Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Moje problemy

Zaczęty przez Adiqq, 2007-05-11, 06:23:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

lekarka

Nie przejmuj się nieprzyjemnym zapachem oddechu. Na razie. Póki chudniesz.
Może pomogłoby coś kwaśnego w ciągu dnia. Coś co by Ci smakowało.

Adiqq

Cytat: lekarka w 2007-10-23, 22:29:53
Nie przejmuj się nieprzyjemnym zapachem oddechu. Na razie. Póki chudniesz.
Może pomogłoby coś kwaśnego w ciągu dnia. Coś co by Ci smakowało.

no wlasnie nieprzyjemny zapach zniknal wraz z usunietym zebem (8) Zrobilem sobie przerwe w chudnieciu, tzn troche gorzej jadlem, wiecej...mialem ochote na truskawki i je jadlem...teraz znowu wracam i od razu lepiej sie przez to czuje :)

Teresa Stachurska

Cytat: Adiqq w 2007-10-12, 15:39:59
Czas na kolejne podsumowanie....Dzisiaj rano waga pokazała 82,9 kg:) Czuję się bardzo dobrze

Zrobiłem sobie kompleksowe badania krwi przy okazji...podaje je wszystkie
Cholesterol: 290
HDL: 42,8
LDL: 221
Trojglicerydy: 129
Opad krwi: 10
Cukier: 4,9

morfologia
krwinki białe WBC: 4,0
krwinki czerwone RBC: 4,27
Hemoglobina HGB: 13
Hematokryt HCT: 38,4

Wskazniki czerwonokrwinkowe
MCV: 90
MCHC: 33,9
MCH: 30,5
RDW-CV 14,0
Płytki krwi
PLT: 160
PDW: 20,5
MPV: 10,2
PCT: 0,164

Moja mama, też robiła niedawno wyniki, podaję niektóre do porównania
Cholesterol: 187
HDL:62,0
LDL:108,8
Trojglicerydy 82,0
Moja mama ma około 1,6m wzrostu i 100kg

Trójglicerydy, czy one nie były za wysokie? A HDL za niski? Czytam różne wątki i dzięki nim się uczę...
Pozdrawiam, Teresa

Adiqq

za jakis czas planuje nastepne badanie krwi, wtedy bedzie można porównać... :)
coś mi mówi że będzie lepiej :)

Teresa Stachurska

Dziękuję za odpowiedź. Informacją o wynikach się Pan podzieli?

Adiqq

Cytat: Teresa Stachurska w 2008-02-09, 09:54:36
Dziękuję za odpowiedź. Informacją o wynikach się Pan podzieli?
[/quoote]
oczywiście, możecie wszyscy na mnie liczyc :)

Adiqq

W końcu poszedłem na te badanie  :lol: :lol:
Jutro jak tylko odbiore wyniki, to podam na forum

Majka

Ja też gratuluję. Ciekawa jestem wyników badań. Napisz czy skorzystałeś z książki lekarki.Pozdrowienia.

Adiqq

Cytat: Majka w 2008-08-05, 09:59:40
Ja też gratuluję. Ciekawa jestem wyników badań. Napisz czy skorzystałeś z książki lekarki.Pozdrowienia.
cały czas korzystam :)

adosb

Cytat: kodar w 2007-05-11, 09:34:54

jesc tylko wtedy,gdy poczujesz glod,

W początkowej fazie stosowania ŻO kierowanie się głodem może być zawodne z uwagi na wcześniejsze przyzwyczajenie do spożywania większych ilości, normalnych w żywieniu wysokowęglowodanowych. Dlatego ważne jest liczenie i ważenie. Pisze o tym JK.

Adiqq

Podaje wyniki badań, te po lewej wyniki, to z dnia 11.10.2007

Cholesterol: 290   229
HDL: 42,8           56,4
LDL: 221            160
Trojglicerydy: 129  61
Opad krwi: 10       1
Cukier: 4,9          88mg/dl

morfologia
krwinki białe WBC: 4,0          3,5
krwinki czerwone RBC: 4,27   4,14
Hemoglobina HGB: 13           12,8
Hematokryt HCT: 38,4          38,0

Wskazniki czerwonokrwinkowe
MCV: 90                            92
MCHC: 33,9                       33,7
MCH: 30,5                         31,0
RDW-CV 14,0                   13,1
Płytki krwi
PLT: 160                          158
PDW: 20,5                        14,8
MPV: 10,2                         9,3
PCT: 0,164

dodatkowo jest rozmaz
GRAN 1,7
%GRAN 45,9
LYMPH 1,6
%LYMPH 47,4
MONO 0,2
%MONO 6,7

Majka

Serdecznie gratuluję. Wszyskie wyniki są super. Niesamowity sukces. Tak trzymać. Pewnie Ci napiszą, że może być lepiej. Dla mnie i tak duża bomba. Właściwie to jest wszystko co chciałeś. Pozdrowienia

lekarka

Rzeczywiście, jesteś Adiqq w ... dobrym stanie technicznym  :D.
Tak trzymaj  :).

m.sokol1

Witam .

