Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Ekologiczna żywność-czy istnieje?

Zaczęty przez Iga, 2010-11-19, 20:24:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Pomimo to, można stosować DO. Tutaj najbardziej liczą się proporcje i zawsze można dodać tłuszczu do chudego mięsa. Wątpię w to, żeby to było powodem wycofania się Admina z Forum, ale można spekulować.. :roll: :wink:

renia

Jeśli chodzi jeszcze o dodatki chemiczne w mięsach, to na DO one mniej szkodzą, niż przy tradycyjnym jedzeniu.

Radzio

O istnieniu zdrowej żywności decyduje czynnik właściwego jej karmienia.
Nie wiem czym konkretnie karmiona jest moja żywność, ale np. wiem, że tzw. boczek surowy mogę kupić za  6pln/kg, który jest- upraszczając- czerwony z białymi elementami ;), 5pln/kg czerwono-biały (pół na pół) i 4pln/kg biało-czerwony (wg. sprzedawcy świetny na smalec ze skwarkami).  I moja w tym głowa aby dokonać wyboru.

Cytat: renia w 2010-11-19, 23:50:30
Wątpię w to, żeby to było powodem wycofania się Admina z Forum, ale można spekulować.. :roll: :wink:

albo można założyć nowy wątek i tam snuć domysły.;)

Cytat: krista w 2010-11-19, 23:42:19
..., że nie jest wstanie nikomu doradzić, i to nie, dlatego, że nie chce, ale dlatego, że zywność jest odbiegajaca od normy DO.... 8)

Ważne żeby rozum "nie odbiegł" za daleko od DO ............. ;) :)

kriskor

Istnieje, ale tylko własnoręcznie wyhodowana, bo tylko wtedy mamy pewność w pewnym procencie co w niej jest. 

Diogenes z Synopy

Jeszcze kilka lat temu kupowanie ekologicznej żywności traktowane było jak ekstrawagancja ludzi bogatych. Dziś eko są bidronce. Eko kujawski i eko delma  ;-)

CytatDowodem na to jest duża popularność ekologiczny wędlin, które sklepach Organic Farma Zdrowia są nawet do 200 proc. droższe od konwencjonalnych odpowiedników.

http://www.rp.pl/Biznes/302029912-Ekologiczna-zywnosc-idzie-po-rekord.html#ap-2

grenis

Pieknie kule ktos wypelnil   8)  :lol:

Z jajek zrobili iPhony. Jak Farmio zdobyło rynek drobiarski kontrowersyjnymi metodami.
- Jesteśmy jak Apple, tylko w branży jaj - mówi wiceprezes Farmio. Jego firma odniosła gigantyczny sukces do zwykłych jajek doklejając metkę "premium". Roczne obroty dziś wynoszą ok. 80 mln zł. A że to efekt czystego marketingu, a nie produktu? Takie czasy.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/z-jajek-zrobili-iphony-jak-farmio-zdobylo,13,0,1982477.html