Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Baciey

Cytat: Zyon w 2024-01-19, 20:37:06Wyszla bardzo ciekawa ksiazka, byc moze najlepsza w tej tematyce
https://ordomedicus.org/produkt/zolwie-az-do-konca-czy-warto-szczepic-dzieci-w-oparciu-o-1200-publikacji-naukowych-i-oficjalnych-zrodel/

Dzięki za polecenie. Również polecam, nawet jeśli kogoś szczepienia nie interesują to jest dużo informacji o wiarygodności badań (ogólnie badań medycznych), czasopism czy recenzowaniu.

renia

Tylko biznes się liczy, a nie zdrowie ludzi... :?

admin

Od czasu, gdy składają przysięgę Hipokryta...
Dawniej "dobro pacjenta" było na pierwszym miejscu ponoć.

Gavroche

Ponoć teraz tyle antyszczepionkowców wśród rodziców, że przedszkola i szkoły pełne tykających bomb.
Ciekawe czemu nie ma badań na tak dużej "grupie kontrolnej"?
Ja bym chętnie poczytał, jak to wyszczepione po uszy dzieci się mają w stosunku do nietkniętych igłą...

admin

Tego nie można ani badać, ani porównywać, bo skutki mogą być "opłakane"...

Zyon

Lex Szarlatan zaraz was wyleczy z takiego powatpiewania :D
Work Buy Consume Die

admin

Procedura medyczna ledwie zipie, bo 38mln obywateli, a 150-200mln chorych!

Malgosia

Cytat: Gavroche w 2025-03-16, 17:49:27Ponoć teraz tyle antyszczepionkowców wśród rodziców, że przedszkola i szkoły pełne tykających bomb.
Ciekawe czemu nie ma badań na tak dużej "grupie kontrolnej"?
Ja bym chętnie poczytał, jak to wyszczepione po uszy dzieci się mają w stosunku do nietkniętych igłą...

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opinie/od-kwietnia-rusz%C4%85-kontrole-kart-szczepie%C5%84-s%C4%85-te%C5%BC-nowe-pomys%C5%82y-na-kary-za-nieszczepienie-dzieci/ar-AA1BhnCI?ocid=UP97DHP&pc=UP97&cvid=410925fbb9f049ff8e1ec785d36cf5e3&ei=3

Liczba niezaszczepionych dzieci stale rośnie: wg podanej statystyki w 2010 roku było 3437 dzieci, a w 2023 roku 87344 dzieci.......

admin

Bo komunizm lepiej wie, co nawet dla komuszych dzieci dobre.
Ale żeby było sprawiedliwie to - szczepisz - osiem set jest, nie szczepisz - nie ma.
Taka furtka dla kochających własne dzieci rodziców.

Blackend

admin

:D
Dali, dali, ale nie dało się ukryć "ryzyka dla zdrowia i życia" - jak sami przyznają...

Blackend

Byłe gdzieś artykuł, którego nie potrafię teraz znaleźć o tym, że fajcery wiedziały o zagrożeniu szprycy szczególnie dla osób fizycznie aktywnych (głównie sportowcy) i była rekomendacja aby minimum pół roku nie trenować i nie brać udziału w zawodach sportowych.
Ale już było za późno i ukryli to.

Gavroche

Ciekawiutkie. 8)
Ostatnio mojej mamy pytałem, czy naprawdę wierzy, że komukolwiek w firmach farmaceutycznych zależy na naszym zdrowiu i bezpieczeństwie, to powiedziała, że wszystkim. :D
Ale to szczere i dobre serce jest, taki ma skrypt. :P

W dzisiejszych czasach skrajna nieufność i paranoja, to nowy rozsądek.

admin

Ja też tak uważam, gdyby nie pharma, to ludziska by tak z chorobami długo nie żyli, a tak to przynajmniej rano po garść pigułek jest motywacja, aby sięgnąć i mieć nadzieję, że "wyleczy"... ;)

Blackend

Za covida wybuchła panika, tłum w takich wypadkach może być nieobliczalny.  8)
Od razu pojawiły się teorie spiskowe, że "oni" szprycę mają, a nie chcą się podzielić i wszyscy pozostali wymrą.
Więc...

Ale zaraz pojawiła kontr teoria spiskowa, że szprycują czipami i wszystkich wybiją, których covid nie wybił. ;)

admin

Za 5 lat ma być 15mln tubylców, akurat 23mln wyszczepili... ;)

Blackend

Spoko, "inżynierowie" będą na geriatrie robić. ;)