Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Jezus w Chinach

Zaczęty przez Jona, 2006-12-27, 17:21:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tomkiewicz

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-30, 20:01:22
Otóż jakiś czas temu obejrzeliśmy z Tomkiem dokument autorstwa modziutkich filmowców Heidi Ewing i Rachel Grady zatytułowany "Jesus Camp" ("Obóz Jezusa").

Nominacja do tegorocznego Oscara w kategorii Najlepszy Dokument

M

Tomkiewicz

Rudka

Filmik obejrzałam -ale jakby jaki lektor ze dwa słowa  w rodzimym języku rzucił było by miło.

Edyta

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-29, 17:09:57
Jak to Lutonn ? Nie wiesz ?
  Bruford wszak co weekend chodzi do nas na obiad. Podajemy wiadomo co, tylko wcześniej łeb im ukręcamy mamrocząc zaklęcia.

Tomek

Czytam te stare posty i usmiałam się do łez . Doczytałam do tego i nie mogę już  :lol: ten jest najlepszy .

Zyon

Cytat: toan w 2006-12-29, 13:53:06
Cytat: Jona w 2006-12-29, 13:39:37
 ...nazywa  to co piszę - bełkotem- bełkotem moze byc dla tego kto...

Jona Ty się nie przejmuj tym, że ktoś nazywa Twoje pisanie "bełkotem". Przecież swoją wartość znasz, a najłatwiej jest milczeć. Każdy powinien się starać przekazywać swoje doświadczenia życiowe. Nie każdy musi się z tym godzić.
Wiesz ilu ocenia moje pisanie tu i tam - jako "bełkot" :( . Wcale się tym nie przejmuję i piszę, choć czasem lepiej jest milczeć :?. Piszę, bo zawsze znajdzie się ktoś, dla kogo warto było "nawet się wygłupić".
Zlote slowa, zlote slowa.....mial leb ten caly toan  :D
Work Buy Consume Die

renia

Jeśli miałby żonę, to pewnie i dzieci... :roll: coś czuję, że jestem z tej linii... 8) :wink:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-04-12, 11:40:08
Jeśli miałby żonę, to pewnie i dzieci... :roll: coś czuję, że jestem z tej linii... 8) :wink:
I ja.
Jak rozłożę ramiona w bok, to tak mi wygodnie... :lol:

renia

Leżeć krzyżem nie jest źle... :lol: innych nauczać też łatwo... 8) tyle, że słuchać nie chcą... :? :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2014-04-12, 11:10:14
http://wyborcza.pl/1,75248,15786938,Papirus__w_ktorym_Jezus_mowi_o_swojej_zonie__jest.html - wiele ciekawego jeszcze do odkrycia...  :wink:
Do ponownego, bo wiele jest zakryte ponownie, zeby barany i plebs nie mialy zburzonych fundamentow wiary  8)
Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: admin w 2014-04-12, 11:10:14
http://wyborcza.pl/1,75248,15786938,Papirus__w_ktorym_Jezus_mowi_o_swojej_zonie__jest.html - wiele ciekawego jeszcze do odkrycia...  :wink:

Ojojoj. Odkryto Amerykę na nowo! Co to będzie, gdy któregoś dnia dowiemy się, że Jezus wyznawał i praktykował Magię - tę samą religię, co czarownicy i wiedźmy, które czciciele Jezusa później palili na stosach. "Bogowie" muszą mieć niezły ubaw z ziemskich religii...

anakin

Paweł Szydłowski przedstawia:
62.Starożytni Polanie cz.1-Hiperborea, Początki Państwa Polskiego

https://www.youtube.com/watch?v=SKoeIOfISu8

Kto jeszcze nie widział, powinien koniecznie obejrzeć.

Kanał Pawła Szydłowskiego ma już blisko 4 000 subskrybentów, odkąd zaczął opowiadać o historii Polan liczba ta rośnie coraz szybciej.