Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!!

Zaczęty przez turysta, 2007-06-09, 18:46:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Meg

:DWiecie co chyba wkońcu cos się ruszyło z tą moją waga.10 dzień jem B-50,T-100,W-50 większość węglowodanów zjadam na noc w postaci ziemniaków i widze że jest lepiej,brzusio sie zmniejszył,nogi troszke chudsze i druga broda mi sie wciągnęła,po spodniach widze że są luzniejsze,jestem dobrej mysli.Zobaczymy co bedzie dalej.Może wkońcu dobrałam odpowiednie proporcje dla mojego organizmu. :D

renia

Gratuluję, pochwal się jeszcze cyfrą, ile Ci ubyło :D, bo ja nie mam się czym chwalić. Moja waga jest "zepsuta" i się nie rusza, wiem, że z powodu zamałej ilości ruchu :?, no ale wkońcu widać i czuć wiosnę :)

renia

Cytat: renia w 2009-03-14, 12:23:24
no ale wkońcu widać i czuć wiosnę :)
w końcu,chyba zdążyłam poprawić, zanim zauważył to forumowy "jasrząb"?

viola44

Cytat: renia w 2009-03-14, 12:28:27
Cytat: renia w 2009-03-14, 12:23:24
no ale wkońcu widać i czuć wiosnę :)
w końcu,chyba zdążyłam poprawić, zanim zauważył to forumowy "jasrząb"?
renia ja myśle, że nie trzeba poprawiać, mądry człowiek doskonale wie, że nawet jesli zdarzy sie błąd to przez nieuwagć, , nawet dając podglad mozna coś przeoczyć, bo czytając skupiamy sie na treści. Mądry czlowiek nie pomyśli żle, wytykanie bledów to brak kultury, obycia, brak wyczucia co wypada a co nie wypada, jednym słowem nieokrzesanie.

Opal

Cytat: viola44 w 2009-03-14, 12:44:35
renia ja myśle, że nie trzeba poprawiać, mądry człowiek doskonale wie, że nawet jesli zdarzy sie błąd to przez nieuwagć, , nawet dając podglad mozna coś przeoczyć, bo czytając skupiamy sie na treści. Mądry czlowiek nie pomyśli żle, wytykanie bledów to brak kultury, obycia, brak wyczucia co wypada a co nie wypada, jednym słowem nieokrzesanie.

Ale mądrze napisane :lol: To co Ty właśnie zrobiłaś? Nie wytykałaś teraz innym braku kultury, obycia? No tak, pewnie pisałaś sama do siebie i stąd ta samokrytyka. Fajny z Ciebie nieokrzesaniec hahaha.

Meg

Właśnie w kg nie wiem ile bo wage mam zepsutą ale może tak ze 2kg,na poczatek dobre i to  :D

renia

Meg,  2kg - to może nie tak dużo, ale najważniejsze, że "idzie" w odpowiednim kierunku :D

Meg

Najważniejsze że wkońcu sie ruszyło :D

renia

W końcu, Twoje starania przyniosły owoce i o to chodziło :)

Meg

4.3 kg mniej w 3 tygodnie,trzymam proporcje B-50,T-100,W-50 zobaczymy jak bedzie dalej.Byłam u endokrynologa i stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy,wiecie moze co powinno sie jesc na ŻO przy niedoczynności? Czy powinnam coś zmienic w proporcjach?Endokrynolog zalecił mi Euthyrox 50 i meridie 15.Czy mam to brać?

mumi

Meg :)
gratulacje :)

piszesz o proporcjach 50:100:50
tzn. liczysz ZANIM zjesz, czy wieczorem zliczasz co JUŻ zjadłaś
posługujesz się liczydłem w Excelu?
podaj proszę przykładowy dzienny jadłospis, jeśli wolisz to na prv :)

buźka

renia

Cytat: mumi w 2009-04-05, 09:09:55
Meg :)
gratulacje :)

piszesz o proporcjach 50:100:50
tzn. liczysz ZANIM zjesz, czy wieczorem zliczasz co JUŻ zjadła¶
posługujesz się liczydłem w Excelu?
podaj proszę przykładowy dzienny jadłospis, je¶li wolisz to na prv :)

buĽka

No i z czego się tu śmiać? :shock: Jeśli komuś zależy na zdrowiu i schudnięciu, to co to za wielkie poświęcenie na początku ważyć i liczyć produkty? :shock: Dla mnie to był (bo teraz rzadko kiedy sprawdzam BTW) drobiazg, a nawet przyjemność. Daje to poczucie satysfakcji, że robi się coś dla swojego zdrowia. Przecież zdrowie jest najwżniejsze, czy nie :shock:.

renia

Cytat: Meg w 2009-04-04, 21:16:27
4.3 kg mniej w 3 tygodnie,trzymam proporcje B-50,T-100,W-50 zobaczymy jak bedzie dalej.Byłam u endokrynologa i stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy,wiecie moze co powinno sie jesc na ŻO przy niedoczynno¶ci? Czy powinnam co¶ zmienic w proporcjach?Endokrynolog zalecił mi Euthyrox 50 i meridie 15.Czy mam to brać?
"Meg", możliwe, że twoja nadwaga jest skutkiem niedoczynności tarczycy i po tych zalecanych przez endokrynologa hormonach schudniesz, bo przyśpieszą one przemianę materii. Ja też mam przepisane Euthyrox N 50,i nie biorę go, ale sprawdzam co 3 miesiące poziom hormonów tarczycy. Na razie są w normie, więc nic nie biorę. USG tarczycy też mam w normie ( chociaż wcześniej miałam za małą tarczycę i niejednorodną)."Meg", czy lekarz powiedział tobie jaki masz rodzaj niedoczynności, czy jest na podłożu immunologicznym? Ja, gdybym miała wyniki poziomu hormonów tarczycy poniżej normy, to bym brała te leki. A co do diety przy chorobach tarczycy, to chyba nie ma wyszczególnianych produktów, chyba, że coś przeoczyłam. U mnie zwykłe DO spowodowało cofanie się choroby. Pozdrawiam - renia :)

mumi

reniu droga
rozróżniaj proszę
to jest
:) -> uśmiech -> SMILE
a to
:lol: -> śmiech

Twoja druga wypowiedź była bardziej merytoryczna
moja rada -> pozostań przy tym  :lol:

renia

Cytat: mumi w 2009-04-05, 18:01:40
reniu droga
rozróżniaj proszę
to jest
:) -> u¶miech -> SMILE
a to
:lol: -> ¶miech

Twoja druga wypowiedĽ była bardziej merytoryczna
moja rada -> pozostań przy tym :lol:

Nie jest mi potrzebna twoja ocena merytoryczności postu. Patrz na swoją merytoryczność :lol: :lol: