O WRZODZIEJĄCYM ZAPALENIU JELITA GRUBEGO. Według opinii lekarza optymalnego.

Zaczęty przez MORGANO, 2007-12-07, 04:18:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

carver

Cytat: lekarka w 2008-06-28, 18:42:49

Przyczyna CU to
- produkty mleczne  - dlatego zalecam je jadac raz na tydzień (u dzieci co 5 dni).
Nasuwa sie jeszcze jedno pytanie co z plackami serowo jajecznymi, czy z powodu duzej ilosci sera nalezy sie z nimi rozstac?
Przed chwila czytalem Twoje posty (ok. 320) poszukujac w nich problemow zywieniowych  zwiazanych z CU , ale niczego narazie tam narazie nie znalazlem.
Nie moge powstrzymac sie przed stwierdzeniem, ze takim oto przypadkiem spotkalem w nieogarnionej i bezkresnej przestrzeni wirtuialnej niezwykle pracowitego czlowieka; chyle czola przed Twoja wiedza i pracowitoscia gratuluje i zycze satysfakcji w pracy zawodowej. POZDRAWIAM!
carver

lekarka

Ewa Bednarczyk-Witoszek to ja  :D:
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=8809
CU to choroba w której uszkadzaczami są wszystkie zboża glutenowe (żyto, pszenica, orkisz, jęczmień owies, otręcy) i bezglutenowe (te szkodzą u osób nadużywających je - stosują za duże dawki W).
CU to choroba w której szkodzą minimalne ilości produktów mlecznych, dlatego celem wyleczenia zalecam je rotować WSZYSTKIE - co 7 dni. Placki serowo-jajeczne nie są jadalne na CU. Nie są w stanie wyleczyć, chyba, że jadamy baaardzo tłusto. Placki serowo-jajeczne powodują, że po mięsie (karczek, wolowina) nastepuje pogorszenie. Chodzi oczywiście o samo-normalizację B/dobę. Każdy wyznacza swoją dawkę B. Ja to wyznaczam zlecając jaja lub żółtka jako jedyny rodzaj B na dobę. Jestem "potężnie przyśmiecona" jak mam zapotrzebowanie dobowe na 4 jaja lub 8 żółtek,. Wyznaczamy swoją dawkę B. Im wieksza tym więcej śmieci mamy w sobie. Tak najogólniej.
Histaminouwalniacze (cebulowe, alkohol itd, reszta w mojej książce) przestają uszkadzać po wyrównaniu obu powyższych grup, dlatego nie uznaję ich za szkodliwosci.
35 rok życia to taki umowny termin. Ci starsi są zwykle z wiekszym problemem, bardziej zaśmieceni. Ci młodsi są zwykle z mniejszym problemem, mniej zaśmieceni. Zwylke, nie zawsze. Są osoby młode ale za to baaardzo chore. Młodzi się zwykle szybciej leczą i mniej (krócej w sensie czasu) "nimi wstrząsa" po błędzie dietetycznym.
Starzy się muszą długo zbierać, szczególnie gdy często pakują w siebie śmieci (str. 227 w mojej książce + owoce).
Czemu dzieciom nie szkodzą owoce - może są jeszcze mało zaśmiecone?

carver

Cytat: lekarka w 2008-06-29, 10:06:58
Ewa Bednarczyk-Witoszek to ja  :D:
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=8809
Jest mi niezwykle milo, ze poswieca pani dla mnie swoj czas. Dziekuje Pani za koplejne cenne inforacje lacznie z ksiazka Pani autorstwa, ktora postaram sie kupic (mam tu blisko dwie ksiegarnie).                                                                                                                  Serdecznie  Pozdrawiam i dziekuje
Tomasz Michalik - carver
Chicago, IL.

Radzio

Smażone?
Zaszokuję Cie.
Wszyscy moi pacjenci z CU zaczynają tolerować smażone...  :D :D :D.
Przyczyna CU to
- produkty mleczne  - dlatego zalecam je jadac raz na tydzień (u dzieci co 5 dni).
- produkty glutenowe (powyżej 35 r.ż. poszerzam je o produkty zbozowe bezglutenowe), na DO i te i te są niejadalne.
- cukry proste (tego nie czepiam się u dzieci) - owoce, czekolada, cukier.
Smażone - j.w. - przestają być szkodliwe.
DO jest ok ale bywa że niedolecza do końca  :), czyli całkowicie, z powodów w/w.
Jak ktoś na DO jada T - 5g/kg/dobę na stałe :shock: - też szkodzi.
Zaś przywiało. :lol:
A co ma wspólnego z DO(bo lubię :)) taka fantazja- 5g/kg/dobę tłuszczu? :D

Cytat: carver w 2008-06-30, 05:23:12
Cytat: lekarka w 2008-06-29, 11:47:05
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=79471#79471
Dziekuje za zaproszenie :)
Amerykański @carver roztropnie przyjął zaproszenie- znaczy nic pewnego- i grzecznie podziękował. :lol:

MariuszM

Cytat: Radzio w 2013-07-13, 18:14:22

DO jest ok ale bywa że niedolecza do końca  :), czyli całkowicie, z powodów w/w.

Można się porządnie namydlić taka ilością mydła ;) , choć ja dobijałem przy intensywnym,bardzo intensywnym trybie "czuwania" do ~4-4,5g/kg (300g tuściu) ;)  :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-07-13, 18:24:24
Cytat: Radzio w 2013-07-13, 18:14:22

Można się porządnie namydlić taka ilością mydła ;) , choć ja dobijałem przy intensywnym,bardzo intensywnym trybie "czuwania" do ~4-4,5g/kg (300g tuściu) ;)  :D
Myślę, że Radziowi nie o ilość, a o sposób podania idzie.
Ja spokojnie obecnie jem ponad pół kilo tłuszczu, ale dwa miesiące wcześniej nie dałbym rady...
A przecież jelita i żołądek mam te same :D

Radzio

Przede wszystkim o DO mego Przyjaciela. :D
DO! To lubię w chorobie, więc o to mi idzie. :D
Co to za chwyt marketingowy- to ...
Cytatbywa że niedolecza do końca
.   :shock: jeszcze z formą do dupy, że o treści nie wspomnę. :)
A przy okazji...
...zerknę... 10.07.brrr ... 3,9g/kg tego na T, bo chory nie chory tyrać musiałem- zdaje się, że na darmozjadów "niedoleczonych do końca".  :lol:

MariuszM

Radzio

Zerknę... 11.07.brrr... 2,54g/kg... Młodszy, a dobrze radzi. :D

MariuszM

Mój trochę starszy kolega Gavroche powiada: niskie tętno spoczynkowe i PPM to recepta na długie i szczęśliwe życie. Staram się tylko wpasować.... ;)  :D Razem zawsze raźniej :D

Radzio

Zgoda. Raźniej. :D Przynajmniej klapiące wieko spać nie przeszkadza. :lol:
Choć dramatycznie o Was starszy staram się jednak, to mimo niskich obu parametrów, jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ;) :D

I jeszcze. Bo sobie przypomniałem. :twisted:
A co w takim razie ze "100% gwarancją"? Też może być raźniej? :lol: 8) ;)

MariuszM

Cytat: Radzio w 2013-07-13, 19:50:42
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ;) :D
Yoł szacun ;) za biegi w klapeczkach i na boso :) Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka :D

Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ;),a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" ;) "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4 :D

Radzio

...
Choć dramatycznie o Was starszy staram się jednak, to mimo niskich obu parametrów, jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ;) :D
...

Ktoś to zrozumiał? :shock: Bo ja nie. :lol:

Choć dramatycznie od Was starszy staram się jednak, mimo posiadania niskich obu parametrów, aby klapak reagował... dalej bez zmian...  :lol:

No! Teraz jest olrajt, bo tak miało być. 8)

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-07-13, 21:34:24
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ;) :D
Yoł szacun ;) za biegi w klapeczkach i na boso :) Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka :D

Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ;),a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" ;) "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4 :D

Świetne! Mam Cię! :D Yoł :lol: :lol:
A mojego Przyjaciela z wiarą w "+i-" nie mieszaj, to nieudany będzie związek. :D
Do wyborów daleko. Ja wiem, że mamy czas. :lol:

renia

Cytat: Radzio w 2013-07-14, 08:58:08
...
...

...

:lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-07-14, 08:58:08
...
...

Choć dramatycznie od Was starszy staram się jednak, mimo posiadania niskich obu parametrów, aby klapak reagował... dalej bez zmian...  :lol:

No! Teraz jest olrajt, bo tak miało być. 8)

U mnie- dla odmiany-  taki gostek 8) oznacza, że jestem cool, olrajt, luzak, kontent. :D
Fajny szyfr. :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-07-14, 09:03:58

A mojego Przyjaciela z wiarą w "+i-" nie mieszaj, to nieudany będzie związek. :D

Mariusz! Znowu sobie przypomniałem. :D
Tak na wszelki wypadek. ;)
Tyś Wielkopolanin- jest, a wobec tego wyrażenie "wiara", to- w poniższych, moich tekstach do Ciebie- kumpli z podwórka nie dotyczy. Olrajt? :D

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-07-14, 09:51:58
Cytat: Radzio w 2013-07-14, 09:03:58

Mariusz! Znowu sobie przypomniałem. :D
Tak na wszelki wypadek. ;)
Tyś Wielkopolanin- jest, a wobec tego wyrażenie "wiara", to- w poniższych, moich tekstach do Ciebie- kumpli z podwórka nie dotyczy. Olrajt? :D

Zweryfikowano. ;) :D :lol: