Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

ziuta

Cytat: renia w 2013-04-22, 19:15:21
Jeszcze o szczepionkach...

http://moje-riese.blogspot.com/2013/01/swiatowa-organizacja-zdrowia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+fncradar+%28FNC+Radar+-+najnowsze%29

Ja mam taką wiedzę, że obecnie szczepionki są stabilizowane: Thinasol, on również zawiera rtęć, ale producent nie musi ujawniać jego obecności.

administ

No jak ten świat się zmienia, jeszcze całkiem niedawno leczyli rtęcią, a teraz jest szkodliwa?  :shock: :? :wink:

renia

Naukowcy się nie mylili, to rtęć się zmienia na toksyczną... 8) Tak jak jajka dawniej były zdrowe, potem chore, a teraz to już trochę wychodzą z kryzysu... :D

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2013-04-23, 07:33:44
Naukowcy się nie mylili, to rtęć się zmienia na toksyczną... 8) Tak jak jajka dawniej były zdrowe, potem chore, a teraz to już trochę wychodzą z kryzysu... :D

:lol:  :? 

renia

Ale na szczęście szczepionki są dostępne...  :D miło, że tak o nas się troszczą... :D 8) a ja mam spokój, bo przeszłam w dziciństwie odrę i nie tylko odrę... :lol:

administ

Niektórzy to zawsze na cztery nogi kuci!  :shock: :wink:

renia

...albo spadają na cztery łapy... :D :lol:

Zyon

albo dostaja po 4 literach...  :?

:lol:
Work Buy Consume Die

Jazzman

Czy w kontekście sanepidu i braku chęci wyjazdu za granicę, dobrym rozwiązaniem jest "zwlekać" w granicach cierpliwości przychodni w celu minimalizacji ryzyka wystąpienia NOP?
Mam 14 miesięczniaka nieszczepionego w 8 miesiącu...

fewa

"Okazuje się, że skuteczność szczepionek jest na niskim poziomie i pomimo szczepień wciąż wybuchają epidemie chorób wieku dziecięcego, mimo że często zaszczepione jest nawet 90% populacji. Co gorsza, zwykle chorują dzieci zaszczepione, podczas gdy niezaszczepione infekcja najczęściej omija. Innym ważnym czynnikiem są powikłania poszczepienne."

http://wolnemedia.net/zdrowie/dylematy-wokol-szczepien/

Zyon

Czytam moderator Molke i oczom nie wierze co ona wygaduje  :shock: Widac wrocila na postronek bigPharmy i zrewidowala poglady  :shock: :roll:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-29, 09:48:16
Czytam moderator Molke i oczom nie wierze co ona wygaduje  :shock: Widac wrocila na postronek bigPharmy i zrewidowala poglady  :shock: :roll:
Już lecę.

fewa

http://www.youtube.com/watch?v=tKujr6lHpeU&feature=share  " Przymus szczepień a prawo obywateli do decydowania o swoim zdrowiu".
W spotkaniu udział wzięli:
dr n. med. Dorota Sienkiewicz - specjalista pediatrii i rehabilitacji
dr inż. Jerzy Sienkiewicz - Podlaski Ośrodek Naukowo-Badawczy
Przemysław Cuske - Wiceprezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP
Justyna Socha - Sekretarz Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP
Maciej Lisowski - Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA
Natalia Maksimowicz - Matka dzieci nieszczepionych walcząca z SANEPID-em

renia

"Jak dotychczas nie ma żadnych doniesień o zarażonych, ale kilka tysięcy dzieci zostało skierowanych na obowiązkowe szczepienia."

Czyli szczepionki mieli w pogotowiu... :roll: ciekawe ile ich jeszcze mają? i komu mogło zależeć na wykryciu tego wirusa... :roll:

renia

Czyli najpierw produkują dużą rezerwę szczepionek, a potem "nie wiadomo skąd" zjawia się wirus... :?