Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Spoko, postęp technologiczny musi być, coś mi się o uszy obiło, że już są chipy micro do wziewne!
Starczy głębszy oddech wziąć i już się jest GMO bez żadnych uprawnień.

RafałS

Cytat: admin w 2025-03-28, 14:21:35Spoko, postęp technologiczny musi być, coś mi się o uszy obiło, że już są chipy micro do wziewne!
Starczy głębszy oddech wziąć i już się jest GMO bez żadnych uprawnień.
Komuchy tak lubią. Postęp technologiczny z jednoczesnym zacofaniem/wykluczeniem jest korporacyjny (ze złodziejstwa najczęściej). Korporacje (międzynarodowe) to niewyczerpane źródło komunizmu.  :twisted:

admin

Humanizm odszedł ostatecznie wraz z "pandemią".
Ale ludzie sami sobie zgotowali ten zamordyzm urzędniczy.
Jakiś debil powie w unii, że od 2027r. nie po 1,5zł będzie prąd, tylko po 2,5 i nikt się nie zbuntuje, tylko będą czekać jak "dobra unia da"...  :lol:

Blackend

No ale w kapitalizmie niektóre jednostki szybko się bogacą i reszta jest nieszczęśliwa z tego powodu. ;)
A w gospodarce nakazowo rozdzielczej z regulowanymi odgórnie cenami wszyscy mają "takie niedomówienie" i są szczęśliwi.  :lol: 

admin

:D
I to jest piękne, że ludzie są komunistami, chociaż będą zaprzeczać, że nie są.

Wokulski

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum nieżyjącego już śp. dra Jana Kwaśniewskiego i chciałbym się włączać do rozmów na nim prowadzonych, żeby m.in. mieć możliwość kontaktu z podobnymi sobie,  bo też stosuję się do zasad, mniej więcej, ŻO, ale też się go uczę i na pewno inni użytkownicy będą mogli mi pomóc też je stosować odpowiednio.

Także jeszcze raz jest mi bardzo miło wszystkich powitać i zaczynam. Jeśli chodzi o komunizm, to z tego co się trochę orientuję z mediów, chociaż z nich i tak mało korzystam, to dziś piętnuje się go, bo przyczynił się w XX w. do dużego zła, ale same założenia były dobre, jego ideologia zapoczątkowana chyba w XIX w. od znanych całemu światu pozytywistów. I myślę, że należałoby się mu na nowo przyjrzeć, też pod kątem bardzo dobrze napisanej przez znanego wszystkim ludziom Platona książce pod tytułem "Państwo", w której jasno pisze, że głoszona wszędzie obecnie demokracja nie jest najlepszym wyjściem dla narodu.

To tyle na razie ode mnie na sam początek. Myślę, że nie znudziłem czytelników. 🙂
Marek Optymalny

admin

Muszę sprostować - to Forum nigdy nie było własnością lek. med. Jana Kwaśniewskiego - jak i strona www.dr-kwasniewski.pl - zawsze były to moje "dzieci", do czasu, gdy przekazałem moją własność nieodpłatnie Fundacji im lek. med. Jana Kwaśniewskiego.
Czyli to Forum i strona www. zmieniły właściciela z Tomasza Kwaśniewskiego na Fundację, ale nie ma to większego wpływu na jego funkcjonowanie, zmienia jednak status właścicielski z osoby fizycznej na osobę prawną ze wszystkimi konsekwencjami tej mojej darowizny.

RafałS

Cytat: admin w 2025-03-30, 09:09:32:D
I to jest piękne, że ludzie są komunistami, chociaż będą zaprzeczać, że nie są.
Mało tego najwięksi "kapitaliści" to komuniści i największe źródło zaszczepiania komunizmu ludom kolonialnym. Choć niektórym się marnie wydaje że to jacyś pozytywiści, czy ideolodzy żydowscy są przyczyną komunizmu. A to najczęściej niegospodarność i wypaczanie demokracji od oligarchii dla konkurencji. 8)

Wokulski

Cytat: admin w 2025-03-30, 10:29:12Muszę sprostować - to Forum nigdy nie było własnością lek. med. Jana Kwaśniewskiego - jak i strona www.dr-kwasniewski.pl - zawsze były to moje "dzieci", do czasu, gdy przekazałem moją własność nieodpłatnie Fundacji im lek. med. Jana Kwaśniewskiego.

To dziękuję za sprostowanie. I poza tym nie wiedziałem też o istnieniu Fundacji. Za którą to informację też bardzo dziękuję.
Marek Optymalny

admin

Wkrótce o Fundacji będzie więcej informacji, ale raczej na www.dr-k.pl.

admin

renia

Chyba się nudzą w tym rządzie i durnotami się zajmują. A gospodarka "siada"...   :(

Blackend

Ale tu nie chodzi o gospodarkę, w dodatku kapitalistyczną i pracowanie.
Tylko o to żeby sobie siedzieć wygodnie na Netfliksie i brać 800+.  :lol:

RafałS

Projekty ustaw macie państwo z banko-korpo w gratisie do rządów, które macie grane.  :wink:
Gdyby chodziło o osiągi gospodarki rodzimej to niebyłoby większości "projektów". Wystarczyłyby tylko niektóre. 8)

Wokulski

Cytat: Blackend w 2025-03-31, 14:29:24Tylko o to żeby sobie siedzieć wygodnie na Netfliksie i brać 800+.  :lol:

Ja już jestem tak zaczytany książkami  :D i to w większości nie byle jakimi  :wink:  (czytam te od Jana Kwaśniewskiego i przez niego polecane, a także interesują mnie historia i biologia oraz inne nauki ścisłe i humanistyczne), choć przyznam się, że słowo "zaczytany" dotyczy nie ilości przeczytanych stron, a ilości czasu spędzonych przy książkach, ale też z tym nie przesadzam, że nie tylko nie mam czasu na oglądanie filmów i słuchanie muzyki, lecz po prostu jest to dla mnie strata czasu, nudne i niefajne.  :?
Marek Optymalny