Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Chleb, czy zaszkodzi?

Zaczęty przez Kuba, 2007-11-09, 21:54:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Jasne, czysta skrobia ma IG90, ale podana z tłuszczem gwałtownie redukuje się IG.
I działa to bezbłędnie. Dlatego frytki są spoczko, że o kartoflach suto zalanych omastą nie wspomnę... 8)
Suche zaś ziemniaki, albo z zasmażką, to porażka.  :D
Oczywiście dotyczy to wyłącznie diety wysokotłuszczowej, albowiem na niskowęglowodanówce frytki są tuczące.  :D
To tak dla tych co, chudo jedzą, ale po frytkach gwałtownie tyją, a IG nie ma z tym nic wspólnego, jakby co... ;)

Gavroche

A możesz powiedzieć czemu zwykle podkreślasz, że jeśli się je żółtka ze śmietanką to koniecznie z sacharozą?
Żeby przyhamować glukoneogenezę?

administ

A bo słodkie w buzi, przy mlecznych wysokotłuszczowych, nieukwaszonych, warunkuje pewne korzystne odruchy nerwowe wpływające na szlaki... ;)

Gavroche

:shock:
Tera mnie zaintrygowałeś. :lol:
Ale niech zgadnę: dużo pracy Cię to kosztowało? ;)

administ

Prawie przez to osiwiałem. ;)
No, ale jakby na innego trafiło, to by pewnie wyłysiał...  :lol:

Gavroche

administ

"Dalsze badania nie są konieczne... " ;)
Wystarczy to, co Doktor opublikował.   8)

renia

Cytat: admin w 2015-10-18, 16:29:54
Prawie przez to osiwiałem. ;)
No, ale jakby na innego trafiło, to by pewnie wyłysiał...  :lol:

Gorzej by było gdybyś nagle rudy się zrobił... :shock: :lol:

administ

Aż tak to się nie przefarbuję!  :shock: ;)

Blackend

Zyon

Duuuuzo zdrowego chleba bedzie mozna tanio kupic! Wedlug sprawdzonych skandynawskich wzorcow!  :D
http://natemat.pl/159935,to-nie-fabryka-ale-piekarnia-szwedzkiego-koncernu-polscy-piekarze-moga-pakowac-manatki
Work Buy Consume Die

administ

Świetnie, ale: "Codziennie modlimy się słowami „chleba powszedniego daj nam dzisiaj” " - a tu "glutenoza" i nieszczelność jelit dopada - ale to za grzechy chyba zesłał Pan Bóg to choróbsko.  :shock:
Niestrawne Ciało Boga, to jak rakotwórcze mięso czerwone dla...  :lol:

A Panom Hierarchom z Episkopatu, co tu może zajrzą, bo dobre mendy doniosą, kolejny raz przypomnę, że tzw. diety niskowęglowodanowe, szerzą sceptycyzm religijny i niechęć do kościoła, więc nie ma sensu propagować "niskowęglowodanówek" niestety.  8)

Zyon

A pamietam to chyba Abraham chyba chcial bogu zlozyc ofiare z rakotworczego czerwonego miesa owcy. Dzisiaj powinni napisac od nowa te historie, bo okazalo sie ze wegetarianin Kain mial racje, 5xwio+eko-bio  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Naturalnie, że płody ziemi, a nie mięso... ;)
I wryć drodzy kapłani do reszty w te wierne, głupie łby, że: "... żadnej tłustości jeść nie będziecie..." , bo się za prawdę Pan Bóg pogniewa.  8)
Bo Słowo musi być przestrzegane, aby przyniosło stosowne skutki. ;)

Gavroche

Fioletowy cheb:
http://kopalniawiedzy.pl/antocyjany-chleb-czarny-ryz-skrobia-enzymy-amylolityczne-trawienie-superpokarm-Zhou-Weibiao,24269
Przy czym chyba jest błąd ze strony Kopalni Wiedzy, napisali, że "trawi się 20% łatwiej (cokolwiek to znaczy)", a powinno raczej być "20% wolniej" czy jakoś tak.
Swoją drogą, widziałem w marketach czarne jak węgiel i połyskliwe bułki, co to jest, nie mam pojęcia. :D

renia

Wynalazek na miarę naszej (chorej) epoki... 8) :lol:

administ

"To z czym jeść ten chleb?"  :shock: ;)

Gavroche

Z czerwonymi węglowodanami lub białymi proteinami. ;)

Diogenes z Synopy

u mnie w rodzinie jest człek któremu ropa leci z nogi ciurkiem, na półsparaliżownay i odpowiedział mi kiedyś że gdyby jajka były zdrowe to by profesorowie je polecali. Je chleb z margaryną. Coś mu tam nakreśliłem o zmianie diety, bo szkoda mi go było. Ale wyszedłem na idiotę niegroźnego, dziwaka  8)  ;-)