Czytam Twoje posty ,poniewaz dośc jasno piszesz jak sobie poradziłes z nadwagą.
Ja mam 168 cm i 82 kg wagi.Chce zrzucic do 68
Sugerują ,żeby jeśc 68 g białka 170 g tłuszczu i 50 g wegli w moim przypadku.
Jak sądzisz ,czy nie lepiej byłoby jeszcze bardziej ograniczyc tłuszcz nawet do 100 g,wówczas szybciej spaliłabym swój .Nie jest to za mało Twoim zdaniem??

dzięki

Cytat: Adiqq w 2007-08-24, 16:39:09
minelo trochę czasu, więc czas na następną reminescencję :)
dzisiaj rano 87kg mi pokazało  :lol: 28kg mniej od 20.04 Zdecydowanie odmłodniałem....ale jeszcze trochę zostało do zrzucenia ;)  Jeśli chodzi o ten proces o którym była mowa, to jest to proces zdrowienia. Nie chcę na ten temat się rozpisywać (wstydliwy jestem  :lol:), dam znać jak się wyleczę.
Dokumentację medyczną gromadzę, na wypadek jakby Bruford sie jeszcze pojawił u nas na forum :lol:
Wysypka znowu mi się pojawiła, trochę zgrzeszyłem...ale już wiem jak sobie z tym radzic :)
Ale mam następny problem: ostatni posiłek jem zazwyczaj około 16-17. Następnego dnia rano mam bardzo nieświeży zapach z ust (jak twierdzi moja żona,to dlatego że tak długo nic nie jem)
pozdrawiam

lekarka

Jeżeli chodzi o mnie to doradzałabym na dobę:
W - OKOŁO 56g/dobę.
T - ok. 90g/dobę. To jest 1,5gT/kg należnej wagi ciała.
B - ok. 35g w żółtkach (zjesz 11żółtek? czy za dużo?), jajach lub 60-70g w mięsie.

Adiqq

to teraz ja odpowiem: 11 zółtek - ciężko byłoby mi tyle zjejsc...troche za duzo, tak średnio jak jem żółtka, to około 8 wychodzi :)
to jeśli chodzi o same żółtka, czasami jem jajecznicę tradycyjna, czasami jajecznicę na smalcu, czasami żółtkownice, odmian można zrobić mnóstwo w zależnosci od tego na co akurat mam ochotę...aha, ja jeszcze zjadam żółtka w plackach ziemniaczanych (1 jajko na 100g ziemniaka, jak słabo odsącze ziemniaka, to wtedy daje tylko żółtko, żeby ciasto nie było za wodnite) - te placki idealnie nadają si e w moim przypadku do pracy(jako zamiennik chleba) - pracuję na kopalni i branie innego jedzenia jest kłopotliwe :)
kiedyś brałem całe jajka i zjadałem same żółtka, ale często mi się pogniotły no i trzeba było szukać ustronnego miejsca żeby zjejść - tłumaczenie każdemu z osobna co się je i dlaczego jest męczące :)
Jak nie chodzę do pracy, to odpoczywam od placków...i potem znowu mi strasznie smakują.
Mam okresy, że jajek przez 2tyg nie wezmę do ust - nie mam ochoty, wtedy np. jadam plastry boczku podsmażóne+sałatka z pomidorów z cebulką+oliwa z oliwek lub z pestek winogron, mięsa rożnego rodzaju, jem generalnie prosto, ale dla mnie to jest ostatnio dużo zaleta (zabiegany jestem strasznie i nie mam czasu na przyrządzanie bardziej wykwintnych dań)
Aktualna waga 81,5kg. Cały czas oscyluje między 80 a 84 i jest mi z nią bardzo dobrze. Ostatnio kupiłem na wyprzedażach kilka par  spodni o wymiarach  33/32 (czyżby coraz mniej ludzi było o takich wymiarach?!?) - wczesniej mialem 40/32 :)
Wagi nie używam, zawsze to podkreślam...wiem które produkty ile mają (przynajmniej te które spożywam), wsłuchuję się w organizm i to mi wystarcza..czasami zjem więcej czasami mniej, ale średnio wychodzi ok...ale na początku ważyłem wszystko i to bardzo skrupulatnie :) (tak w ogóle polecam Liczydło od Morgano)
jedyna moja słabośc to skłonność do truskawek mrożonych/malin - z tego powodu co jakiś czas przedawkuję W i tylko z tego powodu kupuję śmietanę co tydzien lub dwa.:)

I jeszcze co do ograniczenia tłuszczu jak się chce schudnąć....jak potrafisz isć spać tak delikatnie głodny, to będzięsz bardzo szyko chudnąć, tak jak ja....ostatni posiłek około 16-17, to akurat o 22-23 zaczyna być głodny i to jest najlepszy moment żeby iść spac, ewentualnie zrobić kilka łyków wody wcześniej :)

Adiq

Przez jakis czas mnie nie było ( w międzyczasie zniknęlo mi konto), teraz wracam, będę znów pisać o swoich doświadczeniach....pozdrawiam wszystkich

jerzy555

Cytat: Adiq w 2010-02-08, 09:54:47
Przez jakis czas mnie nie było ( w międzyczasie zniknęlo mi konto), teraz wracam, będę znów pisać o swoich doświadczeniach....pozdrawiam wszystkich

zaczynasz od nowa ŻO? czy trwasz nadal? jak twoja waga i samopoczucie?

Adiq

cały czas jestem na ŻO, samopoczucie bardzo dobre, jedynie waga mi skoczyła do góry (90-92) - za dużo jem czasami(soboty/niedziele) i stąd taki efekt. Mam  mocne postanowienie pilnować się i nie przejadać się...

kodar

Cytat: Adiq w 2010-02-08, 15:10:36
cały czas jestem na ŻO, samopoczucie bardzo dobre, jedynie waga mi skoczyła do góry (90-92) - za dużo jem czasami(soboty/niedziele) i stąd taki efekt. Mam  mocne postanowienie pilnować się i nie przejadać się...
czy tylko waga skoczyla??a jak tam wyniki z badania krwi??? :P