:


:lol:

Blackend


anakin

Cytat: admin w 2017-03-28, 07:47:01
Dla Doktora to żadna pociecha, albowiem nikt i nic nie zrekompensuje tych lat nagonki i szczucia.  8)


A owa nagonke i owe szczucie przez "autorytety", to gdzie moge znalec w Internecie? Bo jak w necie tego nie ma to... nie mialo miejsca. :p

Gavroche

Z serii "kiedyś to było..." :D
https://www.atlasobscura.com/articles/what-is-margarine-made-of
Margaryna powstała około 1870 roku, jej pierwowzór to był łój wołowy roztrzepany z wodą.
Potem, jak olej wielorybi stracił znaczenie opałowe (swoją drogą jedyne paliwo, od którego odeszliśmy) margaryna była robiona z właśnie z niego, czyli nadal nieźle dla zdrowia.
Dopiero po wojnach światowych opracowano metody utwardzania olejów, no i się zaczęło...