Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Olej roślinny

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-03-16, 13:12:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

:lol:
I, .... co jest znamienne, w ogóle. ;)

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-02-22, 17:53:52Nie wiem jak to tłumaczyć... :?
Fuks?
Może brakowało im chemii spożywczej i farmaceutycznej, agrokulturalnej, hodowlanej, szczepień, fluoru w paście do zębów i w wodzie ze studni, UHT, amalgamatów w paszczy i chemicznych maści na wszystko, siedzącego trybu życia i unikania słońca, cyfrowego tła elektromagnetycznego jak GSM czy wi-fi, migoczącego światła ekranu i przejadania się, schemizowanych używek i antybiotyków na katar.

Taks e-tylko gdybam.
:wink:

Radzio

Cytat: Radzio w 2015-02-22, 19:52:40
:lol:
I, .... co jest znamienne, w ogóle. ;)

Przy czym "ogół", to jest cecha układnej dyplomacji, a "szczegół"- prowokacji. :D ;)

Sporo pomysłów podsuwa Centrum Informacji. :D Na przykład tu:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2422.msg351910#msg351910;
a w kwestii "niewiedzy", bądź "niepamięci" i z niej wynikającej "niewiedzy" tu:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4593.msg353261#msg353261.

Diogenes z Synopy

Cytat: Hana w 2007-03-31, 13:56:40
. Awokado nadaje się nie tylko do sałatek. Możesz je zmiksować i użyć do kanapek z szynką zamiast majonezu. Albo przygotować chłodnik (zmiksuj awokado z 2 łyżkami jogurtu, łyżką soku cytrynowego, kroplą tabasco i rozcieńcz to ostudzonym bulionem).
Wartość odżywcza 1/5 awokado: 50 kcal; 4,6 g tłuszczów, w tym: 2,9 g jednonienasyconych, 0,6 g wielonienasyconych, 0,6 g nasyconych.

1  2  3  4  5  6  7  z  7   

prosta droga do zdrowia!

Ja jednak tradycyjnie buraki. A ściśle mówiąc botwinka.
Na śniadanie był chłodnik , bo upały.

oprócz w/w   - bulion z kości szpikowych, kwas buraczany, kwas kisz. ogórków  , ogóreczek taki i taki , rzodkiewka , kopę kopru , łyżeczka szczypiorku, śmietana 30 % president ukwasz. , 3 łyżki zsiadłego mleka , pokruszyłem przed podaniem żółtko .

Całość smakowała prawie jak awokado  ;-)

- chyba tylko jednonienasyconych tyle nie zjadłem  ,     na obiad dojem w słoninie - skwarkach ;-)

kalorii nie wiem ile zjadłem ,  nie potrza mi tego liczyć ,

przepis gdzieś  w KK 700    - w zupach      

zofijeczka

A zdjęcie? Zostało coś jeszcze do zrobienia zdjęcia i umieszczenia w dziale Kk700
Uwaga na nazewnictwo z poprzedzajacym zerem / zerami dla liczb ponizej 100
;)

Diogenes z Synopy

następnym razem, bo zjedzone , faktycznie -  mogłem sfotografować, ale taka ciecz to jest raczej  niefotogeniczna  :-)

zofijeczka

E tam zawsze coś  8)

Diogenes z Synopy

dziś  w TVi  w któryś pszennych wiadomościach , pokazali na litość jakiegoś chłopca.

popatrzcie

1:20  min  jak  tatuś słucha zaleceń  konsyliów (   jedzenie bez cholesterolu )   , ludzie pomagają niby z każdej strony , ale nikt nie widzi ,

http://wiadomosci.tvp.pl/20530094/wyscig-z-choroba

jak on ma wyzdrowieć ?

diagnoza dilera   - miał pecha , los tak chciał .

Jarek

Jesteśmy wierzącym narodem, dlatego tak już zostanie ,a modlitwa poprowadzi nas do? ,każdego gdzie indziej.Cierpieć to ta najpewniejsza droga do raju.