Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Dieta Optymalna a Piłka nożna

Zaczęty przez Uponstar, 2007-04-18, 15:28:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Które miejsce zajeliby Polscy piłkarze, napędzani tłuszczem?

1
3 (50%)
2
1 (16.7%)
3
0 (0%)
4
0 (0%)
5
2 (33.3%)

Głosów w sumie: 6

Głosowanie skończone: 2007-04-27, 15:28:50

kodar

Elmo,przy takiej wadze to, ty  masz zoladek  przyklejony do krzyza, :lol:
byl okres,gdy podobnie wazylam,ale wtedy to bylam koscista...... :lol:

elmo

Cytat: kodar w 2007-05-06, 12:48:07
byl okres,gdy podobnie wazylam,ale wtedy to bylam koscista...... :lol:

No..ja też naturalnie przy takim wzroście i wadze jestem koścista ,może to dlatego psy mnie lubią.  :lol:  :mrgreen:  :roll:

Gavroche

Tutaj art oskarżający trening piłkarski o krzywienie nóg zawodników:
http://m.poradnikzdrowie.pl/aktualnosci/dlaczego-pilkarze-maja-krzywe-nogi_46711.html
Moim zdaniem jest to mocno naciągane.
W podnoszeniu ciężarów też takie krzywe nogi występują często, mój stary trener mawiał, że w takich nogach tkwi moc. 8)
Zwyczajnie takie nogi są silniejsze/szybsze, dzięki specyficznej dźwigni i posiadający je zawodnicy są lepsi od innych i tyle.
Pewne cechy anatomii zwyczajnie pomagają w niektórych dyscyplinach sportu i tacy ludzie naturalnie ciążą ku nim i są w nich dobrzy.
Na tej zasadzie czołówka maratończyków jest chuda jak patyki, a koszykarzy wielka jak wieże, a chyba nikt normalny nie stwierdzi, że trening kosza powoduje wzrost ciała do ponad 2m. ;)

RafałS

Krzywe bywa bardziej sprężyste. Rozkład sił itd. Do pewnego stopnia. 8)

Gavroche

Wg mnie chodzi o to, że mięśnie są dłuższe (bo jakby wyprostować krzywusy, to byłyby sporo dłuższe) a pionowa oś ruchu (odległość od ziemi) krótsza, co daje większą siłę/szybkość/moc. :D