Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Polska sercem

Zaczęty przez Daniel_dn, 2006-10-10, 13:43:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tomkiewicz

Kto zacz...tolerasta ?

T

elmo

Cytat: fewa w 2007-06-08, 14:36:02

Zapewniam Cię, że lekarka wie co pisze. Przypomnij sobie co pisał dr JK w swojej książce, osoby z dużą nadwagą w początkowym okresie stosowania diety powinni jeśc mniej tłuszczu B:T 1:2 po to aby ich własny tłuszcz został spalony w trakcie trawienia. Można też schudnąc jedząc sam tłuszcz ale przy okazji można się wykończyc bo do życia niezbędne jest białko. Po unormowaniu wagi należy zwiększyc ilośc zjadanego tłuszczu do B:T 1:3 :)
Nie potrzebuję sobie przypominać ,bo wiem ,że tak pisze  :) Jednak to nie to samo co pisze lakarka:

Cytat: lekarka w 2007-06-06, 10:31:15
Najszybciej się chudnie na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu.
No chyba ,że ktoś twierdzi ,że to jest to samo.Analfabetyzm wtórny jednak jest w modzie.Używacie trudnych słów a nie umiecie czytać ze zrozumieniem  :)

PS.Ostatni kurs dla analfabetów był w 1950 r. i wydaje mi się ,że takie kursy powinny powrócić  dla dobra narodu .Giertych powinien coś z tym zrobić,bo za 10 lat będzie masakra.Każdy będzie miał laptopa pod pachą ,a nie będzie umiał się nawet zalogować  na jakiekolwiek forum :lol:  :lol:  :lol:

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-08, 16:48:24
  Kto zacz...tolerasta ?

T
Nie zrozumiałeś? You are tolerasta  :)
Kali możeć obrażać JPII i panią posłankę Sobecką (oczywiście to było przy użyciu mało subtelnego niedopowiedzenia) ;

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-05, 11:49:22
http://wiadomosci.onet.pl/1548052,11,item.html

Zważywszy na ten fotos....  :)

Tomek
...ale wara od Alice Miller  :) .

Poza tym coś ciekawego "wychynęło" z Twojego postu o fotosie.Z Ciebie nie jest żaden oświecony racjonalista,
tylko wyznawca fizjonomiki  :) Jesteś zabobonny i nie zaprzeczaj  :)

Ps.Gombrowicz,Witkacy rulez  :)
Mniej drętwości a wiecej polotu życzę  :)

fewa

Mam rozumiec, że wysyłasz mnie na kurs dla analfabetów  :shock: :lol: :lol: Pod warunkiem że Ty bedziesz nauczucielką  :wink:

zbynek

Cytat: Bruford w 2007-06-08, 15:25:49
Cytat: zbynek w 2007-06-08, 14:41:01
To s± ci forumowi  tolera¶ci

"Tolerasta" - jakie piękne słowo , nacechowane szacunkiem dla cudzych pogl±dów i jakże dogłębnym zrozumieniem racji oponentów. 8).
Skoro demony ( patrz zdjęcie )  maja swoje poglądy, :shock: to jak tu o zgodę na tolerancje i szacunek przez tolerancyjnych. 8) :?

elmo

Cytat: fewa w 2007-06-08, 21:05:51
Mam rozumiec, że wysyłasz mnie na kurs dla analfabetów  :shock: :lol: :lol:
Jak uważasz  :lol:  :lol:  :lol:

Fewo chodzi o to ,żeby ludzie nie mylili pojęć i przestali pisac nielogicznie.Właśnie "lekarka" pisząc ,że najszybciej chudnie się na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu-napisała nielogicznie.Bo o ile wyrażenie "mała ilość tłuszczu" jest wielce dyskusyjne i można by się tu spierać ,o tyle wyrażenie "najszybciej" nie podlega żadnej dyskusji i w jej zdaniu jest fałszem.I to jest nielogiczne.
Przy czym, chcę zaznaczyć ,że wiele osób nałogowo wręcz, pisze i czyta bez zrozumienia tekstu.Dzieje się to wtedy ,kiedy człowiek chce potwierdzić swoje przekonania nie używając krytycyzmu w myśleniu.

Tomkiewicz

Cytat: zbynek w 2007-06-08, 21:18:53
[Skoro demony ( patrz zdjęcie )  maja swoje poglądy, :shock: to jak tu o zgodę na tolerancje i szacunek przez tolerancyjnych. 8) :?

Bo widzisz Zbynku, niektóre poglądy przeczą rozumowi, niektóre zaś człowieka uszczęśliwiają i pozwalają być wolnym. Zdjęcie Sobeckiej dużo mówi o jej kondycji psychicznej (otyłość wynika z braku akceptacji i miłości do siebie samego, co owocuje złym odzywianiem się), a jeszcze więcej o pani Sobeckiej mówią jej poglądy. Dlaczego ? Bo to fatalne poglądy, krzywdzące rozum i stojące z nim na bakier. SZACUNEK nie nalezy się WSZYSTKIM, wystarczy, gdy pozwala się im zyć, o ile oni zyć pozwalają. Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.

Ja nie toleruję wielu rzeczy, wielu ludzi wolę omijać, z bardzo dużą ilością ludzi się nie zgadzam.

Tomek

elmo

Cytat: Bruford w 2007-06-08, 15:25:49
Cytat: zbynek w 2007-06-08, 14:41:01
To s± ci forumowi  tolera¶ci

"Tolerasta" - jakie piękne słowo , nacechowane szacunkiem dla cudzych pogl±dów i jakże dogłębnym zrozumieniem racji oponentów. 8).
  Skoro demony ( patrz zdjęcie )  maja swoje poglądy, :shock: to jak tu o zgodę na tolerancje i szacunek przez tolerancyjnych. 8) :?

Jakże takie "demony" jak wspomniana posłanka i wszyscy księża na świecie mogą mieć własne poglądy i liczyć na tolerancję, skoro tak "kijowo" wychodzą na zdjęciach  :shock:
(czy ktoś zauważył jakie ujęcia Giertycha są pokazywane na onecie? chodzi i o przymrużone oczy i otwarte usta-piękna socjotechnika  :) )
Oczywiście "koziołki matołki" tego nie zauważą bo lubią komiksy  :)
Nadmienię ,że takie zdjęcia można zastąpić sprytnymi figurami stylistycznymi(chodzi mi o słowo pisane).Jednak nic nie zmienia faktu ,że dalej pozostaje to komiksem.

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-08, 21:31:07
SZACUNEK nie nalezy się WSZYSTKIM,   wystarczy, gdy pozwala się im zyć ...

Tomek
Naziol z długimi kudłami  :shock: Ja chromole  :shock:  :lol: W sumie to taka ciekawostka przyrodnicza  :shock:  :)
On pozwala żyć  :lol: To ci dopiero .Veni creator  :lol:
Ale jazda,Tomkiewicz pozwala żyć. Przykirałeś coś coś dzisiaj czy jak? (kirać=zarzywać substancje odurzające)  :lol:

tetryk

Cytat: elmo w 2007-06-08, 21:38:09
Naziol (...) Ja chromole (...) Ale jazda (...) Przykirałeś coś coś dzisiaj czy jak?

Elmo, no no, ja myślałem, że - jak mawiał Linda - Ty stara dupa jesteś, a tymczasem Ty raczej młodziutka foczka, co? ;)

grizzly

Cytat: elmo w 2007-06-08, 21:32:01
(czy ktoś zauważył jakie ujęcia Giertycha są pokazywane na onecie? chodzi i o przymrużone oczy i otwarte usta-piękna socjotechnika  :) )

elmo, naprawde jestes bardzo spostrzegawcza, faktycznie tak jest !!!! :shock: :shock: :shock:
Kazdy "innowierca" jest pokazywany w karykaturalny sposob.  :D :D :D

Gdy czytam arty na onecie i widze te "mordki" zawsze sie z tego smieje  :D :D :D :D

elmo

Cytat: tetryk w 2007-06-08, 22:13:59
Cytat: elmo w 2007-06-08, 21:38:09
Naziol (...) Ja chromole (...) Ale jazda (...) Przykirałeś coś coś dzisiaj czy jak?

Elmo, no no, ja myślałem, że - jak mawiał Linda - Ty stara dupa jesteś, a tymczasem Ty raczej młodziutka foczka, co? ;)
Tylko nie dzwoń na pilicję.Ja jestem policja.
Ps. a propos perełek językowych "Nazywam się major Bień i mam stopień majora".Z czego to ? Kto wie?  8)

Tetryk mam tyle lat , na ile się czuję ,a czuję się ostatnio całkiem młodziutko za sprawą powrotu do biegów  :wink:
Tylko trapi mnie jedno zmartwienie;czy Tomkiewicz pozwoli mi żyć,narazie łaskawca pozwala ,ale co będzie jutro?  :shock:  :lol:
Reichstag już spłonął .Jutro już pewnie otworzy obozy zagłady  :(
jednak nie ma moralności bez fundamentów  :wink:

Ps.2 Tetryk ,Ty również wydawałeś mi się jakbyś był starszy niż jesteś (ten alias ) a Ty też młodziutki jak...foczek..foczk..fokuś czy jak? dobra ,niech będzie mors  :wink:   :lol:

elmo

Wracając do arcyciekawego casusu posłanki Sobeckiej.Co pani Sobecka powiedziała:

Cytuj:
"- Jeśli seks stawia się na pierwszym miejscu, to jest to hedonizm. Seks jest integralną częścią człowieka. Ale musi być powiązany z uczuciami. Każdy człowiek ma swoje powołanie w życiu. Nie uważam, żeby czy kobieta, czy mężczyzna byli powołani do seksu. Są powołani do życia rodzinnego, do bycia ojcem czy matką. Ale nie do seksu samego w sobie - mówi posłanka w wywiadzie udzielonym gazecie."
--------------------------------------------------------------------------koniec cytatu.

Posłanka dokładnie powiedziała;"seks jest integralną częścią człowieka" -czy w tym jest coś nienormalnego?
Jeśli ktoś nie potrafi tego przeczytać jest albo analfabetą (vide Tomkiewicz) albo niedorozwinięty umysłowo-(vide Tomkiewicz) i nie ma tu złośliwości tylko stwierdzenie faktów.On nie potrafi czytać cudzych tekstów , pod przykrywką elokwencji kryje się analfabeta a może zdanie pani posłanki ;"Są powołani do życia rodzinnego,do bycia ojcem czy matką" -podziałalo na niego jak płachta na byka?  :) .
Jednakowoż ciągle pozwala nam żyć  :D radujmy się więc z tego wszyscy  :D

Teraz następna część ;jak słowa pani Sobeckiej zostały zinterpretowane w onecie;

Cytuj:
Przewodnicząca sejmowej Komisji Rodziny i Praw Kobiet Anna Sobecka z Ruchu Ludowo-Narodowego nie widzi w seksie nic dobrego. Według niej kobieta i mężczyzna nie są powołani do seksu, ale do życia rodzinnego. Dlatego takie hasła feministek uważa za bezsensowne.
-------------------------------------------------------------------koniec cytatu.

Posłanka powiedziała ,że seks jest integralną częścią człowieka, a zinterpretowano ją ,jako że w seksie nie widzi nic dobrego.
  Tak wyglada czysta manipulacja "owieczkami"
Dla lubiących komiksy polecam; " Spiderman","Batman","Kajko i Kokosz" .Życze miłej lektury  :)

A to jak interpretują takie artykuły Tomkiewiczowie (czego dali wyraz) świadczy o ich intelektualnym jebałpiesiźmie(jakby czasem komuś się ten termin nie spodobał ,to od razu uprzedzam, że to z Witkacego ).

Radzę; zanim się cokolwiek wklei i napisze coś od siebie,dobrze by było najpierw przeczytać uważnie i ze zrozumieniem ,aby potem z siebie nie zrobić kompletnego debila

zbynek

[Skoro demony ( patrz zdjęcie )  maja swoje pogl±dy, :shock: to jak tu o zgodę na tolerancje i szacunek przez tolerancyjnych. 8) :?
Bo widzisz Zbynku, niektóre poglądy przeczą rozumowi, niektóre zaś człowieka uszczęśliwiają i pozwalają być wolnym
Tak niebezpieczeństwo tkwi  w takiej   tolerancji gdzie przeczy to rozumowi -  gdy ktoś jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast  oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora  jako demona.
CytatZdjęcie Sobeckiej dużo mówi o jej kondycji psychicznej (otyłość wynika z braku akceptacji i miłości do siebie samego, co owocuje złym odzywianiem się), a jeszcze więcej o pani Sobeckiej mówią jej poglądy. Dlaczego ? Bo to fatalne poglądy, krzywdzące rozum i stojące z nim na bakier.
Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje źródło w takiej koncepcji w której  korzystasz  ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadając się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiając jej wizerunek w takim świetle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie.
Owszem mogłeś wyrazić, przedstawić że jakieś jej poglądy są złe ale to nie zrobiłeś.

CytatSZACUNEK nie nalezy się WSZYSTKIM, wystarczy, gdy pozwala się im zyć, o ile oni zyć pozwalają. Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.

Ja nie toleruję wielu rzeczy, wielu ludzi wolę omijać, z bardzo dużą ilością ludzi się nie zgadzam.
Zapachniało faszyzmem dopuszczającym do głosu wszystkie poglądy pod warunkiem że będą one zgodne z poglądami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

elmo

SZACUNEK nie nalezy się WSZYSTKIM, wystarczy, gdy pozwala się im zyć, o ile oni zyć pozwalają.
Tomek
To skończony faszysta(notabene z długimi harami -rzecz niespotykana).
No ,zrobił z siebie pajaca  :shock: On pozwala żyć  :shock: A pozwalasz nam jeść? i rozmnażać w sposób jaki nam się podoba?
Widzisz Tomkiewiczu,zatoczyłeś krąg-stałeś się tym ,co karciłeś  .
Bez fundamentu nie da się zbudować pałacu.A na solidnych fundamentach i byle chatynka się ostoi  :) .

elmo

Cytat: zbynek w 2007-06-08, 23:27:18

CytatSZACUNEK nie nalezy się WSZYSTKIM, wystarczy, gdy pozwala się im zyć, o ile oni zyć pozwalają. Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.

Zapachniało faszyzmem dopuszczającym do głosu wszystkie poglądy pod warunkiem że będą one zgodne z poglądami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

Zapachniało? To conajmniej eufemizm . Tu czuć smród faszyzmu.
Pachniec to mogą kwatki na łące,a dymy z krematoriów śmierdzą.
Swoją drogą ciekawe kiedy anulują nam pozwolenie na życie .

Tomkiewicz

Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia?

Zbynek, ludzie mający nadwagę hodują ją w sobie, gdyż próbują nieświadomie karcić swoje ciało, zupełnie jak chorzy na anoreksję. Człowiek nie znoszący siebie nigdy nie podejmie prób odzyskania zdrowia i będzie znajdywał byle pretekst, by legitymować i racjonalizować sens swojej otyłości. Żaden miłujący wolność , kochający siebie człowiek nie będzie szukał azylu w instytucjach mających fałszować rzeczywistość i siać nienawiść. Takim miejscem jest Radio Maryja. Grupuje ono tych ludzi, którzy twierdzą, że nienawiść, złość, agresja i "miłość nie do wszystkich" są im obce. Tymczasem nieświadomie ciskają nienawiścią praktycznie na wszystkich, którzy w ten czy inny sposób próbują okazac choćby iskrę prawdziwego życia. Pomijam postać Ojca Założyciela, gdyż prawdopodobnie był regularnie lany w domu rodzinnym i obarczany niewiarygodnymi ambicjami. Inaczej, gdyby obdarzono go miłością a nie religią, byłby zupełnie innym człowiekiem. Zapytajcie go o nienawiść. Zaprze się. Powie, że jej nie czuje.            

ps: Nie wiem, jak trzeba sobie zaprzeczyć, by w tym artykule (posłanka Sobecka) nie dostrzec niechęci czy nawet pogardy dla  popędu płciowego. Umiesczenie go w ramach małżeństwa niczego tu nie zmienia. Przecież ta kobieta nie powie, że "w ogóle", bo groziłoby to kompromitacją. Od razu jednak widać, że współżycie pozaprokreacyjne, a mające nieść umocnienie związku dwojga ludzi, jest jej kompletnie obce. I Zbynku, nie obrażaj już więcej swojej inteligencji, gdy piszesz o szanowaniu wszystkich, wszystkiego i we wszystkim ..za wszystko (tak to odebrałem)
         Litościwie nie skomentuję sugestii Twojej co do faszyzmu. Powiedzmy, że byłeś pod wpływem "grupy".  

Tomek      

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-09, 00:10:37

Litościwie nie skomentuję sugestii Twojej co do faszyzmu.

Tomek     
No,jedzie po bandzie na całego.Nie dość ,że pozwala żyć ,to jeszcze jest litościwy  :shock:  :) .No naćpał się koleś. :shock:

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-09, 00:10:37

Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia?

Zbynek, ludzie mający nadwagę hodują ją w sobie, gdyż próbują nieświadomie karcić swoje ciało, zupełnie jak chorzy na anoreksję. Człowiek nie znoszący siebie nigdy nie podejmie prób odzyskania zdrowia i będzie znajdywał byle pretekst, by legitymować i racjonalizować sens swojej otyłości.

Tomek     

Co nie znaczy ,że zasługują na pogardę tacy ludzie o których piszesz,a wręcz przeciwnie -na pomoc.
Ale Ty jesteś nazi ,nienawidzisz ludzi i nieprzykryjesz swojego intelektualnego "jebałpiesizmu" bzdurami o nadwadze.

tetryk

Cytat: elmo w 2007-06-08, 22:41:08
Ty również wydawałeś mi się jakbyś był starszy niż jesteś (ten alias ) a Ty też młodziutki

Młody, ale nie młody gniewny na szczęście. :)