Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Proszę o radę

Zaczęty przez innersmile, 2007-05-26, 19:44:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

innersmile

Wracajac do tematu tego watku. Prosze czy ktos moglby mi doradzic jak uzlozyc dzienny jadlospis, aby wrocic do wagi-ok 52kg, nie meczyc sie z laknieniem slodkiego i jednoczesnie osiagnac pozytywne skutki w postaci likwidacji cellulitu?
Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc. Dziekuje
Marta

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 14:07:49
Jak dobrze Bruforedzie, że nic wartościowego nie odkryłeś w swoim życiu (przypuszczam z analizy Twoich postów). W przeciwieństwie do JK pewnie odpowiadałbyś na wszystkie idotyzmy wypisywane pod Twoim adresem, pewnie po sądach byś latał  i "o zniesławienie" oskarżał.
Bo nic wartościowego chyba nie odkryłeś... :?: :!:.

1.Ja myśle ,że bardziej celowe w tym wątku byloby zajęcie się materiałem dowodowym ( lub raczej jego brakiem ) dr JK na temat kemicy nerkowej niż próbami deprecjonowania mojej skromnej osoby. :D.Ale Twoja próba odwrócenia tematu jest badrzo znamienna i typowa.

2.Dr JK wielokrotnie obraził całą grupę zawodową poprzez swoje stwierdzenia.Mam cytować? :D

3.Nie wiem czy cos odkryłem.Nad paroma rzeczami pracowałem.Ale fakt ( choćby nawet) , że nic nie odkrylem nie ma się nijak do braku dowodów skuteczno

Bruford

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 15:16:31
odkrylem nie ma się nijak do braku dowodów skuteczno

ści DO w kamicy nerkowej.Jeśli chodzi o mnie , to mozesz założyć wątekp pt "czego nie odkrył Bruford"
natomiast nadal , mimo Twoich wysiłków ,pozostaje kwestia , dlaczego dr JK nie był w stanie przedstwic wiarygodnych dowodów skuteczności swojej diety. :D

toan

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 15:18:16
..."czego nie odkrył Bruford"...

a tym bardziej, co sądzi o JK&DO - interesuje mnie tak, jak ... no nie chciałbym Cię obrazić i napiszę - wcale mnie nie interesuje.
Lek. med. Jan Kwaśniewski nikogo nie obraża! To tylko niektórzy bezpodstawnie "czują się obrażeni". A jeśli się czują obrażeni - to znaczy, że to co pisze JK jest prawdą. Takie są prawa natury.
Jałowość naszej dzisiejszej dyskusji jest ewidentna - szkoda czasu i miejsca na serwerze!. :D

Byłoby miło, gdybyś zaproponował coś pożytacznego "innersmile"  na te dolegliwości, bo ja mogę jedynie polecić wizytę u dobrego lekarza "optymalnego" :?.

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 15:37:13
Cytat: Bruford w 2007-05-29, 15:18:16
..."czego nie odkrył Bruford"...

a tym bardziej, co sądzi o JK&DO - interesuje mnie tak, jak ... no nie chciałbym Cię obrazić i napiszę - wcale mnie nie interesuje.
Lek. med. Jan Kwaśniewski nikogo nie obraża! To tylko niektórzy bezpodstawnie "czują się obrażeni". A jeśli się czują obrażeni - to znaczy, że to co pisze JK jest prawdą. Takie są prawa natury.
Jałowość naszej dzisiejszej dyskusji jest ewidentna - szkoda czasu i miejsca na serwerze!. :D

Byłoby miło, gdybyś zaproponował coś pożytacznego "innersmile"  na te dolegliwości, bo ja mogę jedynie polecić wizytę u dobrego lekarza "optymalnego" :?.

Jeśli tylko wyrazi taką ochotę , z pewnoscią :D
Moje odpowiedzi były zresztą skierowane do Innersmile nie do Ciebie.
Nie takie są prawa natury a cytatami służe w każdej chwili.
Szczerze mowiąc , mnie również nie obchodzi Twój stosunek do mojej argumentacji , nie zaszkodzi zaś jak bedzie się z uporem przypominać , że dr JK nie przedstawił dowodów swoich twierdzeń.Nie dotyczy to Ciebie, Ty wszak przecież nic nie odkryłeś.

toan

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 15:45:42
Ty wszak przecież nic nie odkryłeś...

I całe szczęście - mogę przez to siedzieć na pupie i patrzeć jak mi ekologiczne truskawki rosną, zamiast ... :lol: :lol: :lol:

Blackend

Cytat: toan w 2007-05-29, 14:36:05
Dr-em tytułują Go BEZPRAWNIE.

W Polsce przyjęło się mówić do lekarza panie doktorze, do nauczyciela panie profesorze (obecnie jakby mniej)
Nie rozumiem dlaczego do JK miałbym się tak nie zwracać? :shock:

innersmile

Czyli bez lekarza optymalnego sie nie obejdzie? To chyba mam problem. Mieszkam w Irlandii i raczej na pewno nie ma tu lekarza optymalnego. Poza tym szukam tylko przykladowego jadlospisu, jako ze nie mam go na podstawie czego ulozyc.

toan

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 15:16:31
Mam cytować? ...

Możesz, ale na www-dr wszystko jest :lol:. Zalecam też umiar w komentarzu, aby nie stawać na przeciwnej szali np: z Kwaśniewskim i Platonem, bo sam Plato przeważa tony dzisiejszych "naukowców", choć niektórzy mają go za nic :shock:.

toan

Cytat: innersmile w 2007-05-29, 16:13:14
Czyli bez lekarza optymalnego sie nie obejdzie?

Wielu sobie poradziło samodzielnie na podstawie lektury książek JK, ale może na priv. ktoś Ci pomoże rozwiązać wątpliwości :?: Przepraszam, ale nie ja.

innersmile

Nie ma sprawy. Pytalam, bo kto pyta nie bladzi, a ja juz wole sie kogos zapytac niz chodzic znowu w koleczko lub dreptac w miejscu.
Mam jednak nadzieje, ze ktos sie zdecyduje.
Czekam z niecierpliowsia i serdecznie dziekuje za dotychczasowe rady.
Pozdrawiam
Marta

toan

Cytat: toan w 2007-05-29, 15:37:13
Takie są prawa natury...

Przemów do głupca:
"Tylko głupiec się nie obraża!"
Przemów do rozważnego:
"Głupi z powodu słowa usłyszanego czuć będzie boleści
jak rodząca z powodu dziecięcia"
i
"Jak strzała tkwiąca w mięsistym udzie,
tak słowa we wnętrzu głupiego"

Przykre, ale prawdziwe:
"Mądrość mądrego wzrasta z wiekiem,
podobnie jak głupota głupca."

Tak na szybko Brufordzie, co znalazłem w "najlepszym poradniku życiowym"  :lol:

slawek

Cytat: innersmile w 2007-05-29, 16:36:16
Nie ma sprawy. Pytalam, bo kto pyta nie bladzi, a ja juz wole sie kogos zapytac niz chodzic znowu w koleczko lub dreptac w miejscu.
Witaj Marto ;) sprawa wydaję się dość prosta, wystarczy przeczytać książkę "Żywienie Optymalne" ( minimum 3 razy) gdzie wszystko jest w miarę prosto opisane, są także przykładowe jadłospisy na 2 tygodnie, ale chodzi raczej o to żebyś nauczyła się sama komponować odpowiednio swoje potrawy aby jedzenie było przyjemne, jak zrozumiesz zastosujesz i nie będzie efektów można wtedy zaproponowac kilka sposobów na ewentualne chudnięcie, ale nie da się tego napisać w kilku zdaniach ;(

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 17:00:24
["Głupi z powodu słowa usłyszanego czuć będzie boleści
jak rodząca z powodu dziecięcia"
i
"Jak strzała tkwiąca w mięsistym udzie,
tak słowa we wnętrzu głupiego"

To dlatego tak szybko reagujesz na każdą rzeczową krytykę DO? :D
Nawet taką , która nie jest skierowana bezpośrednio do Ciebie? :D
A cos na temat braku rzetelnych dowodów na rzekome rozpuszczanie kamieni nerkowych ? -bedzie coś czy nic? :D

toan

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 17:06:37
To dlatego tak szybko reagujesz na każdą rzeczową krytykę DO? :D

Nie, chodzi o to, abyś myślał, że tak jest.
A ja tylko lubię czasem sobie potrenować logikę na tym Forum - nikogo w zamiarze nie obrażając. :D

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 17:13:36
[A ja tylko lubię czasem sobie potrenować logikę na tym Forum - nikogo w zamiarze nie obrażając. :D

Logikę , na tym forum??? :D.
Jak rozumiem , nadal nic na temat braku rzetelnych dowodów. c.b.d.u. :D

toan

Pamiętam, coś pisałeś o mantrowaniu.
"Twarde dowody, twarde dowody, twarde dowody" - i tak, aż do śmierci.
Myślę, że dla wielu "naukowców" lepiej, aby nie publikowano "twardych dowodów", bo psychika może niektórym nie wytrzymać.

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 17:32:36

Myślę, że dla wielu "naukowców" lepiej, aby nie publikowano "twardych dowodów", bo psychika może niektórym nie wytrzymać.

Kiepski bluff. :D.Dowody to trzeba mieć. :D

toan

A z jakiego powodu?

elmo

Cytat: Bruford w 2007-05-29, 17:34:02

...Dowody to trzeba mieć. :D

Są dowody. Google wszystko zapisuje . Po latach będziesz się mógł popisać przed wnukami jakie "mądre posty pisałeś"...Bruford.  :idea: